Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
win7 na ssd reinstal
STRANA 1 OD 1
Ilija212 win7 na ssd reinstal 22.07.2014. 00:28 T58175

status: user
broj poruka: 347
Ljudi pozz,
pitanje vezano za naslov, na ssdu je win7 e sad kad hocu da reinstaliram OS dal treba formatirati ssd kao i hdd ili se radi neki drugi nacin?nece biti particija na njemu vec ide ceo kao C.

PS ne vezano za naslov teme jos jedno pitanje vezano za adsl brzinu paket 10mb, kad na speedtesu merim max brzina je 8,7DL dal to valja za adsl 10mb?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 22.07.2014. 00:32 #557985

broj poruka: 3106

Pa iskreno ako je prvi put, nista ja tu ne bih dirao, samo bih tokom instalacije windowsa obrisao sve particije sa SSD pa naprvio nove.

count Re: win7 na ssd reinstal 22.07.2014. 10:27 #557993

broj poruka: 1354
Uključi AHCI za SATA i Biosu prvo, važno je za SSD, ostalo pusti 7mici da namesti.
Za ADSL, retko ko dae punu brzinu ili veću od deklarisane. Proveri brzinu u razna vremena dana i noći, sgurno će biti razlike.

:: Ljudi pozz,
:: pitanje vezano za naslov, na ssdu je win7 e sad kad hocu da reinstaliram OS dal treba formatirati ssd kao i hdd ili se radi neki drugi nacin?nece biti particija na njemu vec ide ceo kao C
::
:: PS ne vezano za naslov teme jos jedno pitanje vezano za adsl brzinu paket 10mb, kad na speedtesu merim max brzina je 8,7DL dal to valja za adsl 10mb

Kutalion ... 22.07.2014. 14:54 #558010

broj poruka: 2480
Meni je orion dao 14mbita po ceni od 10. Jer sam dugogodisnji korisnik. Samo ako prilikom potpisivanja svakog novog ugovora odes i kazes a sta cete vi meni da date posto sam ja vas verni korisnik, dobijes uvek nesto :-) Popust na paket, brzi net a cesto i wifi ruter.

Generalno sam zadovoljan njima. Ja sam skoro reinstalirao win na SSD, kao sto rece count, u biosu stavis AHCI umesto IDE.

Iskljuci hibernation file, moj ti je predlog da stavis pagefile do max 2gb (ako imas 8gb + rama) nema potrebe da ti win stalno nesto pise tu i smara SSD.

Ako je samsung SSD u pitanju ne moras se cimas ni sa cim od podesavanja ima samsung magician sve namesti sam kad mu stavis preset za maximum reliability.

Isto kao HDD particionises.

Dexter013 @ilija 22.07.2014. 15:29 #558016

broj poruka: 17093
Ja sam imao adsl u beotelu ranije,
koliko mi pise toliko sam uvek i imao, i uvek je isao max protok, dan noc nebitno,
isto mi je sad i kad sam u sbb-u, 15/1.5 i tako radi dan noc. Ja bih se zalio.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cokla @dexter 22.07.2014. 15:41 #558018

broj poruka: 756
Xa, xa
Da se žali?
Tako je oduvek i svakome (koliko znam) na Telekomovom ADSL
U istom stanu, SBB isporučuje onaj protok koji piše u ugovoru, a ADSL je 80% od deklarisanog. Kad sam ih u par navrata pitao za razlog, dobijao sam objašnjenje koje ne mogu da ponovim, jer je glupo i nelogično.
srdjanl Re: win7 na ssd reinstal 22.07.2014. 15:52 #558019

broj poruka: 1514
ja sam pre izvesnog vremena dobio odgovore ovde na berzi da se ssd ne formatira,nego se radi secure erase....

:: Ljudi pozz,
:: pitanje vezano za naslov, na ssdu je win7 e sad kad hocu da reinstaliram OS dal treba formatirati ssd kao i hdd ili se radi neki drugi nacin?nece biti particija na njemu vec ide ceo kao C
:: PS ne vezano za naslov teme jos jedno pitanje vezano za adsl brzinu paket 10mb, kad na speedtesu merim max brzina je 8,7DL dal to valja za adsl 10mb
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ilija212 znaci 23.07.2014. 00:38 #558079

da samo obrisem stari win7 i bez formatiranja ssd-a da instaliram novi OS?
dex i ostali, a sto se tice adsl provajder kaze da je za paket od 10mb normalno da brzina DL bude 8,7 sto je meni malo cudno jer mi to lici na paket 9mb al sad ako je za adsl od 10mb gubitak 1,3 onda ok, mada mi je to nesto puno % gubitka

Kutalion re 23.07.2014. 01:32 #558083

broj poruka: 2480
Ilija, ako je nov SSD, moras da formatiras. Ako je neki polovnjak gde je vec bilo nesto, samo secure erase.

Pogledaj u ruteru na koliko ti se konektuje, takodje probaj da menjas podesavanja sa annex A/L/M... Ja sam podesavao sa potpuno drugim annexom od onog koji preporucuju i dobio daleko bolju stabilnost veze i brzi protok. Mada mene je zezala udaljenost od centrale.

count win7 na ssd reinstal 23.07.2014. 11:16 #558105

Isključi ostale HDD provo, Namesti AHCI u BIOSu, namesti Bios Boot na USB ili CD i instaliraj Win normalno, kao bilo koji dsk. Ako treba format možeš direktno iz 7mice prilikom instalacije, to je još i najbolji format.

Ilija212 ok 25.07.2014. 02:24 #558254

win 7 je resen , sad jos samo brzina 10mb paket koji na speedtestu pokazuje 8,7 e sad
probao sam da udjem u ruter ono 192.168.... i kucao admin admin al nece da udje u ruter tj adsl modem, kako da saznam koji je user name i pass kad ovaj koji kucam nije?

count Re: ok 25.07.2014. 09:23 #558264

To ti je provajder namestio password. Jedino da ga resetuješ nasilno ali nije sigurno da će posle da radi ako su oni ubacili neka posebna nameštanja.

:: win 7 je resen , sad jos samo brzina 10mb paket koji na speedtestu pokazuje 8,7 e sa
:: probao sam da udjem u ruter ono 192.168.... i kucao admin admin al nece da udje u ruter tj adsl modem, kako da saznam koji je user name i pass kad ovaj koji kucam nije
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs