video sam na netu da se wd my passport ultra razlikuje od ostalih diskova jer on ima usb na disku a ostali usb na sata,jer sam cuo da wd nema sata i da automatski enkriptuje sve sto se snimi.
ovo su neki komentari na forumim akoje sam video,a ovo je slika na kojoj se vide prikljucki za koje kazu da ima samo wd i da nema kao vecina diskova usb koji ide na sata prikljucak nego usb koji je direktno povezan na disk. Svidja mi se ovaj disk ali hocu da se raspitam pre nego sto ga uzmem.U jednoj radnji su mi rekli da on enkriptuje podatke bez obzira dali stavis sifru na disk. Ne znam sta je to ali kazu da se takvi podaci teze spasavaju ako se osteti disk. Pa dajte neki savet :)
Most WD2.5” external hard drives do not have a SATA connector and can only be hooked up using USB.
nd even the old WD Passport, they use a USB2 connector for the board, not SATA
The portable drives have the USB port soldered directly to the drive, so if anything goes wrong with the drive physically you`re looking at several hundred dollars for data recovery.
Also, WD encrypts all their drives. This may sound nice and secure, but they do it through the SATA>USB adapter (or on the PCB for the portables, since it`s all one board). This means that if the USB adapter of the external breaks, even if the drive itself is 100% OK, all your data is encrypted with a key you don`t have. Your only chance of recovering your data is to get an identical drive with the same USB adapter. There have been 4-5 different adapter`s over past 6-7 years, each with a different encryption algorithm
Externi i treba da se konektuju preko usb-a, ako ih kacis na satu onda koji ce ti externi hdd?! Enkriptovanje ne mora da radi, obrisi taj softver ili formatiraj ceo hdd i resen problem.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.