Koliko shvatam i jedan i drugi su predvidjeni za enterprise trziste. Sto znaci velika cena ili potpuna nedostupnost privatnim korisnicima. Tako da do daljnjeg ostaje samo 6tb WD Green/Red za privatne korisnike. Nadam se tokom sledece godine 8tb desktop varijanti, krajnje je vreme.
Ma šta će nekom 8TB, šta da drži na tome, i još bolje na šta da bekapuje..? Mada, meni bi dobro došao za backup i ostalo bi ihahaj
:: Koliko shvatam i jedan i drugi su predvidjeni za enterprise trziste. Sto znaci velika cena ili potpuna nedostupnost privatnim korisnicima. Tako da do daljnjeg ostaje samo 6tb WD Green/Red za privatne korisnike. Nadam se tokom sledece godine 8tb desktop varijanti, krajnje je vreme ::
Ta 12-ica nije fizicki disk, neko `disk pool` sastavljen od nekoliko fizickih diskova za neku specificnu namenu. Tu su konkretno diskovi od po 3tb.
Slazem se da je 4tb dosta vecini korisnika, ali ne svima. Ja imam trenutno kolekciju od oko 20tb bez redundanse i bekapa, pa bi mi iz te perpspektive znacilo da smestim kolekciju na manje fizickih diskova u jednom racunaru, sa mozda nekom minimalnom redundansom, za odabrane podatke.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.