danas jednostavno prestala da mi se prikazuje memorijska kartica od 8gb u telefonu nokia N8....Znaci kao da je nema uopste,kao da nije ubacena. U drugom telefonu se memorijska isto ponasa,e sad je*es memorijsku,ali podaci,slike deteta od rodjenja do danas,sve je na njoj bilo....Toga mi najvise zao,to je nezamenljiva uspomena.... Ja iskreno nisam nikad cuo da je nekome crkla memorijska ,i to jos kvalitetna Verbatim,neka ekstra klasa memorijske.... Sta moze biti problem kod memorijskih kartica,sta crkava,i da li je moguce nekako povratiti slike???? ako moze,cime pokusati da vratim slike? Inace druga memorijska se normalno prikazuje u telefonu kod mene,tako da je telefon ispravan 100% .....
Ako je ne vidi ni čitač kartica tu onda nema pomoći. Inače sve kartice treba shvatati kao medijum za privremeno držanje podataka, jedan loš upis u trenutku kad kartica izgubi kontakt, neka glupa softverska greška ili gremlini i možeš ostati bez dragocenih podataka. http://valid.canardpc.com/shbs65
Ufff, gde nadje Verbatim karticu. Imao sam dve, jednu class 4 i jednu class 10 i obe su crkle posle nekoliko meseci koriscenja. Doticna firma je bila dobra za proizvodnju optickih medija i ocigledno se na tome i zaustavila...
Posto je to sve u jednom jako malom chipu, all in one, kad crkne ne moze se nista uraditi po pitanju vadenja podataka.Jbg. Sa tih govanca od kartica, jedino redovan backup i to je to. Nikada se ne mozes osloniti na njih...
Za svaki slucaj pokusaj sa detaljnim ciscenjem kontakata kartice...Jbg, sanse da je do toga su gotovo ravne nuli, ali vredi pokusati....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: probano,ne vidi se nigde...kao da ne postoji. sta crkava na memorijskim karticama,i jel moguce cupanje slika?? :: :: ::
kontakte na kartici sam obrisao medicinskim benzinom,to je bilo prvo sto sam uradio kad sam video kvar,nije pomoglo.... A ja mislio da je verbatim kvalitetna firma sto se tice svega,jer jos imam cd-ove rezane pre vise od 10 godina,svaki jedan je i dan danas ispravan i lako ga ocita svaki uredjaj.... A sto se tice tih dropboxova i sl,nekako nemam poverenja u to,mislim da svako moze uz malo ``vestine`` dobiti pristup mojim podacima,jednostavno ne verujem ``nekom tamo`` da mi cuva moje licne podatke.... radije ih prebacim na komp preko usb kabla,i redovno to radim svakih par meseci,ali,nazalost,kartica je crkla taman pre nego sto sam se spremao da uradim backup,da je potrajala jos par dana,nebi izgubio podatke..... sve u svemu,hvala svima na savetima......
Pazi , ako pricamo o monolitnoj kartici problem jeste veliki. Ono sto je sreca u nesreci je sto su proizvodjaci ostavili mogucnost za ispitivanje tih kartica tj chipova dok su jos Zigoti :) Znaci postoje kontakti koji su ispod bakelita i do kojih se dodje tako sto se oshmirgla kartica. Najcesce crkava kontroler a mem chip ostane ok. I moze se spasiti. Znaci pod mikroskopom se leme kontakti i kad se to zavrsi imamo situaciju kao mem chip u chitachu ( ne kartica ) E onda treba simulirati rad kontrolera i sloziti banke kako su bile, pa kontrolne bitove katastrofa od posla. Problem je jos to sto ima milion proizvodjaca a neki poput Sandiska recimo kriptuju te sadrzaje i onda cao zdravo. E sad problem predstavlja i cena jer kod nas slabo ko hoce da plati to pa onda se ne moze niko pohvaliti nekim velikim iskustvom. Ima jedan poljak recimo koji samo to radi ali za vece pare...i logicno najbolje radi to. ima jedan tip u Maleziji isto ... Inace moze da se radi, moze da se pokusa, treba vremena i zivaca da se lemi pod mikroskopom . Kad se zalemi onda da se slozi...ma muka
:: Posto je to sve u jednom jako malom chipu, all in one, kad crkne ne moze se nista uraditi po pitanju vadenja podataka.Jbg. Sa tih govanca od kartica, jedino redovan backup i to je to. Nikada se ne mozes osloniti na njih.. :: :: Za svaki slucaj pokusaj sa detaljnim ciscenjem kontakata kartice...Jbg, sanse da je do toga su gotovo ravne nuli, ali vredi pokusati... :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: probano,ne vidi se nigde...kao da ne postoji. sta crkava na memorijskim karticama,i jel moguce cupanje slika?? :: :: :: :: :: ::
Pa zavisi neko drugi verovatno ima drugacije iskustvo...
