Dobari brz rekovery program ili kako isprazniti HDD koje neće da se otvori?
STRANA 1 OD 1
dragan06
Dobari brz rekovery program ili kako isprazniti HDD koje neće da se otvori?
29.03.2014. 22:52
T57245
status: user broj poruka: 294
HDD WD 3TB sam prepunio verovatno i neće da se otvori. Mislio sam da ga sa programima DiskGetor Data Rekovery i Mini Tool Partition Home Editio v8.1.1 da ga otvorim i malo ispraznim ali to ide do bola sporo i pitanje da li če uspeti. Da li ima neko brži i bolji program ili na koji drugi način da ispraznim deo HDD? OS je W7. Dragan06
Ne postoji varijanta neotvaranja HDD zbog `prepunosti` podacima. HDD mozes da napunis, nikako da prepunis :) Cim je tako spor, znaci da crkava. Vadi te podatke, sa prioritetom onih koji su ti bitni, pa koliko traje da traje. Potom pogledaj sta o njemu kaze HDD Sentinel i onda pravac reklamacija (ako je u garanciji). - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Re: Dobari brz rekovery program ili kako isprazniti HDD koje neće da se otvori?
29.03.2014. 23:22
status: user broj poruka: 19003
Kolega je u pravu, kod WD-a se najcesce manifestuju tako bad sektori.. recovery particije ja radim pomocu EaseUS partition master-a, ali kada normalno radi disk pa pukne particija, vrlo brzo je povrati tako da imas pristup podacima (recovery damaged partition), ako je to moguce. Druga i jedina varijanta je da osposobis disk za rad, ako ima bad sektore, koji ga usporavaju i ne daju ti da iskopiras podatke, ali fora je sto ako uspe da ga popravi skroz, tesko ces ga reklamirati:)
Treci nacin, po meni najpouzdaniji, jer sam to radio na jednom poluzivom Hitachi-u, cije su se particije totalno pogubile zbog delimicnog otkazivanja diska, delom mehanicki, delom surface-a, jedini nacin na koji sam uspeo sve podatke da izvucem, i od tada se kunem u ovaj program, koji je apsolutno jedan od najkorisnijih sw za mene, TestDisk, uza specijalnost mu je cupanje podataka. Takodje, posao bi uradio i GetDataBack, ali dosta sporije i ne tako temeljno. Ovaj program kao da radi u DOS okruzenju, optimizovan je odlicno, obzirom da je primarno pisan za Linux.
:: HDD WD 3TB sam prepunio verovatno i neće da se otvori. Mislio sam da ga sa programima DiskGetor Data Rekovery i Mini Tool Partition Home Editio v8.1.1 da ga otvorim i malo ispraznim ali to ide do bola sporo i pitanje da li če uspeti. Da li ima neko brži i bolji program ili na koji drugi način da ispraznim deo HDD? OS je W7 :: Dragan06
Ti programi su ok ali samo za male HDD do 1Gb, veliki diskovi trebaju neko brže i efikasnije rešenje. Npr. Disk Getor radi 16 sati i prošao je samo 11,8 Gb a ima 2790 GB!?I GetDataBack se guši, ne sme ni da krene, a TestDisk ni ne počinje da radi kada vidi koliki je hard. Bojim se da ovo ide unedogled, a da se ništa neće uraditi. Dragan06
Izgleda da tebi nesto nije u redu sa tim HDD-om. Jes da je ogromnog kapaciteta, ali to treba mnogo brze da ide. Otprilike, u najgorem slucajo oko 160GB treba da predje za 2h.
Ajd pokreni jedan speed test sa HD tune pro. I iscitaj SMART, pa nam postavi sliku. mozda sporo komunicira iz nekog razloga sa kontrolerom. Moguce da kabel zeza, kontroler ili elektonika, glave...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Uvek ide operativni sistem na jedan manji HDD, a sve ostalo na druge HDD.Sporo radi zato sto je Windows i program koji sluzi za spasavanje podataka, oporavak racunara itd, na istom HDD.Da bi brze radio, taj HDD bi trebao biti kao spoljni HDD(na nekom drugom racunaru) Ili kupi neki manji HDD(na primer od 60 - 80Gb).Pa digni Windows na taj HDD, pa onda prebacuj i spasavaj podatke.A i kasnije ce ti racunar brze raditi kad operativni sistem bude na posebnom HDD.
Ili iz Mini XPa sa Hirens boot CDa :-) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Uvek ide operativni sistem na jedan manji HDD, a sve ostalo na druge HDD.Sporo radi zato sto je Windows i program koji sluzi za spasavanje podataka, oporavak racunara itd, na istom HDD.Da bi brze radio, taj HDD bi trebao biti kao spoljni HDD(na nekom drugom racunaru) Ili kupi neki manji HDD(na primer od 60 - 80Gb).Pa digni Windows na taj HDD, pa onda prebacuj i spasavaj podatke.A i kasnije ce ti racunar brze raditi kad operativni sistem bude na posebnom HDD ::
Moze i tako, ali naj bolje da ima poseban HDD sa operativnim sistemom.
:: Ili iz Mini XPa sa Hirens boot CDa :- :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: Uvek ide operativni sistem na jedan manji HDD, a sve ostalo na druge HDD.Sporo radi zato sto je Windows i program koji sluzi za spasavanje podataka, oporavak racunara itd, na istom HDD.Da bi brze radio, taj HDD bi trebao biti kao spoljni HDD(na nekom drugom racunaru) Ili kupi neki manji HDD(na primer od 60 - 80Gb).Pa digni Windows na taj HDD, pa onda prebacuj i spasavaj podatke.A i kasnije ce ti racunar brze raditi kad operativni sistem bude na posebnom HDD :: ::
Izvinjavam se što nisam napomenuo da je reč o eksternom HDD. Sadašnje stanje je: Partition Home Edition 8.1.1. za 24 h skenirao oko milion sektora a ima 742 miliona, DiskGetor radi preko 29 sati i sporo ide. jedino je osveženje što GetDataBack skenira prilično brzo disk (sada je okom 68%) pa ima neke nade - našao je dosta grešaka na disku - piše eror 23. Dragan06
Ukoliko disk otkazuje, a imaš dovoljno prostora da njegov sadržaj negde sačuvaš, najbrže rešenje ti je da napraviš kompletan image fajl diska, iz kojeg kasnije možeš da `izvlačiš` podatke, koji god program da odabereš... Tako smanjuješ rizik da disk prestane da ti radi u toku vraćanja podataka, ali s druge strane, potreban ti je prostor za sliku celog diska i još za fajlove koje na istom imaš.
P.S. Ako se odlučiš za ovakav pristup, obavezno u softveru za kreiranje slike celog diska obrati pažnju na opciju gde se definiše ponašanje u slučaju greške pri čitanju (a istih će biti), jer može drastično da utiče na vreme potrebno za očitavanje sadržaja.
Supreme technology: HAL 90000
:: Izvinjavam se što nisam napomenuo da je reč o eksternom HDD. Sadašnje stanje je: Partition Home Edition 8.1.1. za 24 h skenirao oko milion sektora a ima 742 miliona, DiskGetor radi preko 29 sati i sporo ide. jedino je osveženje što GetDataBack skenira prilično brzo disk (sada je okom 68%) pa ima neke nade - našao je dosta grešaka na disku - piše eror 23. :: Dragan0 :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.