to je 2,5`` hard iz laptopa na 5400 obrtaja stavljen u desktop racunar,windows je na njemu,zestoko je spor komp,a masina je bas jaka.....da li je do harda....mislim,treba mu po 8-9 sekundi da pusti film najobicniji dvd rip od 700mb....
ima bed sektora par komada,ali nista strasno....tih je do bola,samo ne razumem zasto mi se ovako usporio komp,ranije mu je trebalo 1 sekunda da pusti film,sada 8 sekundi,nije mala razlika....kad ga ukljucim,cim se sistem digne ,barem 2 minuta ne diram nista jer komp odreaguje tek nakon dva minuta na zadate komande...bas je spor......
vec sam to radio,ali ajd` da probam jos jednom,isao sam na quick format prvi put,ovaj put mogu pokusati full format....pa svez vin... jel ima neki sajt koji pokazuje kako nauciti da se citaju ove tabele za brzinu hardova.....kad vidim te silne brojke u testu,i koji je hard,da i ja mogu da prepoznam jel su mu brzine dobre ili nisu....???
Pa hard moze da se uspori zbog samo jednog bad sektora.. dok to ne sredis, radice ti sporo, blokirace, gubice se iz windows-a, itd. Pitanje je vremena, moras ili da sredis te sektore, ili da menjas disk.
:: http://www.dodaj.rs/f/3t/9V/KWX0NiZ/untitled.pn :: :: :: :: to je 2,5`` hard iz laptopa na 5400 obrtaja stavljen u desktop racunar,windows je na njemu,zestoko je spor komp,a masina je bas jaka.....da li je do harda....mislim,treba mu po 8-9 sekundi da pusti film najobicniji dvd rip od 700mb....
Pokusaj low level format iz nekog programa koji se butuje pre win-a. Postoje specijalni programi fabricki za svaki hdd. Mislim i da imas opciju u Hirensu,mada nisam iz njega to radio.
Crkava. Stavi ga u rack kao storage i drzi na njem nebitne stvari, kad crkne skroz da ti ne bude zao. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
svako svoju verziju ima....jel po slici koju sam prilozio, ovaj hard zadovoljava brzine rada prosecnog harda za laptop na 5400 obrtaja??? koja treba da im je brzina i jel postoji neko ko stvarno zna znanje da mi kaze gde i kako da se proveri koje brzine su ok za koji hard disk???
Brate, ovde nema nikoga ko zna znanje. Receno ti je sa HD Sentinel, HD Tune, a mozes da ga propustis i kroz HDD Regenerator, ali ON CRKAVA i to ti je realno stanje. HDD od laptopa na 5400 obrtaja, jeste sporiji od savremenog HDD 7200 obrtaja 3.5`, ali ne toliko sporiji da uocavas razliku u realnom radu. Ne vise od 10% a to sto ti imas je preko 200% sporije, sto uz prisustvo bed sektora znaci DA CRKAVA i da se ne oslanjas na njega. Sto pre prihvatis tu cinjenicu, manje ces se uzalud akati oko njega. Eto, ja ne znam znanje, ali mi je proslo vise hiljada harddiskova kroz ruke a poneki su crkli bas na takav nacin .) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: svako svoju verziju ima....jel po slici koju sam prilozio, ovaj hard zadovoljava brzine rada prosecnog harda za laptop na 5400 obrtaja??? koja treba da im je brzina i jel postoji neko ko stvarno zna znanje da mi kaze gde i kako da se proveri koje brzine su ok za koji hard disk?? :: :: ::
Zadovoljava. Ali znaj da ti disk radi usporeno zbog druge stvari.. poslusaj ljude, mozda je svako napisao nesto drugo, ali sve kada se skupi, je tacno.
:: svako svoju verziju ima....jel po slici koju sam prilozio, ovaj hard zadovoljava brzine rada prosecnog harda za laptop na 5400 obrtaja??? koja treba da im je brzina i jel postoji neko ko stvarno zna znanje da mi kaze gde i kako da se proveri koje brzine su ok za koji hard disk?? :: :: ::
Sudeci po tim brojkama iz Crystal-a, HDD cita i pise sasvim normalno. Obicno write na HDD-u padne do cak 1 mbps ako SMART zabelezi gomilu BS ili previsoku temperaturu...ali po ovom testu on radi punom brzinom i citanje i upis.
Trebao bi to malo ozbiljnije da istestiras...jer je HDD mozda potpuno ispravan, a nesto drugo te keca. Ne kontam na osnovu cega svi tvrde da je taj hdd za kantu??
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
saznacu sutra kad mu opet formatiram sve i instaliram novi windows....ako hard od pocetka radi opet usporeno onda je za kantu,a ako pocne normalno da radi kad instaliram win,onda sam mozda za kratko vreme od prethodnog dizanja wina popasao neki virus koji ga u zadnje vreme koci.....
hard je dobar,win mi se zablentavio,verovatno je proslo nesto pored antivirusa i zezalo....sada radi bas fino....hvala svima koji su se potrudili da mi pomognu,zamalo da ostanem bez harda,mozda jeste pomalo poceo da crkava,eto sentinel je ranije pokazao par bed sektora,sada nema nijedan,popravili su se izgleda sami od sebe,sto znaci da nije bas krenuo da crkava skroz na skroz.....ne ocekujem da radi jos 5 godina,ali nek izdrzi jos do kraja godine i ja sam happy....
napisao da su ti brzine ok A sektori se nisu popravili, vec pokvarili, pa su premesteni u spare deo hdd Proveri REALOCATED SECTOR COUNT u hdsent Inace 80MB/s je normalna burst brzina th manjih driveova, verovatno ima malo brzih, recimo 100MB/s Ovo sve iz licnog iskustva
Samo ti nemoj previse da se oslanjas na taj hard... Dok ti radi, radi... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
skontao sam to,i napisao da sam srecan ako izdrzi malo neta i pokoji film do kraja godine,posle nek rikne,nema nista bitno na njemu,pa se ni ne oslanjam mnogo na njega....za sada radi dobro,brz je komp i sve deluje kao pre....
da, hdd ti umire sigurno, za sad dok nije popunio spare, radice, nekad usporeno, nekad ce se gasiti menjaj ga, i ja sam moj promenio pre koji dan, dok se spare nije napunio, radio je normalno, cim se popunio spare, krenuli su random bsodi on sad radi, na njemu je win7, i do sad, a ubacivao sam ga jedno pet puta i nije jednom nije zabo, just my luck, ali zabo bi sigurno posle duzeg koriscenja ovako mi je ostalo 400GB storage-a, mozda i odsecem kvaran deo
uglavnom gledaj u hdsentu realocated sectro count, i kad dodje do maksimuma menjaj hdd
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.