Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
``seems that HDDs from Hitachi are the most reliable...
STRANA 1 OD 1
tortojed ``seems that HDDs from Hitachi are the most reliable... 23.01.2014. 20:11 T56436

status: user
broj poruka: 10999
while Seagate has the worst realiability...``.

Jooj, otkad ja to znam - a nisam vrsio nikakva specijalna ispitivanja, nego onako, ``od prirodne ruke``, šuntavilno...

http://url.ie/lt7r
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vodos mixer technology... 23.01.2014. 21:02 #538376

broj poruka: 864
U mom Lap-u imam HGST HDD, sto bi se reklo `drzi ga WD, ali su dodali neki zacin`...
Ako rikne pre vremena, koga okriviti ?
Inace, pre nekih 10-ak godina, secam se da su najcesce riknjavali IBM hardovi, a onda se pojavio Hitachi i kupio celu diviziju HDD biznisa od IBM-a.
Onda ih je pre dve godine kupio WD, pa nastale poplave, itd itd....
Ovde Seagate ispade najgori, ali ja licno nemam neke mrske afinitete prema njima...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic >> 23.01.2014. 21:15 #538378

broj poruka: 19003
Tacno je da Seagate `pobacuje` dosta vec duze vreme, ali iskreno nisam bas siguran za ovako katastrofalnu situaciju koju pokazuje data statistika, mislim da su preterali. Ali tacno je da je Seagate dosta losiji u odnosu na ranije, a najbolji pokazatelj je 2god. garancije, mislim samo 2god.? Ni 3god. ne mogu da garantuju, stvarno besmisleno. Drugo, od kada su kupili Samsung, taj Samsung je najgori disk, a dok je bio pod vlasnistvom Samsunga, stvarno je briljirao F3. Hitachi je bar ostao kvalitetan, iako je pod WD-om, WD ga izgleda ne pipa, sto je dobro:)

Ja sam 60% presao na Hitachi (od Seagate-a su mi pocrkala 3kom. od 500, 1kom. od TB, zatim jos par i onda sam popizdeo i sve ih zamenio za Hitachi, naravno postepeno jer nikad to ne radim ako se ne uverim u pouzdanost), ostalo je Samsung sto se tice mog storage-a (a to je mnogo diskova raznih serija). U firmi recimo sam ugradio na desetine Hitachi-a, na dvadesetine WD-a (Blue), Hitachi jedan od 500GB je dobio 1 bad sektor posle godinu dana rada u DVR snimacu video nadzora, uspesno je popravljen i u funkcionalnom stanju vec godinu i po dana. To je to, a WD Blue diskovi su pocrkali skoro SVI posle vec godinu dana, neki posle godinu i po.

djokosrb Ja imam jedan Seagate evo treca godina radi ok 23.01.2014. 21:46 #538382

broj poruka: 6876
Hitachi bogami skoro ce peta. :)

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

Dejzan Re: >> 23.01.2014. 21:48 #538383

broj poruka: 3730

A sta sam ja pricao ?

Brzo dizi kredit za Mac Book Pro i ML 320 CD :D

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: Tacno je da Seagate `pobacuje` dosta vec duze vreme, ali iskreno nisam bas siguran za ovako katastrofalnu situaciju koju pokazuje data statistika, mislim da su preterali. Ali tacno je da je Seagate dosta losiji u odnosu na ranije, a najbolji pokazatelj je 2god. garancije, mislim samo 2god.? Ni 3god. ne mogu da garantuju, stvarno besmisleno. Drugo, od kada su kupili Samsung, taj Samsung je najgori disk, a dok je bio pod vlasnistvom Samsunga, stvarno je briljirao F3. Hitachi je bar ostao kvalitetan, iako je pod WD-om, WD ga izgleda ne pipa, sto je dobro:
::
:: Ja sam 60% presao na Hitachi (od Seagate-a su mi pocrkala 3kom. od 500, 1kom. od TB, zatim jos par i onda sam popizdeo i sve ih zamenio za Hitachi, naravno postepeno jer nikad to ne radim ako se ne uverim u pouzdanost), ostalo je Samsung sto se tice mog storage-a (a to je mnogo diskova raznih serija). U firmi recimo sam ugradio na desetine Hitachi-a, na dvadesetine WD-a (Blue), Hitachi jedan od 500GB je dobio 1 bad sektor posle godinu dana rada u DVR snimacu video nadzora, uspesno je popravljen i u funkcionalnom stanju vec godinu i po dana. To je to, a WD Blue diskovi su pocrkali skoro SVI posle vec godinu dana, neki posle godinu i po.
imarkovic Re: Re: >> 23.01.2014. 23:06 #538405

