Evidentno je da je situacija sa diskovima kapaciteta 3 TB, napravljenih od strane Seagate-a, alarmantna, stopa otkaza je dramatično veća u odnosu na diskove kapaciteta 1.5 TB, dok statistika otkaza kod diskova kapaciteta 4 TB, ukazuje da je problem rešen, bar za sada, sudeći prema izvoru sa prvog linka. Obzirom da je dobar deo ovakvih diskova i dalje zastupljen kao prvi izbor naših kupaca, savetujem oprez prilikom kupovine, a koga zanima više, detaljne analize su prikazane na linkovima gore.
Hitachi je do pojave 500 GB bio nazivan Deskstar the Deathstar - umiruća zvijezda. WD je sa WD Black 500, 750 i 1 TB nazvan The Undertaker - tj ugrobari ti posao za tili čas. Seagate je sa MD seriom ukakio posao, dok je sa VX manje od 1%, ali ga sad zovu Pet Sematary - groblje kućnih ljubimaca. Generalno, rezultati su onakvi kakvi su bili i kod mene za sva tri brenda, s tim da kod Seagate VX serija nije bilo toliko otkaza, bar do sada. Hitachi se pokazao kao brend koji najmanje otkazuje(tu spadaju i hdd-i od Toshibe). Ono što primjećujem je da su WD Black i Green sa jedne strane i Seagate MD podjednako problematični u otkazivanju kod nas. Od WD-a se najbolje pokazao WD Red u zadnjih 3 godine. Toliko. Cpu: Intel 4690K Cooler: Omicron HG-232 Mbo: Gigabyte GA-Z97X-UD5H GPU: AMD Sapphire Radeon R9 285 3 GB GDDR5 HDD: 3xRed WD30EFRX,4xWDC WD10EALX Ram:2x8 GB PC 3000 Senco Case:Canero Ultra Big Tower PSU:Raidmax Vampire RX-900GH
Zanimljivi linkovi. Ja sam poslednji put pre godinu i po kupio 2TB Toshiba jer je bio baš povoljan, u stvari lažem, kupio sam 1TB Hitachi Deskstar koji liči na Ultrastar samo zbog toga, a to su kvalitetne serverske serije, na njemu je bila 2008.godina proizvodnje, iako je nov disk. Greje se dosta, čuje, ali je pouzdan. Sada, kada bih (iz nekog razloga) morao da kupim 2, 3, ili 4TB, iskreno iz straha stvarno ne znam za koji bih se opredelio, možda za LaCie jer on mora da ima kvalitetan disk, ali skup je.
U ormanu mi još uvek stoje neki matori IDE diskovi iz doba kada je Maxtor kupovao Quantum, koji imaju Quantum dizajn sa oznakom Maxtor, iz `98, `99g., tada su toliko bili kvalitetni diskovi da su maltene većina pobacani kao ispravni. Danas, nažalost kao i sve ostalo (krš) je rezultat hiperprodukcije.
Zahvaljujem na potvrdnom prilogu tvojih iskustava. Ukoliko imaš neki link u arhivi, možda bi mogao da istim obogatiš temu, kako bi korisnicima pružili uvid u imperfekcije, otkaze i ostale podatke koji bi im u značajnoj meri pomogli prilikom izbora hard diska, obzirom da se pomenuti gotovo isključivo koriste u svrhe skladištenja podataka, a ređe u sistemske svrhe.
I ako stigne neka objasni odakle mu AMD R9 285 sa 3GB RAM-a...
:: Zahvaljujem na potvrdnom prilogu tvojih iskustava. Ukoliko imaš neki link u arhivi, možda bi mogao da istim obogatiš temu, kako bi korisnicima pružili uvid u imperfekcije, otkaze i ostale podatke koji bi im u značajnoj meri pomogli prilikom izbora hard diska, obzirom da se pomenuti gotovo isključivo koriste u svrhe skladištenja podataka, a ređe u sistemske svrhe :: :: Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W :: ::
Stigla direktno iz Japana tamo je to standard,a ne ove kod nas sto valjaju sa 2 GB vrama
:: I ako stigne neka objasni odakle mu AMD R9 285 sa 3GB RAM-a.. :: :: :: :: Zahvaljujem na potvrdnom prilogu tvojih iskustava. Ukoliko imaš neki link u arhivi, možda bi mogao da istim obogatiš temu, kako bi korisnicima pružili uvid u imperfekcije, otkaze i ostale podatke koji bi im u značajnoj meri pomogli prilikom izbora hard diska, obzirom da se pomenuti gotovo isključivo koriste u svrhe skladištenja podataka, a ređe u sistemske svrhe :: :: :: :: Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W :: :: :: ::
Ti kao da ne znas odakle njemu stize vanzemaljska roba...
:: I ako stigne neka objasni odakle mu AMD R9 285 sa 3GB RAM-a.. :: :: :: :: Zahvaljujem na potvrdnom prilogu tvojih iskustava. Ukoliko imaš neki link u arhivi, možda bi mogao da istim obogatiš temu, kako bi korisnicima pružili uvid u imperfekcije, otkaze i ostale podatke koji bi im u značajnoj meri pomogli prilikom izbora hard diska, obzirom da se pomenuti gotovo isključivo koriste u svrhe skladištenja podataka, a ređe u sistemske svrhe :: :: :: :: Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W :: :: :: ::
meni je ostao sipinpoint f1 1tb trenutno za magacin a sto kazes sada ne znam sta bi kupio sve je macka u dzaku....
:: Zanimljivi linkovi :: Ja sam poslednji put pre godinu i po kupio 2TB Toshiba jer je bio baš povoljan, u stvari lažem, kupio sam 1TB Hitachi Deskstar koji liči na Ultrastar samo zbog toga, a to su kvalitetne serverske serije, na njemu je bila 2008.godina proizvodnje, iako je nov disk. Greje se dosta, čuje, ali je pouzdan. :: Sada, kada bih (iz nekog razloga) morao da kupim 2, 3, ili 4TB, iskreno iz straha stvarno ne znam za koji bih se opredelio, možda za LaCie jer on mora da ima kvalitetan disk, ali skup je. :: :: U ormanu mi još uvek stoje neki matori IDE diskovi iz doba kada je Maxtor kupovao Quantum, koji imaju Quantum dizajn sa oznakom Maxtor, iz `98, `99g., tada su toliko bili kvalitetni diskovi da su maltene većina pobacani kao ispravni. :: Danas, nažalost kao i sve ostalo (krš) je rezultat hiperprodukcije :: :: ::
@imarkovic Ne znam kakva je situacija sada za Lacie, ali ovo što se moglo kod nas nabaviti, nije baš toliko kvalitetno. Ovo što sam rekao važisamo na osnovu ličnog iskustva uz servisima u Novom Sadu, Beogradu i Nišu. Nikako ne odgledavaju situaciju u cijeloj regiji. @resto Mrzi me da i napišem tu dvojku, umjesto trojke. A ko o poštenju i znanju, nego k..va.
Da, zaboravio sam na SpinPoint (stare Samsung diskove), F1-F3, to su bili kvalitetni diskovi.
@op, ja od LaCie imam samo diskove od 500G, unutra su Hitachi ili Samsung, ne znam kakva je sada situacija, ali pretpostavljam da Seagate ne može da se izbegne. Ja sam zapravo njega kupovao (Rikiki) najviše zbog kućišta koje je od aluminijuma i ne samo to, već USB 3.0, i sa 4 šrafa koja se direktno šrafe u hdd, kada ti rikne disk, za minut zameniš za drugi, ne treba ti pajser da bi ga otvorio.
:: meni je ostao sipinpoint f1 1tb trenutno za magacin a sto kazes sada ne znam sta bi kupio sve je macka u dzaku... :: :: :: :: Zanimljivi linkovi :: :: Ja sam poslednji put pre godinu i po kupio 2TB Toshiba jer je bio baš povoljan, u stvari lažem, kupio sam 1TB Hitachi Deskstar koji liči na Ultrastar samo zbog toga, a to su kvalitetne serverske serije, na njemu je bila 2008.godina proizvodnje, iako je nov disk. Greje se dosta, čuje, ali je pouzdan. :: :: Sada, kada bih (iz nekog razloga) morao da kupim 2, 3, ili 4TB, iskreno iz straha stvarno ne znam za koji bih se opredelio, možda za LaCie jer on mora da ima kvalitetan disk, ali skup je. :: :: :: :: U ormanu mi još uvek stoje neki matori IDE diskovi iz doba kada je Maxtor kupovao Quantum, koji imaju Quantum dizajn sa oznakom Maxtor, iz `98, `99g., tada su toliko bili kvalitetni diskovi da su maltene većina pobacani kao ispravni. :: :: Danas, nažalost kao i sve ostalo (krš) je rezultat hiperprodukcije :: :: :: :: :: ::
Imam tri Seagate 1TB hard diska iz laptopova, bacena, upropasceni, prepuni bed sektora, dva wd-a i jedan hitachi koji i radi i ne radi, kako mu kad dune...
Slicna je situacija i sa desk masinama, pa mi se cini da je chart vrlo precizan.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Sigeit je bio i ostao nepredvidljiv, kada se radi o pouzdanosti...
28.01.2015. 01:55
status: user broj poruka: 10999
diskova, jos od vremena kada je ``preuzeo`` Conner-a (joj, imadoh nekada davno, na pocetku treceg minuta praistorije, jednog Conner-a od stotinjak MB i WD-a od 40MB - e, to su bile MASINE!)... Onda je ``smazao`` Quantum-a i Maxtora-traktora, i postao jos i gori (a Quantum je, svojevremeno bio POJAM, pokoj BIOS-u njegovom). Po mojim iskustvima sudeci, generalno (to jest, ``u proseku``), najpouzdaniji aktuelni brendovi su Hitachi i WD. Slede Shljam-Kim-il-Tsung i Fujitsu-dziu-jitsu... Sigejt lezi na samom dnu...
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.