da se radi sveza instalacija windows-a NA DESKTOP racunaru,primarni disk za sistem ce biti hitachi 320gb iz LAPTOPA 2,5 ``,a storage ce biti 1tb samsung sa bad sectorima koji nije za windows za svaki dan,ali za storage ce posluziti...i sada pitanje,posto na hardu od 1tb takodje imam windows,i brdo igica koje nisam presao,,ostavio bi i taj sistem,iako radi usporeno,ali radi ipak nekako,dovoljno da taman zavrsim i predjem igre koje su instalirane,pa bi po potrebi imao 2 sistema....da li taj hard od 1tb da stoji prikljucen prilikom instalacije wina na 320gb,ili da stoji iskljucen? kako da napravim da imam dual boot,tj da me svaki put prilikom ukljucenja kompa pita koji win da podigne ,tj sa kog harda....
A posle, kada ga prikacis, prilikom paljenja pokreni Boot menu, preko tastera F12, F11, F9 ili F8 (u zavisnosti od maticne ploce) i odaberi hard sa kog hoces da dizes sistem. To ti je najelegantnije resenje. Drugo resenje je da, kada instaliras Win, prikacis 1TB, na sistem koji je na 320GB disku instaliras EasyBCD program i kroz njega napravis dual boot. Ovaj program je malo zaj@ban, pa pazi sta radis...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Prvo povadis sejvove i izvadis ih sa C particije na tom velikom hdd-u i prebacis negde na D particiju na tom velikom hdd-u.
Onda ubacis mali hdd i pokrenes instalaciju windowsa.
Zatim Formatiras na velikom hdd-u C , formatiras i mali hdd kao jednu particiju i na njemu instaliras windows, a tek posle instalacije i kad udjes u wondows , spojis sa C sa D particjie od velikog HDD-a
(Ovo radis nakon podizanja widnowsa na malom hdd-u iz windowsa) i taj veliki hdd ti bude jedna particija gde ti ostanu sve igre kao i sejvovi
dva pametna i korisna saveta,ali dexterov nacin je dosta komplikovaniji,i zahteva dosta vremena,vmarcovo resenje mi deluje jednostavnije za uraditi,pa cu tako uraditi,naravno nakon sto sam proverio sta je taj program easybcd,mislim da i mogu a i ne moram da ga instaliram,najbicniji boot meny na f11 ce mi odredjivati sa kojeg harda cu podizati sistem.... a first boot device ce mi default biti mali hard od 320gb,a kad hocu igrice samo pokrenem f11 i butujem win sa velikog harda...hvala svima koji su se potrudili da mi odgovore :)
Moje resenje ti je trajno i da zavrsis pricu sve odjednom, povadis sejvove formatiras tu particiju, imas samo ta dva koraka pre nego sto svejedno isntaliras windows ma manji hdd. Posle samo spojis te dve particije na velikom hdd-u i zavrsio si sve i imas sve bez dual boota + dobio si ceo prostor sa c particije. To ces svejedno uraditi kasnije.
ali imam losa iskustva sa tim vadjenjem sejvova,i sl,u 50% slucajeva mi igrice nisu htele raditi nakon ponovne instalacije i ubacivanja sejvova.... zato mi je lakse ovako,ali ne osporavam da je tvoj predlog odlican,jer jeste odlican,samo smatram da ne moram da se cimam oko toga hoce li raditi igre ili nece....sa vmarcovim predlogom sam 100% siguran :)
To jako lako utvrdis, izvadis sejvove skroz, cut i paste recimo na desktop. Udjes u igru i ako ih nema, igra kreira nov folder i nov profil sta vec. Ne mozes ti da sjebes igru ako iskopiras save game sa drugog racunara sa neta ili slicno. Ti naravno uradi kako ti lakse.
Maltene svaka igra ima razlicitu putanju save-a (win7 - C:/users/im/my documents/My Games. C:/users/appdata. itd.), najsigurnija varijanta je da od svake igre pogledas na netu gde cuva `save` i onda ces biti siguran sta da iskopiras odakle i obavezno napises putanje negde, da bi znao gde da iskopiras nazad save.
:: ali imam losa iskustva sa tim vadjenjem sejvova,i sl,u 50% slucajeva mi igrice nisu htele raditi nakon ponovne instalacije i ubacivanja sejvova.... zato mi je lakse ovako,ali ne osporavam da je tvoj predlog odlican,jer jeste odlican,samo smatram da ne moram da se cimam oko toga hoce li raditi igre ili nece....sa vmarcovim predlogom sam 100% siguran : :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.