Meni su crkle dve, jedna 16GB a druga 32GB...
Tako da je diskusija o pouzdanosti relativna stvar...
Citat: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср
:: Ja u 4 uredjaja imam Sandisc kartice.Po meni su one najpouzdanije :: ::
Joj nemoj molim te ionako me napadaju da samo pisem zbog reklama. Vrlo je lako naci cenovnik nas a i nekih drugih pa vidi. Nisam nikad nikome slao ponude preko foruma. pozz http://www.helpdisc.rs
Van pameti mi je da se ne bekapuju bitni podatci na cloud ili externi HDD...
Moguće je da se samo pojebala particija, što može donekle da se popravi kroz DISKPART.
Probaj u CMD promptu sa diskpart komandom da vidiš da li se lista uopšte, jer ako hardverski radi mora da se pojavi. Ako je nema tu onda jedino da probaš u gore navedenoj firmi...
malo mi je nejasno,u cenovniku kod dela sa memorijskim karticama stoje dve vrste kvara,logicki kvar,ili elektronski kvar,i cene su dosta razlicite??? Kako da znam koji je kvar kod moje memorijske,cisto da znam o kojoj cifri se radi???
:: Joj nemoj molim te ionako me napadaju da samo pisem zbog reklama :: Vrlo je lako naci cenovnik nas a i nekih drugih pa vidi :: Nisam nikad nikome slao ponude preko foruma :: poz :: http://www.helpdisc.r :: ::
Pod logickim kvarom se podrazumevaju kvarovi fajl sistema, sve ostalo je elektronika. Da pojasnim jos malo mada su ti i napisali gore, crkla je kartica elektroncki cim se ne vidi u citachu.
sad sam razumeo...ozbiljno razmatram da posaljem memorijsku da se vade podaci,samo jos jedno pitanje-da li je bitno zbog cene koliko podataka ima da se vadi, npr ja imam na toj kartici oko 1,5-2gb slika,da li se naplacuje po kolicini podataka,ili je cena univerzalna,bez obzira na kolicinu podataka koja se vadi???
Pa koliko vidim cena se odredjuje po chipu prvi je jedna cena a ako su dva i vise samo se dodaje ona druga niza...
Kad pogledas za vecinu srbistanaca je verovatno prilicna suma ALI ako ti je sadrzaj bitan nema cene koju neces platiti...
Citat: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср
:: :: sad sam razumeo...ozbiljno razmatram da posaljem memorijsku da se vade podaci,samo jos jedno pitanje-da li je bitno zbog cene koliko podataka ima da se vadi, npr ja imam na toj kartici oko 1,5-2gb slika,da li se naplacuje po kolicini podataka,ili je cena univerzalna,bez obzira na kolicinu podataka koja se vadi?? :: ::
Molim te nije ovo mesto za ta pitanja. Sve ima na sajtu ili zovni telefonom. Ovde sam ako mogu da pomognem kao clan foruma svojim iskustvom. Potpis stoji zato da ne moram uvek da objasnjavam da znam o cemu pricam. Recimo na benchu sam duze i nemam ovakav potpis. A sto se tice kartice monolitne imaju samo jedan cip. Ono sto sam hteo samo da naglasim da je najmanji problem cena, najveci je problem sto za vecinu kartica ne postoje pinout-i da cesto ne postoje pare za koje se nesto moze uraditi ni kod mnogo jacih ljudi u svetu spasavanja MMC kartica! http://www.helpdisc.rs
:: :: sad sam razumeo...ozbiljno razmatram da posaljem memorijsku da se vade podaci,samo jos jedno pitanje-da li je bitno zbog cene koliko podataka ima da se vadi, npr ja imam na toj kartici oko 1,5-2gb slika,da li se naplacuje po kolicini podataka,ili je cena univerzalna,bez obzira na kolicinu podataka koja se vadi?? :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.