Ljudi pozz, pitanje vezano za naslov, na ssdu je win7 e sad kad hocu da reinstaliram OS dal treba formatirati ssd kao i hdd ili se radi neki drugi nacin?nece biti particija na njemu vec ide ceo kao C.
PS ne vezano za naslov teme jos jedno pitanje vezano za adsl brzinu paket 10mb, kad na speedtesu merim max brzina je 8,7DL dal to valja za adsl 10mb?
Uključi AHCI za SATA i Biosu prvo, važno je za SSD, ostalo pusti 7mici da namesti. Za ADSL, retko ko dae punu brzinu ili veću od deklarisane. Proveri brzinu u razna vremena dana i noći, sgurno će biti razlike.
:: Ljudi pozz, :: pitanje vezano za naslov, na ssdu je win7 e sad kad hocu da reinstaliram OS dal treba formatirati ssd kao i hdd ili se radi neki drugi nacin?nece biti particija na njemu vec ide ceo kao C :: :: PS ne vezano za naslov teme jos jedno pitanje vezano za adsl brzinu paket 10mb, kad na speedtesu merim max brzina je 8,7DL dal to valja za adsl 10mb ::
Meni je orion dao 14mbita po ceni od 10. Jer sam dugogodisnji korisnik. Samo ako prilikom potpisivanja svakog novog ugovora odes i kazes a sta cete vi meni da date posto sam ja vas verni korisnik, dobijes uvek nesto :-) Popust na paket, brzi net a cesto i wifi ruter.
Generalno sam zadovoljan njima. Ja sam skoro reinstalirao win na SSD, kao sto rece count, u biosu stavis AHCI umesto IDE.
Iskljuci hibernation file, moj ti je predlog da stavis pagefile do max 2gb (ako imas 8gb + rama) nema potrebe da ti win stalno nesto pise tu i smara SSD.
Ako je samsung SSD u pitanju ne moras se cimas ni sa cim od podesavanja ima samsung magician sve namesti sam kad mu stavis preset za maximum reliability.
Ja sam imao adsl u beotelu ranije, koliko mi pise toliko sam uvek i imao, i uvek je isao max protok, dan noc nebitno, isto mi je sad i kad sam u sbb-u, 15/1.5 i tako radi dan noc. Ja bih se zalio.
Xa, xa Da se žali? Tako je oduvek i svakome (koliko znam) na Telekomovom ADSL U istom stanu, SBB isporučuje onaj protok koji piše u ugovoru, a ADSL je 80% od deklarisanog. Kad sam ih u par navrata pitao za razlog, dobijao sam objašnjenje koje ne mogu da ponovim, jer je glupo i nelogično.
ja sam pre izvesnog vremena dobio odgovore ovde na berzi da se ssd ne formatira,nego se radi secure erase....
:: Ljudi pozz, :: pitanje vezano za naslov, na ssdu je win7 e sad kad hocu da reinstaliram OS dal treba formatirati ssd kao i hdd ili se radi neki drugi nacin?nece biti particija na njemu vec ide ceo kao C :: :: PS ne vezano za naslov teme jos jedno pitanje vezano za adsl brzinu paket 10mb, kad na speedtesu merim max brzina je 8,7DL dal to valja za adsl 10mb ::
da samo obrisem stari win7 i bez formatiranja ssd-a da instaliram novi OS? dex i ostali, a sto se tice adsl provajder kaze da je za paket od 10mb normalno da brzina DL bude 8,7 sto je meni malo cudno jer mi to lici na paket 9mb al sad ako je za adsl od 10mb gubitak 1,3 onda ok, mada mi je to nesto puno % gubitka
Ilija, ako je nov SSD, moras da formatiras. Ako je neki polovnjak gde je vec bilo nesto, samo secure erase.
Pogledaj u ruteru na koliko ti se konektuje, takodje probaj da menjas podesavanja sa annex A/L/M... Ja sam podesavao sa potpuno drugim annexom od onog koji preporucuju i dobio daleko bolju stabilnost veze i brzi protok. Mada mene je zezala udaljenost od centrale.
Isključi ostale HDD provo, Namesti AHCI u BIOSu, namesti Bios Boot na USB ili CD i instaliraj Win normalno, kao bilo koji dsk. Ako treba format možeš direktno iz 7mice prilikom instalacije, to je još i najbolji format.
win 7 je resen , sad jos samo brzina 10mb paket koji na speedtestu pokazuje 8,7 e sad probao sam da udjem u ruter ono 192.168.... i kucao admin admin al nece da udje u ruter tj adsl modem, kako da saznam koji je user name i pass kad ovaj koji kucam nije?
To ti je provajder namestio password. Jedino da ga resetuješ nasilno ali nije sigurno da će posle da radi ako su oni ubacili neka posebna nameštanja.
:: win 7 je resen , sad jos samo brzina 10mb paket koji na speedtestu pokazuje 8,7 e sa :: probao sam da udjem u ruter ono 192.168.... i kucao admin admin al nece da udje u ruter tj adsl modem, kako da saznam koji je user name i pass kad ovaj koji kucam nije :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.