Postoji li limit za velicinu hdd-a koji particion magic moze formatirati? Imao sam problem sa hardom od 250gb koga PM vidi kao BAD dok acronis odradi glatko posao, sad imam isto problem sa hdd-om od 1tb, particion ga vidi kao bad a acronis sa njim radi sve normalno(pravljenje particija,format, resize...)hdsentinel kaze da je perfektan. Molim za misljenje,dali je problem u PM ili je do harda?
Partition Magic je prilicno zastareo program, koji ne prati tehnologije diskova i ne podrzava mnoge parametre. Za particije se ne preporucuje jer moze da ti napravi nepravilnu particiju, daje dezinformaciju koju si video za `bad block` itd. Preporucujem ti EaseUS Partition Manager, ili GParted (butabilni).
:: :: Postoji li limit za velicinu hdd-a koji particion magic moze formatirati :: Imao sam problem sa hardom od 250gb koga PM vidi kao BAD dok acronis odradi glatko posao, sad imam isto problem sa hdd-om od 1tb, particion ga vidi kao bad a acronis sa njim radi sve normalno(pravljenje particija,format, resize...)hdsentinel kaze da je perfektan :: Molim za misljenje,dali je problem u PM ili je do harda?
Takoreci, taj program je postao tako unazadjen da je sad posledjni na listi takvih programa. Partition Magic je propao. Razlozi su razni, ti si sad naveo samo jedan.
Sumnjao sam da PM ne radi posao kako je nekada radio na ata diskovima od 20-40-80gb ali mi je bilo potrebno i vase misljenje, laik sam al volim da cackam pomalo :)
i ne bi trebalo da imaš problema. PM je prevaziđena starudija koja, ko što reče neko od kolega, ne podržava mnogo toga. Sećam se da pre nekih 8 godina nisam mogao pomoću njega da particionišem SATA disk od 250GB, a SATA diskovi su tada već bili poprilično zastupljeni, tako da mogu da zamislim na kakve se sve probleme može naići sa novijim diskovima znatno većeg kapaciteta.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.