ako posle nekog vremena(7-10 sdana) stoji isti broj bedova mocices da ga koristis jos neko vreme a ako raste broj.... U svakom slucaju bekap podataka sa njega i samo stvari koje ti nisu bas bitne drzi probaj sa hdd regeneratorom i kada ga ispraznis hddllf
Kroz HDD Regenerator, ako ih popravi onda su to `sofverski ` bad sektori zbog naglih gašenja ili loših kablova i ako se posle ne ponavljaju onda nije nikakav problem.
@ilicstefan mozda je malo preterao sa sistemskom particijom ali kad budes imao cerkicu koja bi da ima sve extenzije Simsa i sina koji bi da igra Call of Duty i jos po koju slicnu igicu bice ti sve jasnije
Ma nista mu ne fali sto je C: pola HDD-a. Sve zavisi od potrebe...Ja obicno stavljam 100GB, ali uvek mi se desi da zaribam sa prostorom kada se nesto radi, unpakuje, instalira...pa onda gubljenje vremena na prebacivaje fajlova na drugi HDD/particiju...
Sto se tice teme, poslusaj @Equinoxe, prvo backup, pa se igraj. Ako ti je zao da ga uklonis, koristi ga za skladiste nebitnih stvari, pa dok traje. Ali mi se ne svidja ako HDregenerator ne moze da oporavi. Da li si radio iz DOS-a ili OS-a? Jer je mozda `in use` neki od fajlova gde se nalaze losi sektori...sys V. information... U svakom slucaju taj HDD vise nije pouzdan, pa kako odlucis....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Meni u HD Sentinelu pokazuje da mi je Health 100% a Performance 92%,pritom pise da je stanje perfektno i da nema losih sektora niti nekih gresaka.Da li je neko imao slican slucaj i sta bi to moglo da znaci?
Pa ako se radi o nekom starijem modelu HDD-a, hoce Hdsentinel da mu da losu `ocenu` za `performance`, jer ocito nisu zadovoljavajuce, sto ne mora da zavisi od zdravlja diska...
Iscitaj SMART sa HD tune pro i vidi sta je on zabelezio.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
da su svi ovi WD(Green Blue) problematicni posle godinu dana :)
ne mozes da popravljas lose sekotore sa hdd regeneratorom ako se taj disk koristi, mora prvo da se unmountuje pa onda da se skenira sa hdd regeneratorom. Kupi drugi hdd prebaci podatke i ubaci sistem pa onda taj sa losim sektorima(koji se jos nisu pojavili) odvoji kao `rezervni` hdd i onda skeniraj i popravljaj ga.
Izbegavaj WD Green, ako uzimas Blue vidi da ima onu garanciju od 3 ili 5 godina koliko vec daju, da mozes da ih gadjas ako se pojave lose sektori opet posle godinu-dve :)
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.