Kako se koji pokazao i da li vredi dati vise za Tranced sobzirom da daje 3 godine garancije
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
U Transcend se nalazi Segate ili Samsung gledao sam na Yt i ja kapiram da je ovo deugo bolje zbog garancije
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: :: uzmi transcend zbog garancije inace u jednom I drugom je ja mislim wd blue
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Ja sam 2009 uzeo komp u Duo Komu i propisao sam krv dok mi nisu zamenili karticu i to ja uzeo od skoro bilo 40000 5870,a oni mi posle dali 6950 koja je kostala nova oko 21000 ... Oko 6.7 meseca sam se jurio sa njima. I jos kada su mi dali novu nisu mi dali opet novu garanciju nego produzili onu staru za 5 meseci...
A šta si očekivao ne razumem, još i masažu usputi plaćeno letovanje?
6950 je jaka koliko i 5870, dobio si novu kartu i još si očekivao novu garanciju? LOL!
:: Ja sam 2009 uzeo komp u Duo Komu i propisao sam krv dok mi nisu zamenili karticu i to ja uzeo od skoro bilo 40000 5870,a oni mi posle dali 6950 koja je kostala nova oko 21000 .. :: Oko 6.7 meseca sam se jurio sa njima. :: I jos kada su mi dali novu nisu mi dali opet novu garanciju nego produzili onu staru za 5 meseci... ::
Jedini nacin da ovo razumes je da dodjes kod mene da ti ja nesto dam za 40000 din da onda posle 4 meseca krene da ti se kvari i da te zavlacim jos oko 7 meseci i da ti dam nesto od 21000 NOVO i jos da se pravim lud i da ti produzeim tvoju staru garanciju za 4 ili 5 meseci... Vidi se da ili si njihov ili isto tako neko ko radi po tom principu..
:: A šta si očekivao ne razumem, još i masažu usputi plaćeno letovanje :: :: 6950 je jaka koliko i 5870, dobio si novu kartu i još si očekivao novu garanciju? LOL :: :: :: :: Ja sam 2009 uzeo komp u Duo Komu i propisao sam krv dok mi nisu zamenili karticu i to ja uzeo od skoro bilo 40000 5870,a oni mi posle dali 6950 koja je kostala nova oko 21000 .. :: :: Oko 6.7 meseca sam se jurio sa njima. :: :: I jos kada su mi dali novu nisu mi dali opet novu garanciju nego produzili onu staru za 5 meseci... :: ::
od 2008 koristim Fujitsu siemens 1 TB (unutra je Hitachi) uzet 2008 godine zakacio sam ga na hard sentinal i sa 60 % pao je na 45 % pa velim da zamenim. Na hardu planiram da drzim Serije ,Filmove,Igre,Slike . U kompu za podatke imam WD Green 1 TB i on je polako na izdisaju tako da externi od 2TB zavrsava posao.
:: :: ako velicina nije bitna . :: :: ako je za lokalni storage, tj neces mnogo setati sa tim externim , pametnije je 3.5`` , pouzdaniji je od malih diskova jedno milion puta :: :: nije sve u garanciji, ako puknes bitne podatke . :: :: ::
Shvati da kupujes neke performanse, dakle to placas, one u nekom trenutku vrede toliko i toliko, vremenom sve manje. Ako ti crkne karta nakon dve godine i daju ti istu takvu, ti nemas prava da se bunis il tako? To si platio to si opet i dobio a niko se ne zapita a koliko ta moja sad vredi nova.
Ali ako ti daju kartu koja je iste snage kao ta tvoja to opet nije ok? Zasto? Aj sad, ista takva identicna koja ne vredi ni poal svoje cene je ok ali druga karta iste snage nije ok?
Aman bre ljudi sta se cudite ovo je ovde Balkan...
Ljudi ovde imaju iscasen pogled na realnost...
:: Shvati da kupujes neke performanse, dakle to placas, one u nekom trenutku vrede toliko i toliko :: vremenom sve manje. Ako ti crkne karta nakon dve godine i daju ti istu takvu, :: ti nemas prava da se bunis il tako? To si platio to si opet i dobio a niko se ne zapita a koliko ta moja sad vredi nova. :: :: Ali ako ti daju kartu koja je iste snage kao ta tvoja to opet nije ok? Zasto? :: Aj sad, ista takva identicna koja ne vredi ni poal svoje cene je ok :: ali druga karta iste snage nije ok? :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Pre svega Dexter evo ti si razuman ovde (barem sam tako mislio) ne kvari se,pitanja za tebe..
1. Da li je ok da te neko zavlaci,voza 7 meseci da je sve ok da bi na kraju rekao ok zamenicemo ti je,ipak si bio u pravu nije ok? A sedam meseci zajebavanja pretrpljeno izgubljeno vremen ne igranja,nerviranja ko ce to da mi nadoknadi ti mozda? Mislis da je moje arcenje zivaca zbog njiih ok ? 2.Imao sam pravo po zakonu ako nemaju istu graficku da mi vrate novac zar ne? , pa je nisam iskoristio na kraju jer ko zna koliko bi me jos tu zajebavali,ispao sam fer ali na moju stetu zar ne? 3.Znas da sam morao inspekciju da pomenem da bi se sve to zavrsilo vec jednom ? jer ko zna koliko bi jos meseci cekao da nisam?
Dexter , sta znaci dobra usluga ? Po meni je to dodjes das komponentu i ako ustanove problem reseti ga do max 1 mesec daju novo ili vrate novac.. Nova garancija za novu stvar se podrazumeva..
Po tvojoj prici ispade da sam ja trbao da budem srecan jer sam kroz sve to prosao i jos nekoga da ljubim u dupe...
:: Shvati da kupujes neke performanse, dakle to placas, one u nekom trenutku vrede toliko i toliko :: vremenom sve manje. Ako ti crkne karta nakon dve godine i daju ti istu takvu, :: ti nemas prava da se bunis il tako? To si platio to si opet i dobio a niko se ne zapita a koliko ta moja sad vredi nova. :: :: Ali ako ti daju kartu koja je iste snage kao ta tvoja to opet nije ok? Zasto? :: Aj sad, ista takva identicna koja ne vredi ni poal svoje cene je ok :: ali druga karta iste snage nije ok? :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Teras je 2.5 godine, mast joj vadis, a kada ne igras ona rudari... Potom je pokvaris, dobijes novu sa nove 3 godine garancije, koju pokvaris ponovo za 2.5 godine, pa opet dobijes novu sa 3 godine garancije i tako... Bas su glupi ovi srpski prodavci, ja sam samo prvi put kupio komp .)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Menjaju se trgovci danas kupis karticu teras nesto manje od 3 meseca i ona se pokvari i onda te zajebavaju jos 2.7 god dok ne istekne garancija ili ako pokazes zube ovih dana mozes da dobijes repariranu krsinu ja sam barem dobio novu koliko toliko .. .)
:: Teras je 2.5 godine, mast joj vadis, a kada ne igras ona rudari... Potom je pokvaris, dobijes novu sa nove 3 godine garancije, koju pokvaris ponovo za 2.5 godine, pa opet dobijes novu sa 3 godine garancije i tako... Bas su glupi ovi srpski prodavci, ja sam samo prvi put kupio komp .) :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Pa sta kmecis onda po forumima ko jarac na raznju...
:: Menjaju se trgovci danas kupis karticu teras nesto manje od 3 meseca i ona se pokvari i onda te zajebavaju jos 2.7 god dok ne istekne garancija ili ako pokazes zube ovih dana mozes da dobijes repariranu krsinu ja sam barem dobio novu koliko toliko .. . :: :: :: :: Teras je 2.5 godine, mast joj vadis, a kada ne igras ona rudari... Potom je pokvaris, dobijes novu sa nove 3 godine garancije, koju pokvaris ponovo za 2.5 godine, pa opet dobijes novu sa 3 godine garancije i tako... Bas su glupi ovi srpski prodavci, ja sam samo prvi put kupio komp .) :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: with Retina displa :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: 128GB flash storag :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: ::
Izneo sam vam moje iskustvo, ali sta cu ovde izgleda ima vise preprodavaca trgovca i prevaranta nego sto sam mislio,otud i tako razmisljanje...
:: Pa sta kmecis onda po forumima ko jarac na raznju.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: Menjaju se trgovci danas kupis karticu teras nesto manje od 3 meseca i ona se pokvari i onda te zajebavaju jos 2.7 god dok ne istekne garancija ili ako pokazes zube ovih dana mozes da dobijes repariranu krsinu ja sam barem dobio novu koliko toliko .. . :: :: :: :: :: :: :: Teras je 2.5 godine, mast joj vadis, a kada ne igras ona rudari... Potom je pokvaris, dobijes novu sa nove 3 godine garancije, koju pokvaris ponovo za 2.5 godine, pa opet dobijes novu sa 3 godine garancije i tako... Bas su glupi ovi srpski prodavci, ja sam samo prvi put kupio komp .) :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: :: with Retina displa :: :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: :: 128GB flash storag :: :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Kupis vga, sa 3 godine garancije...
27.09.2014. 01:17
status: user broj poruka: 19003
Ne kapiram zašto si se toliko jurio sa njima (6-7 meseci), oni nisu veliki, ali su koliko-toliko korektna firma, nekoliko puta sam preko njih nešto reklamirao, završavali su mi bez problema.. mislim, nikad nisam čekao duže od 10-15ak dana.. Šta se dešavalo za tih 6-7 meseci, nepojmljivo mi je da toliko dugo traje reklamacija, ko god je u pitanju i šta god da je u pitanju.. zna se, posle mesec dana mora da se razrešava pa makar sa inspekcijom kad je do toga došlo.. Generalno, u pravu si s jedne strane, a sa druge, dobio si karticu u istom rangu, nebitno je koliko košta, u rangu je sa prethodnom, pa i novija serija i to je adekvatna zamena, a ne novac, novac je u drugom smislu bitan, onda kada ti ga vraćaju u nekim slučajevima gde je zamena nemoguća ili neuspešna.
:: Izneo sam vam moje iskustvo, ali sta cu ovde izgleda ima vise preprodavaca trgovca i prevaranta nego sto sam mislio,otud i tako razmisljanje.. :: :: :: :: Pa sta kmecis onda po forumima ko jarac na raznju.. :: :: :: :: Citat: :: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: :: :: Menjaju se trgovci danas kupis karticu teras nesto manje od 3 meseca i ona se pokvari i onda te zajebavaju jos 2.7 god dok ne istekne garancija ili ako pokazes zube ovih dana mozes da dobijes repariranu krsinu ja sam barem dobio novu koliko toliko .. . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Teras je 2.5 godine, mast joj vadis, a kada ne igras ona rudari... Potom je pokvaris, dobijes novu sa nove 3 godine garancije, koju pokvaris ponovo za 2.5 godine, pa opet dobijes novu sa 3 godine garancije i tako... Bas su glupi ovi srpski prodavci, ja sam samo prvi put kupio komp .) :: :: :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: :: :: with Retina displa :: :: :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: :: :: 128GB flash storag :: :: :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Kupis vga, sa 3 godine garancije...
27.09.2014. 01:35
status: user broj poruka: 1131
3meseca koliko se secam je kartica radila ok,a posle toga 6,7 meseci je trajalo celo to zajebavanje u fazonu prvo je bilo sve ok govorili su mi, pa posle su kao primetili problem posle oko 4 ili 5 meseci koliko se secam, pa su je poslali u serrvis vratili mi istu karticu pa opet problemi pa opet salji tu karticu na servis i posle dva meseca u servisu vratili zamenili novom.. I kada sam dolazio tamo da pitam sta je sa karticom jer vec duze vreme nemam karticu, oni su sve svaljivali na servis koji ima vrsi popravku ja sam u jednom trenutko zvao i servis inaravno niko mi se nije javljao na fon...
:: Ne kapiram zašto si se toliko jurio sa njima (6-7 meseci), oni nisu veliki, ali su koliko-toliko korektna firma, nekoliko puta sam preko njih nešto reklamirao, završavali su mi bez problema.. mislim, nikad nisam čekao duže od 10-15ak dana.. Šta se dešavalo za tih 6-7 meseci, nepojmljivo mi je da toliko dugo traje reklamacija, ko god je u pitanju i šta god da je u pitanju.. zna se, posle mesec dana mora da se razrešava pa makar sa inspekcijom kad je do toga došlo.. Generalno, u pravu si s jedne strane, a sa druge, dobio si karticu u istom rangu, nebitno je koliko košta, u rangu je sa prethodnom, pa i novija serija i to je adekvatna zamena, a ne novac, novac je u drugom smislu bitan, onda kada ti ga vraćaju u nekim slučajevima gde je zamena nemoguća ili neuspešna :: :: :: :: Izneo sam vam moje iskustvo, ali sta cu ovde izgleda ima vise preprodavaca trgovca i prevaranta nego sto sam mislio,otud i tako razmisljanje.. :: :: :: :: :: :: :: Pa sta kmecis onda po forumima ko jarac na raznju.. :: :: :: :: :: :: Citat: :: :: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: :: :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: :: :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: :: :: :: :: Menjaju se trgovci danas kupis karticu teras nesto manje od 3 meseca i ona se pokvari i onda te zajebavaju jos 2.7 god dok ne istekne garancija ili ako pokazes zube ovih dana mozes da dobijes repariranu krsinu ja sam barem dobio novu koliko toliko .. . :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Teras je 2.5 godine, mast joj vadis, a kada ne igras ona rudari... Potom je pokvaris, dobijes novu sa nove 3 godine garancije, koju pokvaris ponovo za 2.5 godine, pa opet dobijes novu sa 3 godine garancije i tako... Bas su glupi ovi srpski prodavci, ja sam samo prvi put kupio komp .) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: :: :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: :: :: :: with Retina displa :: :: :: :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: :: :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: :: :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: :: :: :: 128GB flash storag :: :: :: :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kupis vga, sa 3 godine garancije...
27.09.2014. 09:44
Ma nesto mi tu nije logicno, sto nisi posle mesec dana insistirao da ti zamene karticu, moraju to da urade jer je po zakonu, šta te briga za taj servis, nego si čekao toliko dugo..
:: 3meseca koliko se secam je kartica radila ok,a posle tog :: 6,7 meseci je trajalo celo to zajebavanje u fazonu prvo je bilo sve ok govorili su mi, pa posle su kao primetili problem posle oko 4 ili 5 meseci koliko se secam, pa su je poslali u serrvis vratili mi istu karticu pa opet problemi pa opet salji tu karticu na servis i posle dva meseca u servisu vratili zamenili novom.. I kada sam dolazio tamo da pitam sta je sa karticom jer vec duze vreme nemam karticu, oni su sve svaljivali na servis koji ima vrsi popravku ja sam u jednom trenutko zvao i servis inaravno niko mi se nije javljao na fon... :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kupis vga, sa 3 godine garancije...
27.09.2014. 10:54
status: user broj poruka: 1131
Pa to ti je zavlacenje prvih mesec dana je bilo zvali smo ih jos par dana pa kada prodje par dana jos par dana,pa kada je dosao drugi mesec.
Ja im dolazim u radnju da ih pitam kada, ono lik koluta ocima saoseca se samnmom a samo bi da mi vidi ledja i meni se smucilo, vise da dolazim i da me nervira lik.. Ja sam to toleriosao i na kraju jedno 10 dana pred kraj 2 meseca uzeo fon i rekao zvacu ispekciju i on jos me pita zasto ej pazi ti to...
