po 120gb velicine diskova, jel bih omanuo puno sa kingstonom ili da ne lupam glavu i uzmem samsunga? mizerna je razlika u ceni e da intel 730 serija valjda kakva je?
kolegi je pre par meseci knorio hyper x star pola godine...možda je izolovan slučaj ali je riknuo. Ja imam Samsung 840evo i nemam zamerki... support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
Mada nisi rekao za šta ti je potreban, meni recimo na starijem laptopu sa Sata2 kontrolerom INTEL postiže ubedljivo najbelji rezultat sa 250MB/s prema Samsungu koji postiže oko 225MB/s. Kingston mi kod klinca na mašini takođe sa Sata2 kontrolerom posle mesec dana dijagram prenosa nikako da izvučem ravnu liniju iako sam odradio sve moguće i nemoguće optimizacije, Trim je aktivan i radi ali neće pa neće. Inače utisak kod kupovine ovih diskova je kod Kingstona bio baš nekako jadan, a takve su mu i karakteristike posle dva meseca rada. Da se odmah ogradim možda je ovaj primerak izuzetak, ipak ja Kingston SSD, pored ostalih, više nikad.
850 Pro je trenutno najnapredniji SATA SSD, ali je jako skup.
KHX Fury je manje-više budget model.
S tim da nije baš mizerna razlika u ceni, KHX Fury 120GB je u radnji 8K, a 850 Pro 128 GB je 13K.
Ako ćeš već davati te pare, bolje uzmi Crucial MX100 256GB, dobar je model, trenutno je best buy sa ~12K cenom. U firmi sam ugradio nekoliko komada i odličan je.
Za Intel 730 jako zavisi šta gledaš, ima dobre performanse, ali nije za poređenje sa 850 Pro i nije za ugradnju u laptopove jer praktično nema regulaciju potrošnje - poreklo mu vuče od serverskih SSD-ova.
Inače što se brand-ova za SSD tiče, Samsung, Intel i Crucial pa svi ostali.
Crucial je ćerka kompanija Micron-a okrenuta retailu, pravili su sami SSD-ove dok su ostali samo lepili nalepnice na generičke SF diskove, imaju dug niz uspešnih SSD-ova (C300, M4, M500, sada MX100). Sa njihovim SSD-ovima imam odlična iskustva.
- i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
ma nikakva masturbacija na testovima i grafikonima itd nego cisto da se mehanicki hdd izbaci iz jednog racunara na kome se rade neke osnovne stvari :) cisto da se modernizuje covek
:: :: :: ma nikakva masturbacija na testovima i grafikonima itd nego cisto da se mehanicki hdd izbaci iz jednog racunara na kome se rade neke osnovne stvari : :: cisto da se modernizuje cove :: :: bice 850ica onda : ::
:: 850 Pro za to je bacanje para :: :: Uzmi 840 EVO ili MX100 i vozi :: :: :: :: :: :: :: ma nikakva masturbacija na testovima i grafikonima itd nego cisto da se mehanicki hdd izbaci iz jednog racunara na kome se rade neke osnovne stvari : :: :: cisto da se modernizuje cove :: :: :: :: bice 850ica onda : :: ::
Isto ce raditi sto i sad da drzi sistem na njemu, meni je do pre par dana ceo sistem bio na hardu 7 godina starom. Ne razumem poentu tvoje price, dobija 7 godina garancije koja mu samo moze koristiti a instalacija win koje god verzije u buducnosti nece narasti preko 60GB pa da je ne znam sta.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.