Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Napajanje fioke eksternog hdd
STRANA 1 OD 1
TurboForce Napajanje fioke eksternog hdd 01.05.2014. 11:04 T57563

status: user
broj poruka: 302
Izgorelo mi napajanje fioke za hdd koje je davalo 12 i 5 volti, pa posto imam gomilu nekih napajanja od ne znam ni ja cega hteo bih da spojim dva napajanja od 12 i 5 volti u jedno stim sto bi mi masa (- ) bila spojena zajedno da bih iskoristio postojeci kabal zbog dzeka koji ulazi u fioku.
Ono sto me brine je samo da ne napravim neki kursus zbog zajednicke mase, pa ako ce to biti da ne diram ipak .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 01.05.2014. 12:46 #551610

broj poruka: 1586
nemas potrebe da koristis dva napajanja, jedno ti j dovoljno. Zuta 12V, crvena 5V crna ti je masa, povezi to lepo na dzek koji ti je ostao od tog crknutog i radice ti kao sto je radilo sa originalnim adapterom. Jedina opasnost koja postoji je da deo elektronike koja upralvja naponima nije mozda u fijoci pa da ne radi zbog toga ali ne bi trebalo tako da bude. Druga opcija je da pravis sam adapter, kao sto sam ja pravio, namenski za takve stvari, za potrosace male snage iz kompa i testiranja.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

gilopile ... 01.05.2014. 15:04 #551626

broj poruka: 9459
Mozes iskoristi napajanje od starog DVD player-a ( kucnog, naravno ). 99% njih koriste, izmedju ostalih 12 i 5V, a malih su dimenzija pa budu zgodna za ugradnju u nekakvu kutijicu. Sasvim dovoljno za napajanje HDD-a...Skockas ga lepo i bude k`o originalan adapter:)

Ovako nesto:
http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/mPJ5JyGPLFG7fajGiLivuwg.jpg
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1478167460/Air-font-b-dvd-b-font-power-font-b-board-b-font-weimei-6807b-font-b.jpg

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

TurboForce dvd 01.05.2014. 16:39 #551634

broj poruka: 302
Odlicna ideja za dvd player i onako ih imam dva koja ne citaju diskove. Probacu hvala na ideji.

@MilosNBG: moram dva napajanja jer jedno daje 12v a drugo je 5v punjaca za mobilni pa ih zato spajam, ali ako je ovo sto je gilopile napisao lakse izvodljivo onda prepravlajm dvd player.
gilopile ... 01.05.2014. 19:42 #551652

broj poruka: 9459
Ne mozes sa punjacima za mob, jer su male snage i nece se zavrtiti HDD, pogotovo ako je 3.5` u pitanju.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs