Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Labelflash na Pioniru 111d
STRANA 1 OD 1
VladaMP Labelflash na Pioniru 111d 09.10.2007. 10:31 T5941

status: user
broj poruka: 2
DVD : Kako prebaciti Pioneer 111d u 111L (LabelFlash) - firmware , flashing
Morate uraditi tri upgrade od firmware 111D do firmware 111L.
Ja sam to uspeo,ide veoma lako i radi! Idite korak po korak ovim redom:
1. Flešujte Vaš DVD sa firmware 111 fw 1.06. (nemojte se zbuniti -sa 111D fw 1.06)
Uzmite ga odavde:
http://tdb.rpc1.org/#DVR111

2. Flešujte Vaš DVD with 111L fw 8.19 Internal or External. Uzmite ga odavde:
http://tdb.rpc1.org/#DVR111L

3. Flešujte Vaš DVD with 111L fw 8.26 Internal or External. Uzmite ga odavde:
http://tdb.rpc1.org/#DVR111L

Obavezno restartujte računar posle svakog koraka!
Sada računar prepoznaje moj DVD kao Pioneer 111L!

Nakon upgrade u 111L, možete kupiti LabelFlash Dvd i u Neru 7.9 ili 8 (za LabelFlash ti treba Premium verzija Nero-a, ne Ultra ili Standard- od verzije 7.0.8.2 svaki Nero bi trebao da ima LF podrsku) nakon rezanja filma ili podataka okrenete DVD i narežete sliku ili tekst -možete probati i sa običnim dvd-om ali je rezultat rada slabo vidljiv mada ipak pokazuje da radi.

Za info o vašem DVD-rezaču možete koristiti DVDInfoPro pre i posle .
Uzmite ga odavde:
http://www.dvd-recordable.org/wwwimgs/media/flash/dvdinfopro/dvdinfoadvertzip.htm
Sve o Labelflash-u na adresi: http://labelflash.jp/
Ceo postupak skinut i isproban sa adrese:
http://forum.xbox-sky.com/showthread.php?t=13878

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Convinient 09.10.2007. 10:51 #29733

broj poruka: 5710
Nekada je za to trebala posebna hardverska podrska. Nisam znao da se priomenom firmware-a mogu otkljucati ove mogucnosti s obzirom da su ti rezaci jeftini cca 20-30e pa im to nije na spisku podrzanosti, kao ni DVD-RAM. Po toj logici, na slican ancina bi i DVR-112D mogao dobiti LabelFlash mogucnost???

- R a v e n L o r d -

Ognjeni ... 09.10.2007. 11:32 #29737

broj poruka: 4521

PUNO hvala ...ja imam 111 d ( i odlican je)...samo par pitanja ..what the heck is label flash :) i za sta mi to sluzi? Mogu li poremetiti rezac sa tim novim firmware-om ( jer da kucnem u drvo rezem svaki dan bar po 2-3 dvd-a i sve je super)

ajd uzdravlje:)
MACHINE CD text 09.10.2007. 12:23 #29740

nesto slicno ali ovako: LabelFlash ti omogucava da na nenarezan deo CD/DVD medija urezes neka slova, simbole...dakle, rezac kontrolise upravljacki pick-up sistem sa laserom tako da u krugu recimo ispise OGNJENI odredjene velicine i debljine pa kada pogledas odozdo disk, vidis ta slova jer je narezan materijal drugacijeg konstrasta i nijanse od emulzione podloge. Sve se to radi iz programa (Nero Premium koji se brine o labelFlash formatu)

- R a v e n L o r d -

::
:: PUNO hvala ...ja imam 111 d ( i odlican je)...samo par pitanja ..what the heck is label flash :) i za sta mi to sluzi? Mogu li poremetiti rezac sa tim novim firmware-om ( jer da kucnem u drvo rezem svaki dan bar po 2-3 dvd-a i sve je super)
:: ajd uzdravlje:)
Ognjeni ... 09.10.2007. 12:33 #29742

uuu lepo....tako nesto sam i pretpostavio....samo mi machine please odgovori na drugi deo mog pitanja...mogu li poremetiti firmware kao i uspesnost narezivanja sa tim novim firmwareom....da li se moze vratiti stari u slucaju `nezeljenih` rezultata?Moze li se nesto hardware-ski ostetiti (nesto kao u slucaju loseg update biosa) ?

ajd uzdravlje
MACHINE Ne bi trebalo 09.10.2007. 12:44 #29744

to samo otkljucava tu mogucnost, ostale su iste, verovatno uvek mozes da vratis na staro. Barem je tako kod Sony Lite-On rezaca modela 4-16x. Oni su kompatabilni a i covek rece da radi kako treba, probas, pa ako si zadovoljan ostavi ako ne vrni nazad. Uvek mozes da isflesujes nekim alatom koji se koristi za NECov chipset.

