prilicno nov hdd poceo da mi peikazuje i/o error znaci nema bootovanja, samo prepoznaje disk firma je giga i zanima me da li prihvataju garanciju/da li ce mi zamenuti hdd ko ima iskustva nek pise, okacicu sliku error poruke uskoro, radim sad sve preko fona, pa mi treba malo vremena hvala unapred
Pokusaj prvo sa zamenom SATA kabla, ako ne pomogne, bocni u drugi SATA port ili skopcaj na drugi komp. AKo je i dalje problem tu, reklamiraj. Naravno da ce prihvatiti garanciju ako je odapeo kontroler u njemu.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
je u pitanju, wd 2.5` 320GB blue, wd320bp, taj je bio u prodavnici kad sam kupovao, mada, sasvim dovoljno brz za snajku, jer crnog nije bilo tako da nista od menjanja kablova da ne kacim sliku, error code je 0xc00000e9, i info uz to: an unexpected i/o error fas occured a pre toga spika kao da je hdd otkacen prilikom boot-ovanja
Kontam da je error standardan kad se disku ne moze pristupiti, a detektuje ga bios
Jos jedno pitanje, da li ce prihvatiti garanciju ako nwma garantni list i fiskalni, imam ga, ali u drugom gradu, ja mislim da bi trebalo da moze, jer su sve relevantne info na samom hdd, nisam skidao onu giga nalepnicu
On the other hand, ne znam ni sto sve ovo pisem, kad mi je doticna prodavnica pred nosom, samo me nervira sto mislim da ga nece zameniti odmah, nego ko zna kad, a nece mi dati zamenski za to vreme, sto je ja mislim njihova obaveza ako ce ga drzati dyze od par dana lakse mi je da uzmem novi
Ako na vec postojeci komp hoces da dodas novi disk, onda pogledaj u BIOS-u koji ti je redosled butovanja hardova ili uredjaja, posto ne znam koju plocu imas tj. bios.
Ako su noviji BIOSi, onda imas 2 opcije, sta ce da butuje od uredjaja i koje uredjaje. Sta butuje od uredjaja su ti: HDD DVD LAN USB ...itd.
A koje uredjaje su ti npr: 1. HDD WD500AAKX 2. HDD WD250AAKX
Ako je ovo slucaj, onda moras da namestis da ti butuje prvi uredjaj (npr Win ti je instaliran na 250GB hardu) 1. HDD WD250AAKX
Drugi slucaj - crkotina - DOA (Dead on Arrival). Posto si ga danas kupio, mislim da po novom zakonu imas pravo da ti ga zamene odmah bez pitanja ili da vrnes lovu. Ako ne, onda imas fore 8 dana za odgovor.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
kao sto vec napisah koji ima konektore za jedan 2.5` hdd i jedan sata opticki uredjaj i nigde ne pise da sam ga tek uzeo, uzeo sam ga pre jedno godinu dana, sto je po meni skoro, jer i dalje koristim jedan diamondmax9 ili 10, jbm li ga, stariji znaju koliko su stari ti diskovi
Eto jos jednog pitanja: kolike su garancije na wd diskove?
Voleo bih sad da dobijem odgovor na moja pitanja, a ne na pitanja koje mislite da sam postavio
A sto se tice testa, samo ga propusti kroz HDD Sentinel i ako ti on prijavi manje od 100% Health ili Performance, onda je za zamenu. Mislim, svakako je za zamenu. Posto si ga kupio odvojeno od laptopa (tako sam razumeo), mozes ga isprobati slobodno i na nekoj desktop masini.
PS. Nece ti ga zameniti odmah i jel slusas sebe...? Kakav bre zamenski...? LOL To ne bi dobio ni u Japanu :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
garancija je onoliko koliko pise na racunu :) , najverovatnije imas 2 godine
mozes ga spojiti kod sebe na komp jer su konektori isti kao za 3.5`` hdd ali nema smisla ukoliko vec dobijas io errror znaci da je neka glava prdnula , najverovatni , i jos jednom najverovatnije tj siguran sam usled pada laptopa !! ali to i nije bitno ,
imas garanciju i nosi ga tamo gde si kupio.
zamenski disk daje jedino onaj srafcigeras , grof4
:: kao sto vec napisa :: koji ima konektore za jedan 2.5` hdd i jedan sata opticki uredja :: i nigde ne pise da sam ga tek uzeo, uzeo sam ga pre jedno godinu dana, sto je po meni skoro, jer i dalje koristim jedan diamondmax9 ili 10, jbm li ga, stariji znaju koliko su stari ti diskov :: :: Eto jos jednog pitanja: kolike su garancije na wd diskove :: :: Voleo bih sad da dobijem odgovor na moja pitanja, a ne na pitanja koje mislite da sam postavi :: :: HVAL :: :: :: ulsi :: ::
@vmarc, ne znam sta ti je to cudno, da dobijes uredjaj na koriscenje, dok oni ne potvrde da ovaj ne moze da se koristi a sto se tice hdsenta, mislim da do toga nece ni doci, jer mi se u proslosti vec desavalo da kad nakacim kvaran disk u pc, da nece da boot-uje ni sa ovog sto valja
Inace, posto sam na pitanje da li ce ga zameniti ili ne dobio vague odgovore, cela prica je sledeca, stari hdd, toshibin, koji je isao uz njega, ili u njemu, se sjebao, tj. napravio je toliko bad sectora da je popunio spare deo diska i posle toga sam ga zamenio novi je radio i imao je i health i performance 100%, ali se njemu moglo pristupiti, ovom sr ne moze pristupiti nikako, cak baguje ceo pc kad ga nakacim zarad testova, kao sto sam i mislio da ce biti, u medjuvremenu sam ga nakacio na pc i pokusao sta bilo sa njim, ali pinavljam, kad se nakaci na pc sa ostalim diskovima urednim i na jednom inst win7, pc nece da bootuje
naravno da se ceo komp ukoci jer ploca nece da butuje dok ne prikupi podatke o svim prikljucenim diskovima
u slucaju crkavanja glava disk nikad nece saopstiti podatke ploci .. vadi i nosi u radnju neka se oni handre s`njim
problem `zamenskih` uredjaja je nereseno pravno pitanje oko marfia , ko kupuje drugi ukoliko crkne kod tebe ?
:: @vmarc, ne znam sta ti je to cudno, da dobijes uredjaj na koriscenje, dok oni ne potvrde da ovaj ne moze da se korist :: a sto se tice hdsenta, mislim da do toga nece ni doci, jer mi se u proslosti vec desavalo da kad nakacim kvaran disk u pc, da nece da boot-uje ni sa ovog sto valj :: :: Inace, posto sam na pitanje da li ce ga zameniti ili ne dobio vague odgovore, cela prica je sledeca, stari hdd, toshibin, koji je isao uz njega, ili u njemu, se sjebao, tj. napravio je toliko bad sectora da je popunio spare deo diska i posle toga sam ga zameni :: novi je radio i imao je i health i performance 100%, ali se njemu moglo pristupiti, ovom sr ne moze pristupiti nikako, cak baguje ceo pc kad ga nakacim zarad testova, kao sto sam i mislio da ce biti, u medjuvremenu sam ga nakacio na pc i pokusao sta bilo sa njim, ali pinavljam, kad se nakaci na pc sa ostalim diskovima urednim i na jednom inst win7, pc nece da bootuj :: :: :: ulsi
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.