Ima par dana kako sam kupio komp zajedno sa Kingston 120GB SSD V300 SATA600 SV300S37A a u isto vreme moj drug je uzeo 840 EVO Samsung Series 7 120GB (koji je 5e bio skuplji od kingstona)
Karakteristike ssd-ova su kingston 450mb read / 450mb write. i samsung 540 read / 410 read
Naravno kad sam uzeo novi komp zajedno sa SSD-om oseca se veliko ubrzanje pogotovo jer nisam koristio ssd do sad, ali sam hteo da vidim sta kaze benchmark pa sam skinuo AS SSD jer sam video da se on najvise koristi i dobio ove rezultate http://prntscr.com/40q5is sto je bio problem jer je samsung na testu pokazao prave rezultate http://prntscr.com/40qmep
Ceprkao sam po netu i probao firmware nov da ubacim. Win 7 64bit je instaliran u ahci modu. Inace win se startuje za 10-15 sek, brzo on radi i sve to ali mislim da nije u punom svetlu pa sad ne znam da li ima neki problem.
Jel ima neko iskustva sa kingstonom ili nesto vezano sa ssd-ovima uopste sto ja ne znam a negde mozda gresim?
Razmisljao sam se prvo da li ima veze sa kablom pa sam hteo da odem da kupim ako ima neki specijalni za sata 3 ssd (6g) ili sta vec jer sam mislio da ovaj moj sto je dosao uz sata 3 plocu nije za ovaj moj ssd...
Ne znam ni sam sta moze da bude a nemoguce je da radi 3x sporije nego sto treba, tj da pokazuju testovi...
a ok, drugi scrnsht nije moj nego je od druga, samsung nisam probao na mom kompu, samo mi je poslao sliku sto je on radio bench
:: Da nije ne bi imao 450. Razmisli malo pre nego sto pitas za plocu i ostalo.. :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Trenutno kući imam mini ITX konfiguraciju sa Athlonom 5350 i par dana sam ga koristio prvo sa Crucial M500 240GB, a onda sam ubacio 840 EVO 250GB i nisam primetio neku razliku dok nisam uključio RAPID, ovaj 2.0 iz SM 4.4. Po uključivanju RAPID-a sistem jeste imao bolji odziv.
Nije neka WOW razlika, ali nije baš ni da ne možeš da je uočiš.
Pogotovu se primeti razlika na low power AMD platformi, verujem da bi sa SATA kontrolerom u Z77, Z87 i sl. čipsetovima bila manja razlika, pošto su njima kontroleri dosta utegnutiji i imaju veće performanse.
Budući da je softverski dodatak i da te ništa ne košta, vredi probati, pa kome ne odgovara, sa dva klika se isključi.
:: Rapid je benchmark igracka, realno nema skoro nikakve razlike, cak SSD bolje radi bez rapid-a. :: :: HP ProBook :: I5 3220M @ 3.2 :: HD4000+ 7650M 2GB :: Samsung 128GB EVO + 1TB HDD :: 12 gb DDR3 1600mhz :: DELL P2414 IPS + Samsung 32` :: Mad Katz R.A.T. 5 :: Logitech K36 :: ::
AS SSD ima problem sa sandforce kontrolerom, pa si zato dobio takve rezultate. Najbolje ces videti brzinu pri kopiranju fajla sa jednog na drugo mesto u okviru SSD-a. Za to koristi TotalCMD, da bi video transfer rate. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Ne postoji SATA III kabl, postoji samo SATA kabl koji je kao sertifikovan/testiran da radi na SATA III brzinama, mada je to više marketinški trik :)
SATA 3 kabl je mit, ne postoji nikakva promena u SATA specifikaciji vezano za kablove koja je uslovljena samim SATA III standardom koja bi rekla ovo je SATA 2 ili ovo je SATA 3 kabl.
Specifikacija SATA kabla se nije menjala 10 godina, testirao sam najbrže SSD-ove sa SATA kablovima koje sam iskopao iz matorih Pentium 4 računara i rade bez problema.
Sam SATA kabl je ili ispravan ili ne, ako je ispravan radiće normalno sa SATA III diskovima/SSD-ovima.
@nurius:
Za svaki slučaj stavi drugi SATA kabl, možda imaš feleričan pa imaš greški u komunikaciji ploča/SSD ali ne verujem.
Instaliraj Intel RST drajvere, kada zavšiš i resetuješ sistem pokreni Intel Rapid Storage Technology program, klikni na SSD pa na Advanced.
Postuj šta piše. Prozor bi trebalo ovako da izgleda:
Upravo, ovo sam i ja primetio da ljudi cesto permutuju, a isto tako i ja koristim matore kablove kroz koje prolazi SATA600, zahvaljujuci marketinskom triku gde deklarisu SATA3 i SATA2 kablove uz kupljene ploce.