- R a v e n L o r d -

VladaMP Odgovor 09.10.2007. 13:02 #29747

broj poruka: 2
Za ravenLorda:
111d je hardverski isti kao 111l - iste su im štampane ploče i čipovi
neznam za 112 da li može u 112l jer je na adresi http://tdb.rpc1.org bio samo beta firmware za 112l a kako imam i 112 probaću uskoro

Za Ognjeni:
LabelFlash ti omogućuje da imaš štampu na disku bez štampača- izgleda kao graviranje

MaliAbner Re: Odgovor 09.10.2007. 14:13 #29755

broj poruka: 7769
Mene interesuje koliko to njesra skracuje vek (i da li uopste skracuje) diode rezaca.
Cuo sam da ta opracija vremenski znda da potraje.
U sustini koj ce mi moj ta slicica na dojoj strani diska kad se ionako ne vidi dok je disk u kutiji ili u torbici?

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Za ravenLorda
:: 111d je hardverski isti kao 111l - iste su im štampane ploče i čipovi
:: neznam za 112 da li može u 112l jer je na adresi http://tdb.rpc1.org bio samo beta firmware za 112l a kako imam i 112 probaću uskor
:: Za Ognjeni
:: LabelFlash ti omogućuje da imaš štampu na disku bez štampača- izgleda kao graviranje
moderators re 09.10.2007. 16:00 #29765

broj poruka: 68

slicica je sa gornje strane diska,i 111d nije projektovan za rezanje label-a,tj laser je drugaciji nego kod 111L,tako da mozda radi ali nece da potraje bas

srdoch Labelflash na Pioniru 111d 09.10.2007. 16:14 #29766

broj poruka: 1260
Pozdrav ljudi!!!
Imam Optiarc 7173s koji fabrički podržava LabelFlash funkciju i realno ne sećam se kad sam je poslednji put koristio. Prvo, da bi slika koju štampate na disku bila iole kvalitetna morate podesiti na max, što bi štampanje slike preko cele površine diska rasteglo na skoro 2 sata. Izračunajte sami koliko diskova ste mogli narezati za to vreme a i slika koju ugledate na emulziji neće vas preterano oduševiti. Drugo, LabelFlash koristi za štampanje samo praznu površinu diska tako da ako na disku ima nešto narezano sliku možete uraditi samo na preostalom praznom prostoru, znači ako je disk narezan do kraja ništa od LabelFlash-a. Sve u svemu, ne preterano korisna funkcija da bi se žrtvovalo toliko vreme i da bi se uređaj toliko arčio.
Ognjeni ... 10.10.2007. 09:55 #29822

fala :)
Pisko Pa, nije da nije 01.11.2007. 17:41 #31890

broj poruka: 6650
Stupidni je crtati po celom disku - ukoliko ne pravite satove od mehanizma sa bljuvaka i praznih dvd-a, ali, ako na disku već ostane prazna neka osmina, četvrtina, onda, baš je dobro napisati nešto što ga identifikuje, vaš logo, godinu, nadimak, veoma je jedinstveno. Tačno je da je smorno ako se koristi max kvalitet, ali, ako se ne režu slike koje traže jači kontrast, onda ne mora max kvalitet, a, ako se reže samo kraj diska, dakle neki manji deo, to i ne traje tako puno.
Pun smisao ima kada nekome poklanjate disk, onda to može da bude baš fino, ukoliko imate mašte, a nemate je svi. Npr. ribi poklonite dvd sa.... (spotovima koje samo vi slušate, a ona nikako da ih nabavi) i na širem obodu diska ispišete: SAMO ZA TEBE .....ANA
pajsgudgud Re: Pa, nije da nije 01.11.2007. 20:00 #31909

broj poruka: 3742

a sta ti ja znam...

:: Stupidni je crtati po celom disku - ukoliko ne pravite satove od mehanizma sa bljuvaka i praznih dvd-a, ali, ako na disku već ostane prazna neka osmina, četvrtina, onda, baš je dobro napisati nešto što ga identifikuje, vaš logo, godinu, nadimak, veoma je jedinstveno. Tačno je da je smorno ako se koristi max kvalitet, ali, ako se ne režu slike koje traže jači kontrast, onda ne mora max kvalitet, a, ako se reže samo kraj diska, dakle neki manji deo, to i ne traje tako puno
:: Pun smisao ima kada nekome poklanjate disk, onda to može da bude baš fino, ukoliko imate mašte, a nemate je svi. Npr. ribi poklonite dvd sa.... (spotovima koje samo vi slušate, a ona nikako da ih nabavi) i na širem obodu diska ispišete: SAMO ZA TEBE .....AN

A ona ti kaze `e rekla sam ti hiljadu puta da tu muziku slusam samo kad sam sa tobom, a moje drugarice misle da tu muziku slusaju samo narkomani!``.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs