ASUS HYPER SSD - KONACNO SATA EXPRESS INTERFACE KRECE
STRANA 1 OD 2
EVGA011
ASUS HYPER SSD - KONACNO SATA EXPRESS INTERFACE KRECE
28.04.2014. 12:08
T57542
status: user broj poruka: 578
ZASTO SAM GOVORIO DA VLASNICI BILO KOJIH SATA III SSDa ne treba da bacaju pare na najnovije i najbrze, nevidljivo brze od drugih boljih SATA III SSDa. Zato sto dolazi SATA Express. Kazu da u idealnim uslovima, uz dobru maticnu, kontroler, i najbolji uredjaj moze se izvuci maksimalno skoro 2000 MB/s, to je cetiri puta brze od najbrzeg SSDa sada,
Pod uslovom da ne igras igrice. Ono, Photoshop, Premiere, Transcoding, Maya....itd. Za to je dobar. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus / CM TX3 EVO
Ovo je i dalje budževina, a ne SATA Express drive.
Unutra je AsMedia 1062 SATA III Raid kontroler i dva SATAIII Kingston mSATA SSD-a u RAID0.
Brzine od 700MB/s nisu vredne prelaska na Sata Express, košta te više nego da sam staviš dva klasična SSD-a u raid0 i radi sporije od toga.
Ono što se čeka su native Sata Express SSD-ovi, dakle jedan native SE kontoler i nekoliko nand čipova.
Za enterprise segment već imaš Samsung XS1715 - 3GB/s, 740.000 IOPS monstruma od 1.6TB.
Za consumer segment bi trebalo uskoro da imamo SandForce 3700 i Marvell 9293 native PCIe kontrolere, sekvencijalno čitanje bi trebalo da bude oko 1.4GB/s, a upis iznad 1GB/s.
Ma ovo je tek pocetak, posle dolazi diskovi brzine 1000-1500MB/s bez problema koje nosi RAID. Naravno da 700MB/s nije vredno prelaska ako imas 550/500 ali je vazno da krene standard. Pa ne mislis valjda da ce ASUS i Kingston da vladaju pored Micron, Intel, CORSAIR uredjaja. Ali neki 240GB SATA Express bice dobar. Cekajte ploce da se pojave. I u roku od 6-7 meseci na trzistu ce vec biti lepih primeraka. Ionako meni ne treba nista i da se pojavi sada pre izlaska X99 platforme. prvo ploca, cpu, memorija pa kada vidim sta ima na trzistu od uredjaja onda polako bez zurbe SATA Express. Zato i nisam hteo da uzimam Intel 730.
Damude, ako dodjes kod mene dacu ti da kleknes pred komp i da poljubis KP Classified GK110. Da pricas unucima, ove su je usne poljubile, ove, ove... Karta broj 33.Cudo nevidjeno za to vreme.
Pa pred komp sa otvorenom stranicom i da prica unucima, joj kakva je bila... A oni ce ajde bre Damude nisi je ni video, a ti ces sta je nisam video, evo jos cuvam cestice prasine sto sam skinuo sa nje pre 50 god. A oni ce da pipaju kao meterijal nadjen u Rosvelu, area 51. Ima da im pricas kako si nosio naocare za varioce da te ne oslepe led diode za merenje voltaze. Sta malo da im uvelicas pricu, kazes kada je skinut panel troje ljudi u sobi je oslepelo momentalno. A tvoji potomci Uuuu stvarno... Tako je to sa Classified grafikama, specijalna oprema je potrebna.
Karta je u stvari sacinjena od materijala koji je licno NVIDIA CEO predao direktoru EVGA... http://imgur.com/kYUqaVM
Koji su napravili specijalnu proceduru kako ce karta biti izradjena... A jedan vlasnik opisuje nacin kako je K|nGP|N Classified izradjen...
pcb was hand crafted with love by the kraken forged deep in the Mariana trench on the anvil of odin using the purest of unicorn farts. The core chip itself was plucked from the center of hades by Odysseus when he went down the hell pit. The mosfets are crafted out of pure black hole event horizons carefully collected by a lost colony of vulcans. The chokes are made from sun spot samples the north koreans brought back from their recent trip. The capacitors are not crafted, no...they are born into a universe not our own, they travelled here on their interdimensional ship to spread the word of their god, fortunately for us, they are good at holding energy. That is why i bought a kingpin, that...is why YOU should by a kingpin.
Emergence of Klebsiella pneumoniae Carbapenemase (KPC)
KPC Products Inc. | The leader in implementing the highest ...
`Shrek` featured in KPC video
KP Classified
Classified Ads - Kittanning Paper
Today`s Edition - Kittanning Paper
FREE KP CLASSIFIED AD - Kittanning Paper
...samo ti imaš potrebu na dnevnoj bazi da ideš na EVGA sajt... :: a kostala je samo 50e vise od ove.. :: :: http://imgur.com/TZbE2v :: :: To se mozda ti polomis, ja se ne polom da otkucam prosto naziv, ali najcesce kucam KPC ili KP Classified. Posto svi znaju sta je :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
:: Polomi se mukica da otkuca pingvin edišn ime a to što Srpski ne zna jer je nepismen to nikom ništa.. :: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: ::
Pa ne bi me nagovorio niko da uzmem Titan Z. Nema tih para. Titan Black ces kada izadje Maxwell naslednik zavisno od cene ako isto bude kostao 1000$ moci da prodas za 600$ otprilike. Gubis oko 400$. Titan Z kada se pojavi Maxwell naslednik, 2 komada postaju oko 60% jaca od Titan Z, kartu niko nece platiti vise od 1200$. Znaci izgubio si 2000$ skoro iz cuga. Sa druge strane GTX580 Classified i dalje ima svoje kupce i ide od 200-250$ sada se prodaje. Vi toliko ne mozete da dobijete za GTX680 ovde. OK to je u Evrima. GTX680 Classified je prodata za 350$ polovna pre neki dan. Samo zato sto je Classified. Znas kako to znaci. Drugo ja karte vise necu prodavati kod nas ako ne budem imao dobru cenu nego na E-Bay. Uvek moze da uleti GTX580 za nedelju dve dok ne stigne druga djavolska karta. Ali TITAN Z je pod nemoguce cak i da imam 10.000e za komp sada spremno da kazem sve je za komp. Narucio bi se Caselabs, onda Koolancova ona masina iz koje creva samo idu u komponente koje hoces od 1000$. svasta bi se narucilo ali Titan Z i druga grafika ne. NE TREBA.
Pogotovu Inno3D sada sprema neki Titan Z Hercules, znaci to se nece prodavati uopste. Karta izgleda na slici tj kooler taj kao za kartu od 500-600e. Znaci kompletno musterijama kvari onu sliku o Titan Z jel su oni zapaljeni na ono sto im je NVIDIA prikazala. I eventualno da drze jedno 2 nedelje dok im ne stignu delovi od EK za vodeno hladjenje. Kakav Hercules, Kakav Inno3D. EVGA i NVIDIA. Alphacool je trazio sada trazio od svih ljudi i firmi i brandova koji hoce da pomognu u izradi 3D modela nereferentnih karti. Hoce i oni da pocnu da prave blokove, jel do sada vodene blokove si prakticno mogao da nadjes samo za referentne karte. Ostalo jedino EK i niko vise. Za moju kartu ima 1 blok u 2 vrste, providni i crni, isti koristi i 780 Classy, 780Ti Classy i moja. Jedina opcija su ona univesalni blokovi.Alphacool ce da promenit to sada.
Vazno da je NVIDIA CEO trazio 3000$ za 200MHz manji klok nego referentni Ti. Pa sta oni misle da urade sa time, ja ne znam. Stvarno na internetu nisam naisao na ljude koji kazu da ce da kupe Titan Z, naisao sam na 2-3 koji su samo pitali da li ce EVGA izbaciti neki specijaalni model sa blokom. Inace ono kao uvek sto se desava da pricaju Joj kace, jedva cekam, nema toga, samo kritike u vezi cene, nista vise.
Trebalo je danas da izadje,ali je odlozeno ne zna se do kada.Navodno jedan od razloga je sto cena od 3000$ ne opravdava perfomanse u odnosu na duplo jeftiniju RV 295x2
:: Vazno da je NVIDIA CEO trazio 3000$ za 200MHz manji klok nego referentni Ti :: Pa sta oni misle da urade sa time, ja ne znam. Stvarno na internetu nisam naisao na ljude koji kazu da ce da kupe Titan Z, naisao sam na 2-3 koji su samo pitali da li ce EVGA izbaciti neki specijaalni model sa blokom. Inace ono kao uvek sto se desava da pricaju Joj kace, jedva cekam, nema toga, samo kritike u vezi cene, nista vise :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
3000e ne opravdava cenu nizasta, ali kada pogledam ASUS R9-295X od 1700e i cinjenicu da za te pare mogu uzmem K|NGP|N Classified SLI na 1200MHz ubile bi ga kao zvecku za jedno 400-500 poena u Unigine Heaven 4.0 bez klokovanja ikakvog, da ne pricam o kvalitetu PCBa izrad da od R9-295X ima samo vise cipova, sve ostalo ima manje nego KP Classy, onda samo lud bi mogao da uzmem ono onu kartu sa led diodom i onim crevima. U nekoj varijanti kada bi me neko naterao da mora 2 cipa, pa naravno da bi stavio dve karte jedna ispod drugog to izgleda i lepse i bolje se klokuje. Ni AMD nije daleko, kosta kao dve GTX780Ti Classified a slabiji.
Hahahahaha, koje proseravanje. Pa do juče kad su ti svi pričali da SLI GTX770 odere taj tvoj pingvin i pritom manje košta onda si pričao `NE NE, NIKAKAV SLI, ŠTA ĆE TO MENI`
Botina licemerna...
:: 3000e ne opravdava cenu nizasta, ali kada pogledam ASUS R9-295X od 1700e i cinjenicu da za te pare mogu uzmem K|NGP|N Classified SLI na 1200MHz ubile bi ga kao zvecku za jedno 400-500 poena u Unigine Heaven 4.0 bez klokovanja ikakvog, da ne pricam o kvalitetu PCBa izrad da od R9-295X ima samo vise cipova, sve ostalo ima manje neg :: KP Classy, onda samo lud bi mogao da uzmem ono onu kartu sa led diodom i onim crevima. :: U nekoj varijanti kada bi me neko naterao da mora 2 cipa, pa naravno da bi stavio dve karte jedna ispod drugog to izgleda i lepse i bolje se klokuje. Ni AMD nije daleko, kosta kao dve GTX780Ti Classified a slabiji :: :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.