e sad kad napunim SSD i sad zeleo bi da instaliram recimo neku igru i da je turim na HDD
E sad kako ce sistem da se ponasa ? Oce li da se pokolju SSD i HD ili ne ? Pitanje jeste NOOB klase ali me zanima :) Iskreno ne bi da brsiem WoT i WoW da bi turio World of Warcraft
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Nikad do sad to nisam radio sta ga znam ,Pre sam to radio sa HDD 1 na 2 i nije bilo problema. E sad ovde je malo drugacije sobzirom da SSD brze radi a hdd sporije .Zato me zanima da li ce biti problema i kakve performanse mogu da budu ?
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: a sto bi se poklali ??? :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: GTX770 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX27 :: ::
Pa i odredjeni hardovi rade u raskoraku sto se brzina tice, pa nikome nista. To ti ne predstavlja problem. Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
toga sam svestan to je ok. Ali me zanima da li ce SSD da se normalno ponasa ? sa hardovima je ok da li je 7400 obrtaja ili 5400
:: Pa i odredjeni hardovi rade u raskoraku sto se brzina tice, pa nikome nista. To ti ne predstavlja problem :: Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 795 :: ::
Ajde razmisli malkice pre nego što pitaš ovako nešto, delić sekunde, pokušaj samo da povežeš logikom šta se tu zapravo dešava i kako funkcioniše sistem i učitavanje igrica, programa itd., instaliranih na lokaciji C ili sa D.
1. Kada pokrećeš nešto sa D-particije, tj. D particije drugog diska(HARD diska), koji se zapravo disk opterećuje..? 2. Kada pokrećeš nešto sa C-particije, tj. SSD-a, koji se disk opterećuje..? 3. Kada pustiš film sa USB flash diska, da li treperi njegova diodica, ako je ima..? Zašto treperi..?
:: Postovani saborci imam par pitanja :: :: Posedujem SSD iz potpisa i 1TB black WD :: :: e sad kad napunim SSD i sad zeleo bi da instaliram recimo neku igru i da je turim na HD :: :: E sad kako ce sistem da se ponasa ? Oce li da se pokolju SSD i HD ili ne :: Pitanje jeste NOOB klase ali me zanima : :: Iskreno ne bi da brsiem WoT i WoW da bi turio World of Warcraf :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W ::
Pa da. U pravu si. Ako instaliras bilo sta na hard a sistem ti je na SSD-u, prdnuce kamila na severu Afrike i podici ce ti broj obrtaja na kuleru od napajanja, tako da moze da nastane guzva u L7 cach-u procesora. Pitaj Operatora, on ima robotronixov patch za te zajebancije.
Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
Ocito nisi razumeo moje pitanje i dileme. SSD ok jasno ko dan externi hard sve ok usb flash ok. da li ce biti problema ako se napravi program files na drugo hard disku ? Kapiram da ce brze da vuce programe sa SSD i da ce sa HDD da vuce ali kako ? kao da je standardni hdd ,malo brze (sobzirom da je sistem na SSD) .To mene kopka . E da sutra ako reinstaliram sistem da li ce win automaski dektetovati program files sa drugog harda ? ili sve brisi pa ispocetka
:: Ajde razmisli malkice pre nego što pitaš ovako nešto, delić sekunde, pokušaj samo da povežeš logikom šta se tu zapravo dešava i kako funkcioniše sistem i učitavanje igrica, programa itd., instaliranih na lokaciji C ili sa D. :: :: 1. Kada pokrećeš nešto sa D-particije, tj. D particije drugog diska(HARD diska), koji se zapravo disk opterećuje..? :: 2. Kada pokrećeš nešto sa C-particije, tj. SSD-a, koji se disk opterećuje.. :: 3. Kada pustiš film sa USB flash diska, da li treperi njegova diodica, ako je ima..? Zašto treperi.. :: :: :: :: Postovani saborci imam par pitanja :: :: :: :: Posedujem SSD iz potpisa i 1TB black WD :: :: :: :: e sad kad napunim SSD i sad zeleo bi da instaliram recimo neku igru i da je turim na HD :: :: :: :: E sad kako ce sistem da se ponasa ? Oce li da se pokolju SSD i HD ili ne :: :: Pitanje jeste NOOB klase ali me zanima : :: :: Iskreno ne bi da brsiem WoT i WoW da bi turio World of Warcraf :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: ::
Pa igra nece napraviti folder `program files`. Napravi prvo jedan folder na tom HDDu, odaber custom install, odredi putanju na taj folder i igra ce se tamo instalirati. Ja bar tako radim iz razloga sto neke igre ne naprave svoj folder, pa mi se fajlovi rastrkaju po particiji...Videces da li je potrebno, ako u instalaciji stoji D:/game, onda ce napravidi na D particiji folder `game` i nema potreba da ides u new folder...
