Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Kvarovi usb-a
STRANA 1 OD 1
pajapatak Kvarovi usb-a 14.10.2007. 18:56 T6020

status: user
broj poruka: 29

Molim pomoć, koji god usb da prikačim na komp on prestane da radi.
Slučaj 1: kupio drug neki usb Intensno, njemu je odlično radio sve ok,i onda mi je doneo neke slike na njemu. Kada sam ga utaknuo u komp jednostavno ništa, niti svetli niti se pojavljuje. Posle toga nije hteo ni na jednom računaru da radi (bio je star 7 dana). Drug je otišao i pod garancijom ga menjao ga za Scan Disc koji je opet radio kod njega, sve ok, dok opet nije bio priključen na moj komp. Na sekundu je zasijao i nista, posle toga je prestao da radi. Drug je opet otišao i zamenio ga za novi, ali taj se ne usuđujemo staviti u moj komp. Da li neko zna šta bi m oglo biti. Bojim se priključiti digitalni fotoaparat da i njemu nešto ne bude
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grr verovatno 14.10.2007. 19:14 #30199

broj poruka: 242
je rec o front usb-u na kucishtu
ako jeste nisu dobro povezani kablovi na plocu

pajapatak re 14.10.2007. 19:17 #30200

Jeste, napred je ulaz za usb. samo nije mi jasno zašto prestanu srkoz da rade.
stcomp re 14.10.2007. 19:20 #30201

broj poruka: 149

ako je front usb u pitanju verovatno su obrnuti pinovi na kabli pa salje napone gde ne treba + na - ili na data linije ako su usb na ploci onda ne mozes nista da ucinis jer oni su zalemljeni znaci servis pa da vidimo sta je

Equinoxe Re: 14.10.2007. 19:27 #30204

broj poruka: 12057

Ja ne verujem....
Jel komp iz Jug@d@te ?

Mom jednom drugaru su tako loše povezali front usb konektore.

Uglavnom ugasi komp, otvori uputstvo od ploče i nađi raspored pinova za te USB priključke na kojie idu kablovi sa maske na kućištu i lepo ih poveži. Nekome očigleno nije bili bitno `+ -`. `Ma šta ima veze, to je samo još jedna vertikalna linija!`

Ruff a moze ad bude i ovo... 14.10.2007. 20:15 #30206

broj poruka: 829
pogledas u uputstvu i vidis da li je dobro okrenut kabl.
ako jeste, moze da ti se desi kao i meni, da si omasio 2 pina, tacnije, da su dva pina(na ploci) na prikljucku pored, a da su ostali nataknuti -ali pogresno..
to se desava zato sto ima prostora da se omasi sa konektorom xD

Nikolas

MACHINE Za pocetak 14.10.2007. 21:34 #30209

broj poruka: 5710
ubodi USB na zadnju stranu REAR, tj na one USB konektore koji su zalemljeni za plocu. Ako i tada bude isto onda ti je ploca neispravna, koja je ploca?

- R a v e n L o r d -

pajapatak re 14.10.2007. 23:34 #30224

ploča je asus p...ne znam tačno. pokušaću to što kazete,al mi se ne rizikuje da pokvarim jos koji usb.
VMARC Re: re 14.10.2007. 23:52 #30226

broj poruka: 9425
Najjednostavnije:
Otvori kuciste, pogledaj raspored zica za front USB. Treba da stoji u smeru ::::. s leva na desno, dakle od dupliranih ka samom: CRVENA BELA CRVENA CRNA (bela moze biti i zelena, zavisno od kucista). Ako ti nije taj raspored onda je to u pitanju. Jos jedna stvar, moguce je da su ti pomesali konektor na ploci za Firewire, znaci da su umesto na USB port, kablove prikacili na IEEE 1394

::
:: ploča je asus p...ne znam tačno. pokušaću to što kazete,al mi se ne rizikuje da pokvarim jos koji usb.
VMARC ::::. 14.10.2007. 23:56 #30230

broj poruka: 9425

Ovo sa `shemom` bas ispade QL :))))))))))
alisse Reklamiraj i tuzi 15.10.2007. 09:44 #30250

broj poruka: 23

Ja sam imao isti problem,

Ubo sam Flash od 4GB u front USB i vise nije radio, a pre toga jeste,

Onda sam za probu uzeo stari Flash od 128 mb koji je radio, ubo ga u zadnji USB na ploci, i naravno, radio je, a onda sam ga ubo u prednji i on je crkao.

Onda sam im lepo vratio kuciste i trazio da mi nadoknade stetu u Flash diskovima, sto su bez pogovora uradili.

Samo da znas, malo je vece cimanje ali dobijes sprzene Flash diskove nazad.

Sa srecom!!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs