Ako su ti podaci bitni i ne želiš da ti neko dodatno uništi disk, obrati se momcima u helpdisku http://www.helpdisc.rs/ Ljudi su profi i čak izvoze alate za servis diskova u inostranstvo.
ali da napomenem jos nesto, niposto da ne pokusavas sam nesto da drilujes dosk sa GLUPAVIM sofwerima , samo ces napraviti vece sranje, izvadi disk i odnesi nikoli u helpdisk
:: Ako su ti podaci bitni i ne želiš da ti neko dodatno uništi disk, obrati se momcima u helpdisk :: http://www.helpdisc.rs :: Ljudi su profi i čak izvoze alate za servis diskova u inostranstvo :: :: ::
pa ako salje tamo ne da ima da ga očenče cenama, ali jbg sto se mora mora se, i meni su mogli da pocupaju neke podatke, ali to bato kosta boga, oko 160e je bila cena da mi izvuku podatke sa blokiranog FW diska, jer opravku FW niko ne radi, plus sto moram jos jedan HDD da kupim da prebace te podatke i dodjosmo do 200+ eura cenu!
:: Mozes li da kopiras to sto ti je bitno? nema veze ako klikce, samo ako radi spasi to sto ti je vazno :: :: Sto mi se svidjaju ove cene u helpdisku :- :: Isplati se kupiti dupli i externi i interni disk za svaki slucaj :: ::
podigao sam sistem na matorom maxtoru ata 80gb i blenuo u prazan desktop i patio onako u tisini
izvadio hdd iz racunara, skinuo plocu ocistio je od prasine (hladnjak jbg talog mada znam da ne klikce od toga) vratio nazad nakacio nece. zuji i klikne tako par puta i stane ne cuje se disk
stavio ga u fioku blejao par sati razmisljao i kontam da se rasklimalo nesto racunar svirne da je nakaceno nesto i nece nista dalje da radi onda sam ga munuo pesnicom po dva puta sa obe strane i culo se zujanje bez klika i pokrenuo se normalno evo radi :)
Sutra sve cuvam na drugi koji mi je par puta isao u kimtec jer je prijavljivao po 300tb free space haha pa ga oni formatirali i pricali da je ispravan i evo radi 6 godina kao sat
kazi te mi strucnjaci to kliktanje i zujanje sta je to tacno jel ova metoda moja sto sam uradio vratila taj neki kontakt sto se izgubio neka 4 pita nemam pojma nesto sam citao?
Probaj skini elektroniku sa tog diska,one male torekse i ocisti kontakte koji idu na glavu diska verovatno su korodirali zato zeza,mozes alkoholom ili finom vodenom smirglom
AMD FX 8320 ASUS M5A97 R.2.0 MSI R9 290X Gaming CM 690 CTG-650C 2x4 gb Kingston 1600 mhz wd blue 500 gb
To kliktanje je zkuk koji se cuje prilikom pokretanja glava za citanje. Kad je hard iskljucen glave su parkirane u 0 polozaju i tamo ih drzi magnet a kad se uklujuci elektromotor ih pomera po povrsini ploca i ocitava podatke, tebe ocigledno zeza elektronika za kontrolu glava.
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
Svaki WD ima taj problem, jer ima jako losu stampu i kontakte, to je strasno. Kod matoro Samsung-a F1 to je uradjeno savrseno, kao da ima zlatne vodove koji ne oksidiraju nikad, a Hitachi aka Toshiba ima takodje neke rozikaste koji zadrzavaju svojstvo.
:: Probaj skini elektroniku sa tog diska,one male torekse i ocisti kontakte koji idu na glavu diska verovatno su korodirali zato zeza,mozes alkoholom ili finom vodenom smirglo :: :: :: :: AMD FX 832 :: ASUS M5A97 R.2. :: MSI R9 290X Gaming :: CM 690 :: CTG-650 :: 2x4 gb Kingston 1600 mh :: wd blue 500 g :: ::
Upravo tako kao da su namerno uradili da samo izgura garanciju.skoro na mom wd isti slucaj,losi sektori,klikce kad sam mu ocistio kontakte radi sve normalno,pre toga jedan wd green 640 gb
iako sad ne klikce jbg pretrcao sam nekom cetkicom mada nije radio posle toga nego tek posle par udaraca. zanimljivo je sto sam ga drzao naopacke dok sam udarao :)
sentinel pokazuje 100% health ovako i surface test nema nista lose
kazite mi jel ok sad ova konzerva ili da jurim drugi sto pre?
da pitam odmah
svakako mi fali prostora pa cu uzimati nesto, sta je najbolje sad od 1tb? koji brend i model? sta se pokazalo ok u poslednje vreme. jbg ne pratim od f3 samsunga desavanja
Pa Hitachi, njih koristi i Imarkovic, pitao sam ga i zbog sebe, od ostalih jedino da bacis pogled na WD ali sa sto vecom garancijom, sve ostalo je jblga !
:: iako sad ne klikce jbg pretrcao sam nekom cetkicom mada nije radio posle toga nego tek posle par udaraca. zanimljivo je sto sam ga drzao naopacke dok sam udarao : :: :: sentinel pokazuje 100% health ovako i surface test nema nista los :: :: kazite mi jel ok sad ova konzerva ili da jurim drugi sto pre :: :: da pitam odma :: :: svakako mi fali prostora pa cu uzimati nesto, sta je najbolje sad od 1tb? koji brend i model :: sta se pokazalo ok u poslednje vreme. jbg ne pratim od f3 samsunga desavanja
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.