Nema veze i da napravi folder `program files` na tom HDD-u, jer ni jedan path sa SSD-a c:/program files ne vodi ka njemu. Default je c:/program files, a ne D:/Program files i nema OS sta tu da trazi...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Pa igra nece napraviti folder `program files`. Napravi prvo jedan folder na tom HDDu, odaber custom install, odredi putanju na taj folder i igra ce se tamo instalirati. Ja bar tako radim iz razloga sto neke igre ne naprave svoj folder, pa mi se fajlovi rastrkaju po particiji...Videces da li je potrebno, ako u instalaciji stoji D:/game, onda ce napravidi na D particiji folder `game` i nema potreba da ides u new folder.. :: :: Nema veze i da napravi folder `program files` na tom HDD-u, jer ni jedan path sa SSD-a c:/program files ne vodi ka njemu. Default je c:/program files, a ne D:/Program files i nema OS sta tu da trazi.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
HDD je ljubimoran na brzinu SSDa a SSD na kapacitet HDD. E sada, sve dok ne instaliras neki program/igru koji je vec bio na SSD na HDD i obrnuto, sve ce biti OK. Medjutim, ako ti je Wcraft vec bio na SSDu prethodno, i prebacis ga na HDD, onda ce sigurno biti sukoba, uz eksplozije i zrtve. Pravo krvoprolice. Pazi sta radis! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Nešto me nisi ubedio da si razbistrio muku.. na kojim si ti mukama, to samo ti znaš Bitno da ti je gile objasnio ono što nisi pitao
:: hvala puno razbistrio sam muku : :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Pa igra nece napraviti folder `program files`. Napravi prvo jedan folder na tom HDDu, odaber custom install, odredi putanju na taj folder i igra ce se tamo instalirati. Ja bar tako radim iz razloga sto neke igre ne naprave svoj folder, pa mi se fajlovi rastrkaju po particiji...Videces da li je potrebno, ako u instalaciji stoji D:/game, onda ce napravidi na D particiji folder `game` i nema potreba da ides u new folder.. :: :: :: :: Nema veze i da napravi folder `program files` na tom HDD-u, jer ni jedan path sa SSD-a c:/program files ne vodi ka njemu. Default je c:/program files, a ne D:/Program files i nema OS sta tu da trazi.. :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Samo on može da postavi ovakva pitanja, da dobije odgovor i da mu i dalje ništa ne bude jasno.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
:: Ajde razmisli malkice pre nego što pitaš ovako nešto, delić sekunde, pokušaj samo da povežeš logikom šta se tu zapravo dešava i kako funkcioniše sistem i učitavanje igrica, programa itd., instaliranih na lokaciji C ili sa D. :: :: 1. Kada pokrećeš nešto sa D-particije, tj. D particije drugog diska(HARD diska), koji se zapravo disk opterećuje..? :: 2. Kada pokrećeš nešto sa C-particije, tj. SSD-a, koji se disk opterećuje.. :: 3. Kada pustiš film sa USB flash diska, da li treperi njegova diodica, ako je ima..? Zašto treperi.. :: :: :: :: Postovani saborci imam par pitanja :: :: :: :: Posedujem SSD iz potpisa i 1TB black WD :: :: :: :: e sad kad napunim SSD i sad zeleo bi da instaliram recimo neku igru i da je turim na HD :: :: :: :: E sad kako ce sistem da se ponasa ? Oce li da se pokolju SSD i HD ili ne :: :: Pitanje jeste NOOB klase ali me zanima : :: :: Iskreno ne bi da brsiem WoT i WoW da bi turio World of Warcraf :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: ::
Ovakvo pitanje može da postavi samo neko ko ima `jabuku` u potpisu. Nema dalje, stvarno, vr` vrhova. ___________________________________________________
EDIT: rešenje pitanja je iWindows aplikacija sa microsoft.sajta! Instaliraš iWindows i program ti sam razvrsta igrice po hardovima bez da se SSD i HDD kolju medjusobno..nema tu šta više da razmišljaš (pošalješ mozak na pašu)..smehotress.. padanje. VRH :P:P:P
Komotno instaliraj igru na hdd, nece biti problema.
:: Postovani saborci imam par pitanja :: :: Posedujem SSD iz potpisa i 1TB black WD :: :: e sad kad napunim SSD i sad zeleo bi da instaliram recimo neku igru i da je turim na HD :: :: E sad kako ce sistem da se ponasa ? Oce li da se pokolju SSD i HD ili ne :: Pitanje jeste NOOB klase ali me zanima : :: Iskreno ne bi da brsiem WoT i WoW da bi turio World of Warcraf :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W ::
Takvo pitanje očigledno može da postavi neko ko ne zna ili nije siguran.
A tvoj komentar je čista predrasuda. Možda i zloba.
:: Ovakvo pitanje može da postavi samo neko ko ima `jabuku` u potpisu. Nema dalje, stvarno, vr` vrhova :: __________________________________________________ :: :: EDIT: rešenje pitanja je iWindows aplikacija sa microsoft.sajta! Instaliraš iWindows i program ti sam razvrsta igrice po hardovima bez da se SSD i HDD kolju medjusobno..nema tu šta više da razmišljaš (pošalješ mozak na pašu)..smehotress.. padanje. VRH :P:P: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.