Da li neko ima iskustva sa eksternim diskovima malo vecih kapaciteta (2 i 3TB). Namena je da se ne nosi nigde, a da skladistenje (audio, video, i slicno). Trazim, kao i svi, sto pouzdanije resenje. :)
Ne znam mnogo o diskovima, pa ne znam sta je sada najpouzdanije. Isao bih na 2TB, eventualno na 3TB.
Da li se zna sta pakuje Transcend od diskova?
Ne znam da li na njima moze da se menja disk. Seagate mi lici kao da bi lako moga da se zameni disk, ali to bih radio tek ako crkne postojeci, a to bas i ne bih voleo jer odose podaci. :) I seagate ima malo veci broj obrtaja (7.2k) a 2god garancije.
Preporuka za Transcend, mozes ga gasiti softverski.
:: seagate ima najkracu garanciju (2god) pa cu ici na WD ili Transcend (3god). Oba su bez prekidaca za startvanje diska, tako da mogu na eci peci pec. : :: :: ::
Jel mislis na neki njegov poseban program? Moze da ga iskljuci skroz (kao da nema napajanja), a kad zatreba da se ukljuci? Mislim da cu ga koristiti uglavnom vikendom (dva dana), a radnim danima bi bio ugasen.
Tako je. Program se zove USB safely remove, i odlicno radi gasenje/ paljenje diska dok je uboden preko USB-a. Ali onog trenutka kada se izvuce USB, program resetuje konekciju, disk se pali i ponovo ga mozes ugasiti, kao safe/ remove, ta opcija (shut down after safe remove) moze da se iskljuci ili ukljuci.
:: Jel mislis na neki njegov poseban program? :: Moze da ga iskljuci skroz (kao da nema napajanja), a kad zatreba da se ukljuci :: Mislim da cu ga koristiti uglavnom vikendom (dva dana), a radnim danima bi bio ugasen :: ::
Probao sam program sad i vidim da je dosta bolji od onog sto dolazi sa sistemom.
Vidim da ima da se izaber to sto kazes (da se disk ugasi kad ga `otkacis` softverski) . Malo te nisam razumeo da li si rekao da se disk ukljuci kad izvuces usb konektor? To je verovatno kad se ova opcija da se ugasi kad ga bezbedno odjavis iskljucena...
Za ono sto tebi treba, uzmi neki interni, klasifikovan kao...
01.02.2014. 23:08
status: user broj poruka: 10999
``serverski``, pa ga turi u HDD kuciste (rack), opremljeno USB i eSATA prikljuccima. Ovi razni ``dodatni programi`` trebaju ti koliko i kravi gaće - od njih prave vajde nema, a ti si zainteresovan za dugotrajno resenje skladistenja...
Re: Za ono sto tebi treba, uzmi neki interni, klasifikovan kao...
02.02.2014. 00:20
status: user broj poruka: 19003
Ej, taj program koristim godinama i njime manipulisem sa 7,8 diskova i flash-eva razne sorte (eSATA, USB, FireWire), XP, W7x64, nebitno, tako da, nemoj sad napamet da pricas kad ga koristim non-stop i radi bez greske, program je profi u toj svrsi i neverovatno praktican
Serverski disk svakako nije prakticno da ide u storage rack, zasto..? Dobice ultra-brzi disk preko usb-a? eSATA? Samo ce se drati i smetati, drmati svoje kuciste, i radice potpuno isto, samo bucnije nego 5400rpm.. btw, uz to serverski disk je SAS, tesko ce naci takav rack:) sata diskove `server edishn` ne dokazuju to sto pise na njima.
:: ``serverski``, pa ga turi u HDD kuciste (rack), opremljeno USB i eSATA prikljuccima. Ovi razni ``dodatni programi`` trebaju ti koliko i kravi gaće - od njih prave vajde nema, a ti si zainteresovan za dugotrajno resenje skladistenja.. :: :: ::
Dva miliona casova rada. Snimi sta hoce da sacuva, i ima da ga sacuva. Sa externim plasticnim sranjcima ima da ga duva...Neka nadje i odgovarajuci rack, a ako ima kuciste sa SATA bay-om, ne treba mu ni rack...
Re: Koji ce mu moj program za gasenje/paljenje i trt mrt. To mu ni...
02.02.2014. 11:21
status: user broj poruka: 19003
Slazem se, to je stvarno kvalitetan disk, ali znas li koliko bi kostao, kad bi se prodavao kod nas? :) Niti ga ima, a da ga ima, kostao bi jedno 200eu. Jedino kvalitetno sto moze da se nadje tog tipa je WD Black sa 5god. garancije, ali ne znam bas za 2TB.
Ono sto mogu da kazem, odnosno potvrdim je da Seagate pravi vrlo kvalitetne eksterne diskove, a jos bolje LaCie, tj. oni prave kucista i ubacuju kvalitetne diskove (Hitachi, Toshiba itd.).
:: NAJMANJE ne treba. Ono sto mu treba je ovo: http://goo.gl/Bcoj :: :: Dva miliona casova rada. Snimi sta hoce da sacuva, i ima da ga sacuva. Sa externim plasticnim sranjcima ima da ga duva...Neka nadje i odgovarajuci rack, a ako ima kuciste sa SATA bay-om, ne treba mu ni rack.. ::
Jeste dobar ovaj torto, ali mozda i malo skuplji i nema ga ovde.
Meni program za gasenje treba samo da bih bezbedno stopirao disk kad ga ne koristim (nesto kao: parkirao glave). Ovo cudo sa linka bi moglo da radi 24/7 bez problema, ali ono sto kod nas mogu da nadjem nije ni blizu te klase. A mozda bi jeftnijie izaslo da uzmem dva plastikanera pa da imam duple kopije nego jedan serverski.
@imarkovic kod nas ima u ponudi ovaj Seagate http://bit.ly/1jT9Oas sa dve god garancije i on je cak najjeftiniji, ali bas sam nailazio na to da ljudim otkazu njihovi diskovi. Mozda su to samo neki prikmerci, ko zna. Neko je napisao gore da u Transcend ide Toshiba, tako da je i to verovatno dobro...
Ne znam, odmah mi postaje sumnjivo kad vidim samo 24 meseci garancije, nekad sam kupovao eksterne seagate diskove sa 60 meseci.. proceprkaj malo po raznim prodajama, ja sam naisao par puta na neke koji daju 5god, nesto mi se cini da je to bio WD, ali koji, ne znam.
:: :: :: @imarkovi :: kod nas ima u ponudi ovaj Seagate http://bit.ly/1jT9Oas sa dve god garancije i on je cak najjeftiniji, ali bas sam nailazio na to da ljudim otkazu njihovi diskovi. Mozda su to samo neki prikmerci, ko zna :: Neko je napisao gore da u Transcend ide Toshiba, tako da je i to verovatno dobro.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.