Zovu me i objasne mi da je problem do konekcije....
Dodjem i vidim da mrezna nije prijavljena u OS-u/device manager-u...Otvorim kuciste, da vidim sta je sa LAN karticom, kad ono integrisana, nisam ni bacio pogled iza...OK, udjem u BIOS, LAN enable-ovan, sve ok, rekoh, najverovatnije bacila kasiku...Idemo dalje...Imao kod sebe USB LAN, ubacim i da install drajver, prikopcam moj USB HDD Toshiba, krene da vrti i odjednom poceo da skace po stolu...Svi smo se isterali iz pameti, jbt. Okacicu par slika posle... Povezem se laptopom na WiFi, skinem odgovarajuci drajver za USB LAN, instaliram, pojavi se kompjutercic u task-u, u BIOS- normalno prijavljena, ali kada zabodem kabel LAN nista ne prijavljuje, rekoh i ovaj moj USB LAN rikavela, ok, skoknem ja po jos jednu PCI LAN karticu, instaliram, ubodem kabel nista se ne desava, hm, hm. Reko, nemoguce da su 3 LAN karte neisparavne. Kontam, mozda je problem do rutera i njegovog LAN-a...Ubodem u Laptop kabel, mrezna najnormalnije radi.
Posle pola sata prckanja po svemu zivom, ja posumnjam u Avast, i krenem da ga uninstalisem, i negde na pola procesa poiskacu 3 LAN kartice u task manageru i sve i jedna ispravna :D OMG, ovo jos nisam video. Cak sam i pre toga iskljucio real time protekciju i nije pomoglo. Cak se jedna nije videla u BIOS-u...Uzas sta me snadje!
Da, neverovatno. Ajd da mi je pao na beton i sl... Radio je par sekundi sasvim normalno ( sto znaci da je u tom trenutku bio citav ) i odjednom boom, i poceo da skace, neverovatno koliko je to drndalo....zaledili smo se, jer nismo znali sta nas je snaslo u prvom mahu...:)
Ma lako cu ja to zalepiti izolirkom i izvuci podatke...Hehhe, ma nemam ja tu nista, 10-ak GB programa, DPS 2013, gomilu nekih drajvera i to je to. Imam ja to sve na par mesta....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
za 25 godina rada nije mi se desilo ništa slično u kučnim uslovima. Na serverima jeste, ali nikako sa Toshiba/Hitachi diskovima. WD je tu i dalje neprikosnoven(po otkazivanju).
Jedino šta mi se slično desilo, ali sa CD-ima jeste da je čitav cd izletio iz Plextor rezača(slot in) i zabio se u zid ili da je iz MSI rezača izletio i slomio prednju masku i zabio se u krevet pored lika. Ali ništa slično kao ovo u posljednjih 10-15 godina.
Bmlga, mislio sam da je acutator nekako opizdio po plateru ili da se nesto ovalilo unutra ali kada gledam sve na svom mestu, nista ne sulja, sve lepo naleze i nigde nikakvog lufta...Tako da mi uopste nije jasno zasto se raspao plater. Kada sam ga rasklopio, sve sam iskrenuo na cist papir i nigde nista osim krhotina platera...bmlga. Eto, doziveh i ovo :D HDD je pre ove havarije najnormalnije radio, nikakve jace vibracije nisam primetio, buku, skljockanje...bio je u top formi hard, bez obzira sto je prilicno mator.
Reklamirao bih ga, ali je garancija istekla krajem proslog veka, tako da...jbg:)
Ima li kakav softwer za fizicku defragmetaciju? Probao sa Smart Defrag 3 ali nece. Kaze unable to solve - one or more parts is missing. Check flor, desk or feet for parts. CODE 23144. Hm, hm...
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.