Kupio sam novi hard WD 320gb 2.5in da zamenim stari od 160gb koji se pokvario u laptopu Dell inspiron 1525. Laptop ne prepoznaje hard da li neko zna u cemu je problem i kako da ga resim? Hvala _________________________________
1.Stari disk vidi. 2.Ne vidiga u BIOS-u. 3.Kako da dzampujem za sata1 rezim? _________________________________ AMD Phenom 9950 Black Edition@3.0GHz GA-MA790FX-DQ6
Ja imam isto problem sa hdd ubacio sam se ovde da nepravim novu temu
16.01.2014. 22:03
status: user broj poruka: 202
Imam samsung hdd 502HJ koji je radio do skora, W7 64bit, na ploci gigabite 990x ud3,sada ne znam dali je bitno posto mi je sistem na ssd-u, na anci u biosu, od zadnjeg updata nema ga izgubio se ne vidi ga ni u biosu ni u menage storage hdd, kako da ga vratim imam bitne podatke na njemu, pomagajte
Re: Ja imam isto problem sa hdd ubacio sam se ovde da nepravim novu temu
16.01.2014. 22:11
status: user broj poruka: 9425
Zadnjeg apdeta cega? BIOSa ili Windowsa? S obzirom da ga ne vidi u BIOSu, rekao bih od apdejta BIOSa... Ako si apdejtovao BIOS, probaj da vratis stari. Pre toga promeni SATA kabl, prikaci novim kablom na drugi SATA port i prikaci mu drugu granu napajanja.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Imam samsung hdd 502HJ koji je radio do skora, W7 64bit, na ploci gigabite 990x ud3,sada ne znam dali je bitno posto mi je sistem na ssd-u, na anci u biosu, od zadnjeg updata nema ga izgubio se ne vidi ga ni u biosu ni u menage storage hdd, kako da ga vratim imam bitne podatke na njemu, pomagajt :: :: :: :: ::
sada sam uspeo da ga povratim isao na C pa na Tools pa ispravka greski i restart i vrteo je nesto 20min nije mogao da boot-uje ja fizicki restart pa boot safe mod pa restart i sad ga je nasao i gledao sam sada i u hdd santinel i u hdd tune pro i pokazuje da je 100% healt i preformance isto 100% bez bad secktora koji mu je sad
Vrag zna...Verovatno se zaglupio FS i ispravio je check disk, sto je dobro. Ali si onda morao pre da ga vidis u BIOS-u. Hm, hm, hm, hm...Najbitnije je da sada sljaka.
Jesi bio procackao oko kablova ?
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nije ga video u biosu, a oko kablova nisam cackao nista, ne znam sta bi to moglo da ga istipuje,nisam ni ja vise pametan, hvala u svakom slucaju na predloge i pomoc.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Nije ga video u biosu, a oko kablova nisam cackao nista, ne znam sta bi to moglo da ga istipuje,nisam ni ja vise pametan, hvala u svakom slucaju na predloge i pomoc :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.