Imam HDD WD250gb opetrativni sistem win7 64 bita i imam 3 paricije C 30gb, D i E su po pola od ostatka. Mene interesuje da li postoji mogucnost da spojim D i E u windowsu stim sto podatke cu da ostavim sve na D a E ce biti prazna i onda da ih spojim a da podaci ostanu. Da li postoji mogucnost za to. U napred hvala
Malo si konfuzno formulisao pitanje, ali ajde da ponovimo... Dakle, D i E bi da spojis u jednu particiju, ali sadasnje podatke bi da ostavis u D particiji ... Iskopiraj podatke sa E na D, a zatim idi (win7) u `administrative tools`, pa disk menagement, pa obrisi E particiju (tada ce ti biti prazna, kad iskopiras podatke na D)... Onda jednostavno prosiri D particiju na sav prazan (unalocated) prostor, i gotovo...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Naravno, imas program EaseUS partition master, pomocu njega ti je najbezbednije da to uradis.
:: Imam HDD WD250gb opetrativni sistem win7 64 bita i imam 3 paricije C 30gb, D i E su po pola od ostatka. Mene interesuje da li postoji mogucnost da spojim D i E u windowsu stim sto podatke cu da ostavim sve na D a E ce biti prazna i onda da ih spojim a da podaci ostanu. Da li postoji mogucnost za to :: U napred hvala
Moze se to uraditi sa partition wizard, ali najbolje ti je da backup-ujes podatke, pa obrises particije i kreiras dve po zelji i cao. Ovo ti je najsigurnija varijanta, jer moze uvek nesto da krene po zlu pri spajanju. Pa samo da naleti na bad sector ili nestane struje, ili zabaguje komp....i ode sve po Q. Ako ti je muka ponovo da install OS, uninstaliraj ono sto mozes kasnije da instaliras, ocisti sve temp foldere sa ccleaner-om, pobrisi ili beckapuj sve ono sto nije sastavni deo OS-a, recimo sve iz my document, desktop...i odradis ghost i posle vratis na HDD sa novo-napravljenim particijama i uzivas. Posao od sat vremena max.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Probacu da na flash od 32 giga sacuvam podatke koji su mi neophodni pa cu da obrisem pariciju E i da je formatiram , pa sa disk managerom da dodam prostor od particije E u particiju D.Pa kako bude drzite mi palceve....
Sve je to lepo... Ali kako moze da ti radi Win 7 64 bit na 30GB...? :P - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Probacu da na flash od 32 giga sacuvam podatke koji su mi neophodni pa cu da obrisem pariciju E i da je formatiram , pa sa disk managerom da dodam prostor od particije E u particiju D.Pa kako bude drzite mi palceve... :: :: ::
:: Sve je to lepo... Ali kako moze da ti radi Win 7 64 bit na 30GB...? : :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: Probacu da na flash od 32 giga sacuvam podatke koji su mi neophodni pa cu da obrisem pariciju E i da je formatiram , pa sa disk managerom da dodam prostor od particije E u particiju D.Pa kako bude drzite mi palceve... :: :: :: :: :: ::
30GB je sasvim dovoljno za standardicu PC. Vrlo diskutabilno...Nekome nije dovoljno ni 1TB...Ja sam u jednom laptopu imao 6GB za OS ( odradjena particija na 160GB HDD-u zbog losih sektora, tj. jedini prostor negde pred kraj diska koji nije imao BS ) i radio mi je odlicno sa 3GB free prostora. Film, surf i tako te gluposti...XP je bio u pitanju. A na jednom racunaru ni 200GB ne moze da me pokrpi kad krenem da install svakakve gluposti, ona fora kad neki program koristis samo jednom za nesto, a zimr te posle da ga uninstall..pa se nakupi svega i svacega na primarnoj particiji sa OS-om. 1080p rez, a ni jedna ikonica vise ne moze da stane na desktop-u :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Sve je to lepo... Ali kako moze da ti radi Win 7 64 bit na 30GB...? : :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: Probacu da na flash od 32 giga sacuvam podatke koji su mi neophodni pa cu da obrisem pariciju E i da je formatiram , pa sa disk managerom da dodam prostor od particije E u particiju D.Pa kako bude drzite mi palceve... :: :: :: :: :: ::
@Gile A mi ovde pricamo o WinXP...? Pa Win 98 moze da radi i na 1GB., A Win95 i na 512MB. :)
Za instalaciju svih programa, neophodnih za normalan rad, Win7 Ultimate uzme oko 20-25GB. Instalacija svih narednh programa na D ili E particiju je cist mazohizam. U redu za velike programe, tipa igre i sl, ali kada dodjes u situaciju da moras i programe od 500MB da sibas na D, onda stvarno.... Ajd da, pri tom, nema dovoljno mesta, nego 1X20GB i 2x100GB... Malo je bezveze podela. Doduse, ako mu masina sluzi kao alat, ako vise ne instalira programe na nju, vec trajno koristi samo postojece, a ove dve za skladistenje podataka, onda je podela sasvim uredu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.