:: Ne postoji SATA III kabl, postoji samo SATA kabl koji je kao sertifikovan/testiran da radi na SATA III brzinama, mada je to više marketinški trik : :: :: SATA 3 kabl je mit, ne postoji nikakva promena u SATA specifikaciji vezano za kablove koja je uslovljena samim SATA III standardom koja bi rekla ovo je SATA 2 ili ovo je SATA 3 kabl :: :: Specifikacija SATA kabla se nije menjala 10 godina, testirao sam najbrže SSD-ove sa SATA kablovima koje sam iskopao iz matorih Pentium 4 računara i rade bez problema :: :: Sam SATA kabl je ili ispravan ili ne, ako je ispravan radiće normalno sa SATA III diskovima/SSD-ovima :: :: @nurius :: :: Za svaki slučaj stavi drugi SATA kabl, možda imaš feleričan pa imaš greški u komunikaciji ploča/SSD ali ne verujem :: :: Instaliraj Intel RST drajvere, kada zavšiš i resetuješ sistem pokreni Intel Rapid Storage Technology program, klikni na SSD pa na Advanced :: :: Postuj šta piše. Prozor bi trebalo ovako da izgleda :: :: http://www.dodaj.rs/f/3a/13K/1vfA2deg/irst.jp :: ::
probao sam, menjao kabl i isto je kopirao sam i sa totalcmd, unutar ssd-a i brzina je oko 100mb/s
a sto se tice toga gde sam ubo, evo ovde u beli http://prntscr.com/40xn7n . probao sam i da vratim u sata2 i mala je razlika, skoro neosetna
:: Ne postoji SATA III kabl, postoji samo SATA kabl koji je kao sertifikovan/testiran da radi na SATA III brzinama, mada je to više marketinški trik : :: :: SATA 3 kabl je mit, ne postoji nikakva promena u SATA specifikaciji vezano za kablove koja je uslovljena samim SATA III standardom koja bi rekla ovo je SATA 2 ili ovo je SATA 3 kabl :: :: Specifikacija SATA kabla se nije menjala 10 godina, testirao sam najbrže SSD-ove sa SATA kablovima koje sam iskopao iz matorih Pentium 4 računara i rade bez problema :: :: Sam SATA kabl je ili ispravan ili ne, ako je ispravan radiće normalno sa SATA III diskovima/SSD-ovima :: :: @nurius :: :: Za svaki slučaj stavi drugi SATA kabl, možda imaš feleričan pa imaš greški u komunikaciji ploča/SSD ali ne verujem :: :: Instaliraj Intel RST drajvere, kada zavšiš i resetuješ sistem pokreni Intel Rapid Storage Technology program, klikni na SSD pa na Advanced :: :: Postuj šta piše. Prozor bi trebalo ovako da izgleda :: :: http://www.dodaj.rs/f/3a/13K/1vfA2deg/irst.jp :: ::
:: evo sa irst sta pis :: :: http://prntscr.com/40xhk :: :: probao sam, menjao kabl i isto j :: kopirao sam i sa totalcmd, unutar ssd-a i brzina je oko 100mb/ :: :: a sto se tice toga gde sam ubo, evo ovde u beli http://prntscr.com/40xn7n . probao sam i da vratim u sata2 i mala je razlika, skoro neosetn :: :: :: :: Ne postoji SATA III kabl, postoji samo SATA kabl koji je kao sertifikovan/testiran da radi na SATA III brzinama, mada je to više marketinški trik : :: :: :: :: SATA 3 kabl je mit, ne postoji nikakva promena u SATA specifikaciji vezano za kablove koja je uslovljena samim SATA III standardom koja bi rekla ovo je SATA 2 ili ovo je SATA 3 kabl :: :: :: :: Specifikacija SATA kabla se nije menjala 10 godina, testirao sam najbrže SSD-ove sa SATA kablovima koje sam iskopao iz matorih Pentium 4 računara i rade bez problema :: :: :: :: Sam SATA kabl je ili ispravan ili ne, ako je ispravan radiće normalno sa SATA III diskovima/SSD-ovima :: :: :: :: @nurius :: :: :: :: Za svaki slučaj stavi drugi SATA kabl, možda imaš feleričan pa imaš greški u komunikaciji ploča/SSD ali ne verujem :: :: :: :: Instaliraj Intel RST drajvere, kada zavšiš i resetuješ sistem pokreni Intel Rapid Storage Technology program, klikni na SSD pa na Advanced :: :: :: :: Postuj šta piše. Prozor bi trebalo ovako da izgleda :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/3a/13K/1vfA2deg/irst.jp :: :: :: ::
nešto kod tebe nije u redu, ako si ga povezao na BELI port na ploči u irst u polju SATA Transfer rate bi trebalo da ti stoji 6 Gb/s, tebi stoji 3Gb/s što je SATA II
Takođe, beli port bi trebalo da je Port 0, a tebi na slici piše port 4.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.