Ja rekao pa videces kada dodjem sa njima pa onda njima objasnjavaj akako i sta.. I lik je rekao samo se strpi za par dana i ja ok imas vremena do kraja meseca posle ne, a bili su toliko fini na pocetku i posle sam saznao da nista nisu bolji od onih koji oce da kupac ispasta ako nema zube da pokaze...
To mi je bilo prvo takvo iskustvo negativno za sada da kucnem o drvo...
:: Ma nesto mi tu nije logicno, sto nisi posle mesec dana insistirao da ti zamene karticu, moraju to da urade jer je po zakonu, šta te briga za taj servis, nego si čekao toliko dugo.. :: :: :: :: 3meseca koliko se secam je kartica radila ok,a posle tog :: :: 6,7 meseci je trajalo celo to zajebavanje u fazonu prvo je bilo sve ok govorili su mi, pa posle su kao primetili problem posle oko 4 ili 5 meseci koliko se secam, pa su je poslali u serrvis vratili mi istu karticu pa opet problemi pa opet salji tu karticu na servis i posle dva meseca u servisu vratili zamenili novom.. I kada sam dolazio tamo da pitam sta je sa karticom jer vec duze vreme nemam karticu, oni su sve svaljivali na servis koji ima vrsi popravku ja sam u jednom trenutko zvao i servis inaravno niko mi se nije javljao na fon... :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kupis vga, sa 3 godine garancije...
27.09.2014. 11:29
Ne znam, ja sam imao dosta reklamacija, nikad nisam imao problema, čekanje nikad nije bilo duže od 20,25dana.. ali posle adekvatno razrečenje.. a grafičke biram gde kupujem. Sreća pa nikad sa njima nisam imao problem, izgleda da su na to najosetljiviji..
:: Pa to ti je zavlacenje prvih mesec dana je bilo zvali smo ih jos par dana pa kada prodje par dana jos par dana,pa kada je dosao drugi mesec :: :: Ja im dolazim u radnju da ih pitam kada, ono lik koluta ocima saoseca se samnmom a samo bi da mi vidi ledja i meni se smucilo, vise da dolazim i da me nervira lik. :: Ja sam to toleriosao i na kraju jedno 10 dana pred kraj 2 meseca uzeo fon i rekao zvacu ispekciju i on jos me pita zasto ej pazi ti to... :: :: Ja rekao pa videces kada dodjem sa njima pa onda njima objasnjavaj akako i sta.. I lik je rekao samo se strpi za par dana i ja ok imas vremena do kraja meseca posle ne, a bili su toliko fini na pocetku i posle sam saznao da nista nisu bolji od onih koji oce da kupac ispasta ako nema zube da pokaze.. :: :: To mi je bilo prvo takvo iskustvo negativno za sada da kucnem o drvo.. :: :: :: :: Ma nesto mi tu nije logicno, sto nisi posle mesec dana insistirao da ti zamene karticu, moraju to da urade jer je po zakonu, šta te briga za taj servis, nego si čekao toliko dugo.. :: :: :: :: :: :: :: 3meseca koliko se secam je kartica radila ok,a posle tog :: :: :: 6,7 meseci je trajalo celo to zajebavanje u fazonu prvo je bilo sve ok govorili su mi, pa posle su kao primetili problem posle oko 4 ili 5 meseci koliko se secam, pa su je poslali u serrvis vratili mi istu karticu pa opet problemi pa opet salji tu karticu na servis i posle dva meseca u servisu vratili zamenili novom.. I kada sam dolazio tamo da pitam sta je sa karticom jer vec duze vreme nemam karticu, oni su sve svaljivali na servis koji ima vrsi popravku ja sam u jednom trenutko zvao i servis inaravno niko mi se nije javljao na fon... :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.