Al ga ubode, i jedno i drugo poseduje moj direktor, valjda to ide zajedno, a ja ga u zivotu ne bih kupio, odvratan mi je, 10 puta, 20 puta mi je bolja Toyota Land Cruiser. Ali Book Pro mi se vec svidja, mada mi ne treba.

:: A sta sam ja pricao ?
:: Brzo dizi kredit za Mac Book Pro i ML 320 CD :D
:: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21
:: Motherboard Asus Maximus Hero 6
:: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O
:: SSD 128 Samsung Evo Pr
:: Memory Kingston HyperX 2400 Mh
:: LC power Archangle 850 W
:: :: Tacno je da Seagate `pobacuje` dosta vec duze vreme, ali iskreno nisam bas siguran za ovako katastrofalnu situaciju koju pokazuje data statistika, mislim da su preterali. Ali tacno je da je Seagate dosta losiji u odnosu na ranije, a najbolji pokazatelj je 2god. garancije, mislim samo 2god.? Ni 3god. ne mogu da garantuju, stvarno besmisleno. Drugo, od kada su kupili Samsung, taj Samsung je najgori disk, a dok je bio pod vlasnistvom Samsunga, stvarno je briljirao F3. Hitachi je bar ostao kvalitetan, iako je pod WD-om, WD ga izgleda ne pipa, sto je dobro:
:: ::
:: :: Ja sam 60% presao na Hitachi (od Seagate-a su mi pocrkala 3kom. od 500, 1kom. od TB, zatim jos par i onda sam popizdeo i sve ih zamenio za Hitachi, naravno postepeno jer nikad to ne radim ako se ne uverim u pouzdanost), ostalo je Samsung sto se tice mog storage-a (a to je mnogo diskova raznih serija). U firmi recimo sam ugradio na desetine Hitachi-a, na dvadesetine WD-a (Blue), Hitachi jedan od 500GB je dobio 1 bad sektor posle godinu dana rada u DVR snimacu video nadzora, uspesno je popravljen i u funkcionalnom stanju vec godinu i po dana. To je to, a WD Blue diskovi su pocrkali skoro SVI posle vec godinu dana, neki posle godinu i po.
Dejzan Re: Re: Re: >> 23.01.2014. 23:53 #538415

broj poruka: 3730

Reko si mi ranije to u nekoj prosloj temi :D
Pa reko dopunio si iskustvo kad trt oce Toyotu......

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: Al ga ubode, i jedno i drugo poseduje moj direktor, valjda to ide zajedno, a ja ga u zivotu ne bih kupio, odvratan mi je, 10 puta, 20 puta mi je bolja Toyota Land Cruiser. Ali Book Pro mi se vec svidja, mada mi ne treba
:: :: A sta sam ja pricao ?
:: :: Brzo dizi kredit za Mac Book Pro i ML 320 CD :D
:: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21
:: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6
:: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O
:: :: SSD 128 Samsung Evo Pr
:: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh
:: :: LC power Archangle 850 W
:: :: :: Tacno je da Seagate `pobacuje` dosta vec duze vreme, ali iskreno nisam bas siguran za ovako katastrofalnu situaciju koju pokazuje data statistika, mislim da su preterali. Ali tacno je da je Seagate dosta losiji u odnosu na ranije, a najbolji pokazatelj je 2god. garancije, mislim samo 2god.? Ni 3god. ne mogu da garantuju, stvarno besmisleno. Drugo, od kada su kupili Samsung, taj Samsung je najgori disk, a dok je bio pod vlasnistvom Samsunga, stvarno je briljirao F3. Hitachi je bar ostao kvalitetan, iako je pod WD-om, WD ga izgleda ne pipa, sto je dobro:
:: :: ::
:: :: :: Ja sam 60% presao na Hitachi (od Seagate-a su mi pocrkala 3kom. od 500, 1kom. od TB, zatim jos par i onda sam popizdeo i sve ih zamenio za Hitachi, naravno postepeno jer nikad to ne radim ako se ne uverim u pouzdanost), ostalo je Samsung sto se tice mog storage-a (a to je mnogo diskova raznih serija). U firmi recimo sam ugradio na desetine Hitachi-a, na dvadesetine WD-a (Blue), Hitachi jedan od 500GB je dobio 1 bad sektor posle godinu dana rada u DVR snimacu video nadzora, uspesno je popravljen i u funkcionalnom stanju vec godinu i po dana. To je to, a WD Blue diskovi su pocrkali skoro SVI posle vec godinu dana, neki posle godinu i po.
imarkovic Re: Re: Re: Re: >> 24.01.2014. 00:06 #538422

Tacno, setih se i ja da sam pomenuo:)
Land Cruiser je po meni po svemu bolja od ML-a, to je moje subjektivno misljenje na osnovu toga sto sam vozio i vozio se u njima.

:: Reko si mi ranije to u nekoj prosloj temi :D
:: Pa reko dopunio si iskustvo kad trt oce Toyotu.....
:: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21
:: Motherboard Asus Maximus Hero 6
:: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O
:: SSD 128 Samsung Evo Pr
:: Memory Kingston HyperX 2400 Mh
:: LC power Archangle 850 W
:: :: Al ga ubode, i jedno i drugo poseduje moj direktor, valjda to ide zajedno, a ja ga u zivotu ne bih kupio, odvratan mi je, 10 puta, 20 puta mi je bolja Toyota Land Cruiser. Ali Book Pro mi se vec svidja, mada mi ne treba
:: :: :: A sta sam ja pricao ?
:: :: :: Brzo dizi kredit za Mac Book Pro i ML 320 CD :D
:: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21
:: :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6
:: :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O
:: :: :: SSD 128 Samsung Evo Pr
:: :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh
:: :: :: LC power Archangle 850 W
:: :: :: :: Tacno je da Seagate `pobacuje` dosta vec duze vreme, ali iskreno nisam bas siguran za ovako katastrofalnu situaciju koju pokazuje data statistika, mislim da su preterali. Ali tacno je da je Seagate dosta losiji u odnosu na ranije, a najbolji pokazatelj je 2god. garancije, mislim samo 2god.? Ni 3god. ne mogu da garantuju, stvarno besmisleno. Drugo, od kada su kupili Samsung, taj Samsung je najgori disk, a dok je bio pod vlasnistvom Samsunga, stvarno je briljirao F3. Hitachi je bar ostao kvalitetan, iako je pod WD-om, WD ga izgleda ne pipa, sto je dobro:
:: :: :: ::
:: :: :: :: Ja sam 60% presao na Hitachi (od Seagate-a su mi pocrkala 3kom. od 500, 1kom. od TB, zatim jos par i onda sam popizdeo i sve ih zamenio za Hitachi, naravno postepeno jer nikad to ne radim ako se ne uverim u pouzdanost), ostalo je Samsung sto se tice mog storage-a (a to je mnogo diskova raznih serija). U firmi recimo sam ugradio na desetine Hitachi-a, na dvadesetine WD-a (Blue), Hitachi jedan od 500GB je dobio 1 bad sektor posle godinu dana rada u DVR snimacu video nadzora, uspesno je popravljen i u funkcionalnom stanju vec godinu i po dana. To je to, a WD Blue diskovi su pocrkali skoro SVI posle vec godinu dana, neki posle godinu i po.
Gare87 Re: ``seems that HDDs from Hitachi are the most reliable... 24.01.2014. 01:08 #538435

broj poruka: 4709
U tu grupu treba da se svrstaju i velika vecina SG od 1TB i nekoliko od 500gb i pojedini(ako bese postoje) od 750gb :)

@djoko izedem te proveri koje godine je proizveden, onda njegov serijski broj da vidis da nije u onu grupu kojoj blokira `firmware` :)

