Imam hard od 3tb koji se nalazi u HDD Rack-u i preko usba je nakacen na lap top. Koristim ga tako vec duze od godinu dana i nikada nisam imao problema. Medjutim danas mi win 7 izbaci blue screen i posle restarta taj hard vidi kao corrupted, a prilikom autorun-a istog nudi samo format. U disk menageru ga vidi kao RAW, 100% slobodan, basic, online, healty (primary partition). Ne znam sta da radim, imao sam vazne podatke na tom hardu, nemoguce je da je tek tako riknulo sve i da mora format? Ili je samo pobrljavo i ima leka? Dal je lek reinstal wina (koji me zeza vec par nedelja) ili nesto drugo? Ocu li morati da bekapujem podatke sa harda na neki drugi ili mogu direktno na njemu da `ozivim` podatke? Posto trenutno nemam jos jedan toliki hard i ne bih imao gde da bekapujem.. Nadam se samo da resenje nije jedan od onih get data back ntfs programa, posto mi doticni nikada u zivotu do sad nisu pomogli, kolko god se mucio, a bogami bilo je to u vise prilika. I na kraju, ako je jedino resenje get data back ili nesto jos gore od toga, da li neko zna coveka koji se bavi spasavanjem, a za isto ne dere kao help disk i ostale kompanije? Hvala unapred svima. Pozdrav Nesha
Prvo proveri sta je problematicno: sam disk, ili rack. Izvadi disk
28.10.2014. 23:29
status: user broj poruka: 10999
prikaci ga na SATA kontroler. Ako ti i tada pokaze da je corrupted, morace nesto tipa get data back/recuva/easeus... Imas li eSATA na tom lap-u? Imas li mogucnost provere diska na nekom drugom PC-ju, najbolje, desktop-u?
Da li mu disk management vidi i ``slovo`` (disk `D` i slicno)?
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.