Posedujem gore navedeni DVD rezac vec neke 2 godine i do nedavno sam bio prezadovoljan sa njegovim radom, narezao sam 500 diskova i mozda su 2 prsla,a sada je poceo da pravi sranj! Znaci nekad nareze 5 dva-a ok, pa onda oce da sjebe 5kom. Koristim NEro 7 i brzine izmedju 8-16X, zavisi kako kad. U cemu je problem? Jel prso rezac? Ima li neki softver da to utvrdi?
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Software da to utvrdi, nema, ali ima hardware - ti sam. Otvori ga, očisti (na milion mesta opisano, magična krpa - u svakom slučaju ništa što ostavlja dlačice - i destilovana voda, mada neki preferiraju i MEDICINSKI alkohol). I sklopi. Može molitva. Ako ne uspe.... zamena košta smešno - i toliko i vredi... Da, postoje već na ovom forumu opisane prčkarije sa software-om tipa probaj ovo probaj ono, koje se najčešće svode na jedan probao pa se usrao, ali, da ih napomenem, uvek se odnose na probleme sa optičkim drajvovima: - uninstall nera, i čišćenje registra sa namenskim nero-ovim alatkama, i reg cleaner-ima, - ponovna instalacija nera, - čuveni PIO mod da se prebaci na Ultra DMA, - isključivanje nativnog windows alata za narezivanje (u stvari adaptec-ovog) ako se koristi nero-ov engine,... - promeni medije na kojima narezuješ, jer je možda do kilave serije - ili lažnjaka.
:: Imam SATA nego ima samo dva dzeka na ploci a na oba su prikaceni hard diskovi :: Kako da nakacim i SATA rezac :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !! :: ::
ocisti socivo medicinskim bezninom ili alkoholom stapicem za usi i posle suvim krajem, podesi malo ona 2 trimera kod glave, ocisti gumu rotora/motora i podmazi vodjice nekom guscom mehanickom mascu. pioneer 112D je OK rezac, za te pare najbolji na trzistu. I optiarc NEC model je OK
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.