Ne znam na koji SATA port je priključen ali sam išao po redu pa je verovatno 1 na Intelovom kontroleru. Ploča ima i SATA kontroler nekog drugog proizvođača.
Nisi naveo da li si radio OC grafgike ili CPU-u. AKo nisi, najbolje zamjeni SATA kabl. Preporuka za crne SATA 3 kablove.
Imas istu plocu koju sam i ja imao prije 2 mjeseca, tako da je predpostavka da je samo kabl u pitanju, ako nisi vec probao na drugom kontroleru. I nisi naveo da li je to rezultat dok si skidao nesto sa neta ili na l-eru.
Cpu: Intel i3 2100 Cooler:Omicron HG-232 GPU:ZOTAC GeForce GTX 780 3GB Ram:4x8 GB PC 2133 Sabba MBO: MSI Z77A-GD65 Case:Chieftec Big Tower PSU:CTF 650w Mouse: Logitech 400s i Borovnica 330 Screen: 3 x Planar PLL2210W
je integrisana, ovaj procesor ne može da se clockuje. Sistem je u punoj instalaciji (AV, firewall Eset) a Win 8.1 svašta instalira. Testiranje je u čistom leru - samo je upaljena mašina, sačekam da disk prestane da radi i pustim test.
Nadju user manual od ploce ili na sajt proizvodjaca pa ga skini, tamo nadji raspored SATA portova i vidi koji je Sata 3, pa proveri dali je ssd zakacen na njega.
Asus je mnogo pojeo govna sa ovim najnovijim plocama jer SSD brzine su katastrofa.. Ja za moj Intel 520 240gb nikad nisam mogao da imam bolje ili iste brzine na Asus Z87 i 990fx plocama u poredjenju sa recimo Gigabyte-om 990fx Probao sam i update firmwera na SSD-u i update biosa i nista tu ne pomaze. Posle vidim da nisam jedini i da je ovo manje vise poznata stvar...
@sSHarK: Bad idea... Posle instaliranja najnovijih drajvera disk D: se nije video, zatim je sistem pao i nije mogao da se digne dok nisam rucno izbrisao drajver (iaStorA.sys) preko Linuxa. Sada radi sa starim drajverima, oni isto Intel RST... i performanse ostale iste.
@mighty: Jeste ukljucen Rapid.
Posle ovog iskustva malo ću da iskuliram. (Pametni kažu: kad radi ne diraj)
e, jbg, počinjem da sumnjam u mb, mada to ne bi trebalo, tj. ne bi smelo da ima veze sa tvojim problemom - kod mene na ASRock Z77/87/97 mb`s je sve radilo kako treba, RAPID non-stop uključen, probao sve Intel RST-ove, i 11.xx, i 12.xx, i sad 13.xx, nikad problem, jbt - vidi, ako ti ne mrzi, fresh os i drugi IRST, ne pada mi na pamet ništa drugo...
i3-4360 | H60 | Z97 Pro4 | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | P2414H | G15+G9 | C920 | ATP3 :: @sSHarK: Bad idea.. :: Posle instaliranja najnovijih drajvera disk D: se nije video, zatim je sistem pao i nije mogao da se digne dok nisam rucno izbrisao drajver (iaStorA.sys) preko Linuxa :: Sada radi sa starim drajverima, oni isto Intel RST... i performanse ostale iste.
Ploča je stara pet meseci i za sada je rock-steady. To je mašina na kojoj ozbiljno radim i neće se reinstalirati bar dve tri godine(osim...). Interesantno da rade stari IRST drajveri koje je pokupio prilikom update-a a nisu proradili ovi noviji.
Kada iskljućim RAPID totalni skor AS SSD je skoro uvek isti - negde oko 1000.
RAPID je softversko keširanje, kešira upis do 1GB podataka i benchmark sa uključenim rapid-om ne predstavlja merenje performansi SSD-a.
To je dodatni sloj između OS-a i SSD-a i nemoguće je ispravno uraditi benchmark ako je uključen.
Ako želiš da vidiš kako ti se SSD stvarno ponaša, da li mu brzine variraju i sl. moraš da isključiš RAPID, testiraš šta želiš, pa kad završiš uključi RAPID ako želiš.
:: Uradio i update BIOS-a sve ostalo isto :: Jedino kada se uključi RAPID benchmark pokazuje 4-6 puta veći transfer ali mislim da je to nerealno :: ::
Budi zadovoljan ako si zadovoljan, inace ces upasti u petlju iz koje se tesko izlazi, prvo nasetelujes sistem da brze radi pa onda vidis na netu da moze jos brze, pa se mucis da dostignes to na netu sto pise, pa izedjen nesto novo brze i onda krenes da juris za brzinom koja ti nije potrebana i upadnes u petlju.
Ako ti sistem radi brzo bez testiranja znaci na oko i ti si zadovoljan, mani testove i net, ima tu puno prevara i gluposti, vozi dalje i ne muci se, stvorices samo problem sebi.
Ako hoces vec realne testove, neka ti neko okaci sluku ovde na PCberzi svog SSD sistema i kako to kod njega izgleda, posto mislim da na netu malo steluju brojke.
Naravno covek mora da bude realan i da ako je nesto stelovo da ti napise sta i kako.
:: Ne vredi više :: Iscrpeo sam sve mogućnosti i savete :: :: Stvar ostaje ista, kakva je i bila :: :: U stvari, sistem je dobar i veoma brz ali sam mislio da ću poboljšati performanse :: :: Hvala još jednom na savetima ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.