Kada sam kupio nov HDD Samsung F3 1 Tb prilikom instalacije win7 podelio sam ga na dve particije: na prvu sistemsku c: 64 gb i ostatak na drugu d:. Pošto je ovih 64 Gb malo, hteo bih da to malo povećam. U disk managementu sam napravio još jednu particiju h: od oko 80-tak Gb. Sada bih tu particiju da spojim sa sistemskom c: u jednu primarnu particiju. Koliko vidim u disk managementu to ne može da se uradi. Na koji način bi mogao da spojim te dve particije?
Za to ti je najbolji EaseUS partition manager, iz windows-a to uradis i kad stisnes apply, restartuje se komp i to se sve odradi za par minuta van windowsa(sto je najbitnije).
:: Kada sam kupio nov HDD Samsung F3 1 Tb prilikom instalacije win7 podelio sam ga na dve particije: na prvu sistemsku c: 64 gb i ostatak na drugu d:. Pošto je ovih 64 Gb malo, hteo bih da to malo povećam. U disk managementu sam napravio još jednu particiju h: od oko 80-tak Gb. Sada bih tu particiju da spojim sa sistemskom c: u jednu primarnu particiju. Koliko vidim u disk managementu to ne može da se uradi. Na koji način bi mogao da spojim te dve particije :: ::
EaseUS partition master, pardon. Ima professional, a ima i free, svejedno. Mozes da uradis sta god hoces, samo backup-uj podatke. Neka logicno procedura za tvoj slucaj je da obrises tu particiju od 80GB, tj. napravis `unlocated place`, zatim samo prosiris C particiju i apply.
:: Da li da onda ostavim ovu h: particiju i da uradim spajanje sa EaseUS partition masterom ? Uzgred, jeli manager ili master :: :: :: ::
To moze i u samom windowsu 7 - pod uslovom da imas samo jednu particiju (c:) a sve ostalo unlocated - sto bi se reklo ako imas D moras napraviti od njega unlocated ,dodati koliko zelic C particiji i posle ostalo po zelji napraviti jos jednu ili vise particija....
Ne moze jer ti disk management ne dozvoljava da prčaš sa C particijom, može recimo da se smanjuje, ali ne i povećava.
:: :: :: To moze i u samom windowsu 7 - pod uslovom da imas samo jednu particiju (c:) a sve ostalo unlocated - sto bi se reklo ako imas D moras napraviti od njega unlocated ,dodati koliko zelic C particiji i posle ostalo po zelji napraviti jos jednu ili vise particija... ::
Moze ali mora da postoji samo C sve ostalo unlocated i mozeš da radis sa C šta hoćeš.Posle napraviš ostale particije.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: Ne moze jer ti disk management ne dozvoljava da prčaš sa C particijom, može recimo da se smanjuje, ali ne i povećava :: :: :: :: :: :: :: :: To moze i u samom windowsu 7 - pod uslovom da imas samo jednu particiju (c:) a sve ostalo unlocated - sto bi se reklo ako imas D moras napraviti od njega unlocated ,dodati koliko zelic C particiji i posle ostalo po zelji napraviti jos jednu ili vise particija... :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.