Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Spasavanje podataka sa micro sd kartice
STRANA 1 OD 1
vladalesje Spasavanje podataka sa micro sd kartice 24.12.2014. 11:39 T59954

status: user
broj poruka: 183
Memorijska kartica od 16gb mi je odjednom otkazala sa radom u mobilnom telefonu, ocistio sam joj kontakte, probao na vise razlicitih citaca mikro sd kartica, racunar je ne vidi, a ni telefon. Imam bitne slike na njoj koje nisam iskopirao u racunaru, da li neko zna sta bih mogao da uradim sa karticom, jel se bavi neko popravkom memorijskih kartica?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
valiant re... 24.12.2014. 12:53 #576019

broj poruka: 545

Izvadi karticu iz tel. i povezi na raacunar sa nekim citacem za sd kartice i skeniraj EASEUS Data Recovery programom. Pa javi rezultate, da vidimo sta je dalje ciniti.
gilopile ^ 24.12.2014. 13:24 #576023

broj poruka: 9459
Nazalost, mrka kapa, odapela je i ne mozes skenirati, jer se kartica ne vidi ni u racunaru/citac kartica, ni u tel.
Proveri jos jednom da li se vidi u racunaru, bar u device manageru ili disk management-u. Ako je tu nema, jbg, ne moze ti pomoci ni jedan `data recovery` program.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

miki200 micro sd recovery 24.12.2014. 20:29 #576056

broj poruka: 99
ako ti ne uspe sa raznim besplatnim data recovery programima odnesi onima koji se bave time profesionalno, ali naravno dogovori se unapred da uslugu platis samo u sucaju ako uspeju da ti spasu podatke:
http://www.datasolutions.rs/srp/spasavanje-podataka/spasavanje-podataka-sa-digitalnih-medija.html

vladalesje :( 26.12.2014. 14:57 #576217

broj poruka: 183
Karticu ne vidi ni jedan program, ni device manager ni disk management, probao sam i Linux.

VMARC Re: :( 26.12.2014. 15:08 #576220

broj poruka: 9424
Nazalost, nema nista od nje.
Osnovni preduslov za vadjenje podataka sa SD kartice jeste da je barem neki uredjaj vidi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Sempron 3850
MSI AM1I
2GB Kingston 1600MHz
60GB Kingston V300
LC Power 1340MI 75W

MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)

:: Karticu ne vidi ni jedan program, ni device manager ni disk management, probao sam i Linux.
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs