Imam problem sa HDD. Imam dva HDD jedan je 40GB ATA a drugi je 300 GB SATA II (MAXTOR). Kada hoću da priključim ovaj SATA HDD komp zablokira odmah na staru (kod loga ploče). Drugi HDD radi normalno. Do skoro su zajedno radili u paru sasvim normalno. Ovaj SATA disk normalno radi na drugom kompu. Šta može to da blokira komp.
Probaj da zamenis SATA kabl, probaj na drugom SATA portu.. resetuj bios
:: Imam problem sa HDD. Imam dva HDD jedan je 40GB ATA a drugi je 300 GB SATA II (MAXTOR). Kada hoću da priključim ovaj SATA HDD komp zablokira odmah na staru (kod loga ploče). Drugi HDD radi normalno. Do skoro su zajedno radili u paru sasvim normalno. Ovaj SATA disk normalno radi na drugom kompu. Šta može to da blokira komp. :: :: Ploča: ASUS P4C800-E DELUX :: CPU: Intel Pentium 4 3.0GH :: RAM: 2GB DDR
Probao sam sa drugim SATA kablom i drugim SATA portom i ništa, isto sr dešava. Mislim da sam probao i to (da resetujem BIOS) i da nece. Probacu opet pa cu videti.
u biosu nađi podešavanja za kontrolere na ploči, podesiš na `sata+pata` i piči :) imam dve slične mašine, po defaultu, tj resetovanju biosa, uvek mi se vrati na `pata`, pa tad ne vidi sata diskove.
1. Iskljuci (ako je ukljuceno) RAID sata mod, i to za Promise kontroler. On ti je u sekciji `on board`, i disk prikjuci na Intel-ov SATA port (on chip kontroler). Uzmes knjigu od ploce i nadjes bas taj port. 2. Ako je problem jos tu, onda ikljuci skroz (disable) Promise kontroler, ponovo knjigu u ruke i disk prikljuci na Intelov port (sata + ATA mod) 3. Ako je problem jos tu, onda pozajmi od nekoga jedan SATA disk (po mogucstvu sto stariji model, SATA 1) i probaj. Ako ga ne vidi ni u kom slucaju, onda se kazuje samo. 4. Ako ga vidi (moja pretpostavka da ce to da bude na Intel portovima) onda bi trebalo da se vidi i tvoj disk.... 5. Nemam ideju sta jos, ako izuzmem ovo sto su kolege vec napisale...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
kad je jedan od hdd-ova kvaran Bas pre koji dan sam kacio kvaran 2.5` sata hdd i dok nisam podesio u biosu da na tom hdd-u necu da radi smart, nije hteo da boot-uje ni sa jednog hdd Posle ove akcije boot-uje i sa tog kvarnog
Moguce je da je ovo sto @gman kaze. Mozda ti izbaci SMART upozorenje na tom HDD-u i ceka na akciju, da li ces nastaviti sa F2 ili ici u podesavanja...ali iz nekog razloga to ne vidis odtog glupavog logo-a.
Iskljuci taj logo u BIOS-u i vidi gde zabada kod BIOS-posta.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.