Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
samsung mini ssd i jedna asrock plocica
STRANA 1 OD 1
duqp samsung mini ssd i jedna asrock plocica 07.06.2014. 17:04 T57888

status: user
broj poruka: 3466

http://www.tomshardware.com/reviews/samsung-xp941-z97-pci-express,3826.html#xtor=RSS-998

lepa brzina jbg :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re: 07.06.2014. 19:36 #555017

broj poruka: 2157

Ovo se zove cist marketing, nema ovo veze sa sdd i asrock-om vec sa UEFI i windows 8.1.Svaka ploca koja ima UEFI i imas instaliran windows 8.1 native ( ne u kompatibilnom modu ) je extremno brza sa sdd diskovima.

Evo kako to radi:

https://www.youtube.com/watch?v=BucIjXZVxXo
imarkovic Re: re: 07.06.2014. 19:57 #555022

broj poruka: 19003
Mislim da si pobrkao nesto kolega.. btw, ovaj snimak je iz 2008.
Svaki komp sa HDD-om se podize jako brzo, ne mora da bude prisutan SSD, W8 se ucitava brzo.. nema to veze sa UEFI.

::
:: Ovo se zove cist marketing, nema ovo veze sa sdd i asrock-om vec sa UEFI i windows 8.1.Svaka ploca koja ima UEFI i imas instaliran windows 8.1 native ( ne u kompatibilnom modu ) je extremno brza sa sdd diskovima
:: Evo kako to radi
:: https://www.youtube.com/watch?v=BucIjXZVxXo
ICEsd Re: Re: re: 07.06.2014. 20:15 #555025

Video link je propagadni materjal sa Asrock strane, uzeo plocu njihovu skoro i tamo video tu reklamu kad sam bio da skidam drajvere.

Ajd ovako istestiraj brzinu dizanja win 8, ali pravi boot ne dizanje iz sleep moda, i win 7 se dize extra brzo kad ga podesis da ode u sleep mod.

Evo na sta sam mislio:

Fast Startup (aka: hybrid boot or hybrid Shutdown) is a new feature in Windows 8 to help your PC start up faster after shutting down. When turned on, Windows 8 does this by using a hybrid shutdown (a partial hibernate) method that saves only the kernal session and device drivers (system information) to the hibernate (hiberfil.sys) file on disk instead of closing it when you shut down your PC. This also makes the hiberfil.sys file to be much smaller than what hibernate would use (often 4GB or more). When you start your PC again, Windows 8 uses that saved system information to resume your system instead of having to do a cold boot to fully restart it. Using this technique with boot gives a significant advantage for boot times, since reading the hiberfile in and reinitializing drivers is much faster on most systems (30-70% faster on most systems tested). If you have a motherboard with UEFI, then fast startup will be even faster.

Sajt:

http://www.eightforums.com/tutorials/6320-fast-startup-turn-off-windows-8-a.html

Kod mene je bio problem kad sam gasio racunar, a bila opcija fast boot ukljucena, da se racunar prilikom gasenja, restartuje pa ucita win ponovo pa se tek onda ugasi, stim sto prilikom ukljucivanja nije hteo da se ukljuci kada pritisnem power na daljinskom od TV kartice vec sam morao rucno da pritisnem dugme na kucistu.Kad sam iskljucio fast boot, win 8.1 se dize mozda za 10s-15s brze od win7 ( imam obicane stare HDD u raid 0, wd blue ).

Ne tvrdim da ploca nema nekog uticaja na boot, ali ne toliko ogromnog kao sam UEFI i win 8.

:: Mislim da si pobrkao nesto kolega.. btw, ovaj snimak je iz 2008.
:: Svaki komp sa HDD-om se podize jako brzo, ne mora da bude prisutan SSD, W8 se ucitava brzo.. nema to veze sa UEFI
:: ::
:: :: Ovo se zove cist marketing, nema ovo veze sa sdd i asrock-om vec sa UEFI i windows 8.1.Svaka ploca koja ima UEFI i imas instaliran windows 8.1 native ( ne u kompatibilnom modu ) je extremno brza sa sdd diskovima
:: :: Evo kako to radi
:: :: https://www.youtube.com/watch?v=BucIjXZVxXo
imarkovic >> 07.06.2014. 20:36 #555028

broj poruka: 19003
imam na poslu najjeftniji Compaq koji se moze naci, ima dualcore Celeron i 2GB rama, hdd na 5400, W8 je podignut (ne iz sleep mode-a, vec prilikom paljenja) za 2sek. i nema uefi.

Hibridni boot, je kombinacija SSD-a i hdd-a, to nemaju svi laptopovi, ali oni koji imaju, znacajno ubrzavaju boot i sistem, prakticno kao SSD. Laptop sa ~30GB diskom, koji je rezervisan za cache i kontroler (intel), zajedno sa hdd-om se zove hybrid. Moze, a i ne mora da bude ukljucen UEFI, to je opcija, cak hoce da pravi problem ako je boot-ovano preko uefi.

Baratao sam se s tim na jednom Lenovo-u 3 dana dok nisam skontao kako radi i izborio se sa raznoraznim bagovima i zackoljicama dok nisam namestio da radi.
W7 je brz, ali ni upola brzi (bar sto se tice boot-a) nego W8.

sSHarK Boot time... 07.06.2014. 20:45 #555030

broj poruka: 990

...zavisi od toga da li koristite 32 or 64-bit browser, :PPppPPPppp daa_daaaaaaaa, :D
evo ja instalirao Chrome 64-bit i sad ne mogu d`uđem u BIOS kol`ko mi se brzo diže...

i3-4360 | H60 | Z97 Pro4 | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2414H | G15+G9 | C920 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd Re: >> 08.06.2014. 00:24 #555043

Evo ja sredih moj sad da radi fast boot bio je problem sa 14.4 Amd drajverima za graficku, sad je sve ok.

Slazem se da je win 8.1 brz kao munja sto se tice boota, nisam probao na ssd, al na obicnom hdd jeste brzi od win7 u svakom pogledu, doduse kod mene se ne bootuje za 2sec, mozda zato sto mi startuje gomilu mali programcica koji su dosli uz plocu ( brzi usb, xfast lan optimizacija neta da ima bolji ping, itd. )

Mislim ko nije probo win 8.1, mora da proba, kad se namesti da odmah bootuje u desktop, ne vidi se razlika, cak mi je start meni na win 8.1 mnogo pregledniji od win 7, bar na win 8.1 imas ceo ekran i sve aplikacije tu a ne ono na win 7 moras da skrolujes i buljavis u meni gde se nalazi ikonica ako nije izvucena na desktop.

:: imam na poslu najjeftniji Compaq koji se moze naci, ima dualcore Celeron i 2GB rama, hdd na 5400, W8 je podignut (ne iz sleep mode-a, vec prilikom paljenja) za 2sek. i nema uefi
:: Hibridni boot, je kombinacija SSD-a i hdd-a, to nemaju svi laptopovi, ali oni koji imaju, znacajno ubrzavaju boot i sistem, prakticno kao SSD. Laptop sa ~30GB diskom, koji je rezervisan za cache i kontroler (intel), zajedno sa hdd-om se zove hybrid. Moze, a i ne mora da bude ukljucen UEFI, to je opcija, cak hoce da pravi problem ako je boot-ovano preko uefi.
:: Baratao sam se s tim na jednom Lenovo-u 3 dana dok nisam skontao kako radi i izborio se sa raznoraznim bagovima i zackoljicama dok nisam namestio da radi.
:: W7 je brz, ali ni upola brzi (bar sto se tice boot-a) nego W8
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs