Ima li neko savet kako da podesim cache za chrome u RAM? Nasao sam neka uputstva, ali kada u adress baru kucam about:config dobijam poruku da stranica nije pronadjena.
Hvala svima, Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@3.2 GHz Thermaltake MaxOrb II Kingston Hyper-x 4x2 GB@1600 Mhz MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC
:: Pozdrav ljudi :: :: Ima li neko savet kako da podesim cache za chrome u RAM? Nasao sam neka uputstva, ali kada u adress baru kucam about:config dobijam poruku da stranica nije pronadjena :: :: Hvala svima :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@3.2 GHz :: Thermaltake MaxOrb II :: Kingston Hyper-x 4x2 GB@1600 Mhz :: MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC
Mana je sto kad iskljucs racunar ili windows restartujes gubis sve podatke na ram disku, ili ako je porgram za ram diks dobar pravice back up na HDD, pa kad ponovo pokrenes on automacki uvcita taj backup.
Da, cache se brise, ali ti bi ga sve jedno obrisao kad tad tako da nije nesto potreban da se cuva. Stavise, od starog cacha moze stranica da pobrljavi kad se ucita ponovo.
Nije poenta sad brzine, performansa. Poenta je ocuvanje SSDa tj. da se SSD sto manje koristi. Najbolji nacin je prebacivanje cacha sa njega na Ram. Isto to i za HDD, zato svakome ko ima FF i 2GB+ rama savetujem da prebaci cache na ram.
To je i poenta, SSD cuvati malo, ako je moguce. Ali ovo sa RAM diskom mi je previse morbidno, sve vise pocinje chrome svemocni da mi ide na zivce. Aj sto mi pokrade sve pasworde za NSA, nego sto i jede ram. More pali bre krsu. Prelazim na firefox.
:: Nije poenta sad brzine, performansa. Poenta je ocuvanje SSDa tj. da se SSD sto manje koristi. Najbolji nacin je prebacivanje cacha sa njega na Ram. Isto to i za HDD, zato svakome ko ima FF i 2GB+ rama savetujem da prebaci cache na ram :: :: ::
Nema potrebe tim da se opterecujes uopste, on ima svoj sistem za ciscenje smeca, plus ima mnogo veliki deklarisani broj upisa koji nikad i ne dostigne jer obicno kad crkne, crkne nesto od elektronike.. kad radi, radi, glupo je opterecivati se i gubiti vreme, stvarno nema potrebe, mislim neces ni osetitii.. i poenta je da cache bude na SSD-u, zato je i napravljen.
:: To je i poenta, SSD cuvati malo, ako je moguce. Ali ovo sa RAM diskom mi je previse morbidno, sve vise pocinje chrome svemocni da mi ide na zivce. Aj sto mi pokrade sve pasworde za NSA, nego sto i jede ram. More pali bre krsu. Prelazim na firefox :: :: :: Nije poenta sad brzine, performansa. Poenta je ocuvanje SSDa tj. da se SSD sto manje koristi. Najbolji nacin je prebacivanje cacha sa njega na Ram. Isto to i za HDD, zato svakome ko ima FF i 2GB+ rama savetujem da prebaci cache na ram :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.