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD10EARS 1TB
ST31000340AS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

:: while Seagate has the worst realiability...``
:: Jooj, otkad ja to znam - a nisam vrsio nikakva specijalna ispitivanja, nego onako, ``od prirodne ruke``, šuntavilno..
:: http://url.ie/lt7r
Bobi4ever imare 24.01.2014. 08:46 #538452

broj poruka: 4878
WD Blue od 1TB su pocrkali? To su ovi modeli koji su u prodaji trenutno?
Ja imam jedan WD Blue vec 4 god, nijedan bad sector nema a radi kao sistemski, 320GB.

imarkovic Re: imare 24.01.2014. 10:05 #538468

Ne, ipak Blue od 1TB je dosta kvalitetniji, mora da bude, igrom slucajeva kod kuce imam jedan koji koristim za backup na linuxu jer mu ne verujem. Imao sam problem s njim kad sam ga kupio uz konfiguraciju, cas radi, cas ne radi. Mislio sam da je riknuo, medjutim kad sam mu skinuo elektroniku, kontakti su bili ugljenisani od rada/ oksidirali, a kad sam ga proverio, imao je puno bad sektora(fejkovanih). Sve sam to lepo ocistio medicinom i evo radi, nema bad sektore.

Kad sam rekao Blue, uglavnom sam mislio na one manje diskove (do 640GB), 250/ 320/ 500, itd., sto imaju onako sljasteci poklopac, sto izgledaju kao da su ih Rumuni pravili, bezite od tih diskova.

:: WD Blue od 1TB su pocrkali? To su ovi modeli koji su u prodaji trenutno?
:: Ja imam jedan WD Blue vec 4 god, nijedan bad sector nema a radi kao sistemski, 320GB
Bobi4ever Kul, trebao bih da uzmem 1TB za storage. 24.01.2014. 10:29 #538479

A sve cesce citam kako crkavaju WD diskovi pa se razmisljam za koji da se opredelim.
imarkovic Re: Kul, trebao bih da uzmem 1TB za storage. 24.01.2014. 10:51 #538490

WD Black je glupo da uzimas za storage jer ce se drati, ja sam uzimao ranije Hitachi na 5400, ali posto ga sada retko ima, naisao sam recimo na 2TB Toshiba 5400 za 9k i njega sam uzeo, izgleda identicno kao Hitachi, i naravno sa 2god. garancije:( . E sad, ja ga imam kratko da bih rekao, ali uzeo sam pre jedno god i po dana Toshiba 750 2.5`, radi kao blesav non-stop bez prekidanja, download-uje, ali opet naspram 3.5` je druga prica.. sta znam, ja bih uzeo taj ili Hitachi.

:: A sve cesce citam kako crkavaju WD diskovi pa se razmisljam za koji da se opredelim.
Bobi4ever Re: Re: Kul, trebao bih da uzmem 1TB za storage. 24.01.2014. 11:18 #538499

Ne bih uzimao black a pogotovo ne za storage. Nemam ja problem ni da HDD bude na 7200 a da sluzi za storage, samo da ne drnda glave svakih par sec. Nahvalili su 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003, 64MB, 2 godine garancija isto ali kazu da je jako tih disk, nije bilo zalbi na njega citajuci po benchu. Nista onda, ti javi kako si zadovoljan posto ja uzimam cpu, ssd, memoriju i na kraju HDD pa kad dodje ba red ovo poslednje, cimacu te na raport za Toshibu. :-D
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

:: WD Black je glupo da uzimas za storage jer ce se drati, ja sam uzimao ranije Hitachi na 5400, ali posto ga sada retko ima, naisao sam recimo na 2TB Toshiba 5400 za 9k i njega sam uzeo, izgleda identicno kao Hitachi, i naravno sa 2god. garancije:( . E sad, ja ga imam kratko da bih rekao, ali uzeo sam pre jedno god i po dana Toshiba 750 2.5`, radi kao blesav non-stop bez prekidanja, download-uje, ali opet naspram 3.5` je druga prica.. sta znam, ja bih uzeo taj ili Hitachi
:: :: A sve cesce citam kako crkavaju WD diskovi pa se razmisljam za koji da se opredelim.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs