problem sa dm9 80Gb ne dozvoljava da se sa njega kopira
STRANA 1 OD 1
dradisic
problem sa dm9 80Gb ne dozvoljava da se sa njega kopira
19.09.2007. 10:40
T5673
status: user broj poruka: 271
nesto cudno se desava sa hardom, naime hard je maxtor dm9 od 80Gb i radi normalno, medjutim kada probam sa njega da kopiram nesto win izbaci poruku da nije moguce i tu stane, isto se desava i kada prikljucim externi disk nebi li napravio kopiju tog problematicnog diska, u partition magic-u za tu particiju (a inace ceo disk je 1 particija) kada probam na check errors izbaci gresku 44, a vidi je kao .?. E: zna li neko sta bi moglo da bude ili je to neka vrsta odumiranja harda?
Re: problem sa dm9 80Gb ne dozvoljava da se sa njega kopira
19.09.2007. 11:04
status: user broj poruka: 729
:: nesto cudno se desava sa hardom, naime hard je maxtor dm9 od 80Gb i radi normalno, medjutim kada probam sa njega da kopiram nesto win izbaci poruku da nije moguce i tu stane, isto se desava i kada prikljucim externi disk nebi li napravio kopiju tog problematicnog diska, u partition magic-u za tu particiju (a inace ceo disk je 1 particija) kada probam na check errors izbaci gresku 44, a vidi je kao .?. E :: zna li neko sta bi moglo da bude ili je to neka vrsta odumiranja harda ::
Odumiranja? Ma ne...već je umro. Najverovatnije ti je `rasparticionisan`, tj. pukla mu je NTFS tabela (ili FAT32, zavisi koju koristiš). Ukoliko na njemu imaš neke važne podatke, odnesi ga na neki drugi komp i uz pomoć programa kao što je MEETSOFT FINAL RECOVERY trebalo bi da ih sačuvaš na drugom disku. Posle toga nađi neki malj, iznesi disk na ulicu i upriliči nekoliko vrlo bliskih susreta malja i diska, nekoliko puta ih pregazi automobilom, a delove rasturi na sve četiri strane, da se nikada ne sastave, uzmi 5-6 tisuća dinarjev i kupi neki normalan disk na kojem ne piše MAXTOR...
Dakle, ko sto rece NB pokusaj specijalizovanim alatima npr. iz Hiren`s BootCDa koji rade popiranje bit po bit (1 i 0) u low-level rezimu rada, a Maxtora baci
:: Dakle, ko sto rece NB pokusaj specijalizovanim alatima npr. iz Hiren`s BootCDa koji rade popiranje bit po bit (1 i 0) u low-level rezimu rada, a Maxtora bac ::
Uf, zaboravio sam na Hiren`s Boot...mnogo moćna stvar!!
ne volim jer je mnogo spor i treba ti jos jedna mashina
podignesh knopiks live i iskopirash podatke na neki drugi (fat 32) hard,flesh, ili narezesh (za ovo ce ti trebati 2 opticka uredjaja)
hard nemooj da bacash kako ti je neko ovde vec rekao sa alatom power max (imash ga na hirensu) uradi low lavel format.posluzice ti neko vreme za drndanje..
:: Dakle, ko sto rece NB pokusaj specijalizovanim alatima npr. iz Hiren`s BootCDa koji rade popiranje bit po bit (1 i 0) u low-level rezimu rada, a Maxtora bac :: :: :: - R a v e n L o r d - ::
Hah, pa rekao je covek i vec naveo vise specijalizovanih alata (malj, automobil...), nemoj da se ponavljamo
::... Posle toga nađi neki malj, iznesi disk na ulicu i upriliči nekoliko vrlo bliskih susreta malja i diska, nekoliko puta ih pregazi automobilom, a delove rasturi na sve četiri strane, da se nikada ne sastave, uzmi 5-6 tisuća dinarjev i kupi neki normalan disk na kojem ne piše MAXTOR..
ili `tisoč dinarjev` ili `tisuću dinara` ... nesti, nemoj mesati razlicite jezike
knoppix nije losa solucija... probaj sa njim, ako imas
Bas me interesovalo da vidim koje se elektronike najvise traze i mogu vam reci da je WD ubedljivo vodeci po trazenim elektronikama medju oglasima. Cini mi se da je Maxtor zaista nepravedno napljuvan (i ja sam ga pluvao kad mi je crko jedam od 120gb).
Ma sa tim ne mozes nikada da budes siguran..Mozes ti i da imas i Hitachi i Seagate ili neki drugi pa da se zadesi da ti neradi..nema tu nekih pravila..Samo da vidimo kakva su iskustva ostalih i da prema tome odlucimo..Ja imam i WD i Seagate i rade odlicno,pa to ne znaci da ce i tebi isto raditi..sorry za off..pozz
:: ili `tisoč dinarjev` ili `tisuću dinara` ... nesti, nemoj mesati razlicite jezike
Pa, kad sam postao poliglota i razumem srpski, malo slovenački, hrvatski, bosanski, crnogorski, malo natucam makedonski, još malo pa ću znati i vojvođanski, a engleski...well, who gives a shit for that!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.