Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
`Večitim` studentima curi vreme.
STRANA 1 OD 1
Shomiman `Večitim` studentima curi vreme. 05.01.2014. 13:08 T56210

status: user
broj poruka: 1187
`Beograd - `Večiti` student, koji su fakultete upisali pre uvođenja `Bolonje`, imaju rok do 30. septembra 2014. da diplomiraju, u protivnom - studije im propadaju.

Ukoliko do tada ne steknu diplomu, gube status studenta i moraju da upišu fakultet ispočetka, rekao je Tanjugu predsednik Studentskog parlamenta Univerztieta u Beogradu (UB) Andrijan Lemut.

Međutim, Studentski parlament i Studentska konferencija univerziteta Srbije pokrenuli su inicijativu da se studentima koji studiraju po starim programima ponovo produži rok za završetak studija, a taj su predlog uputili i Ministarstvu prosvete.

Procenat `večitih` studenata nije zanemarljiv. Prema nekim procenama, ima ih oko 10.000, mada se njihov broj smanjuje najčešće tako što pojedini i sami definitivno odustaju od fakultetske diplome ili se prebacuju na privatne fakultete.

Reč je o studentima koji su fakultet upisali pre 2005. godine, pri čemu većina njih radi od prvog dana studiranja, ali ima i onih kojima je `zapelo` na jednom ispitu, kod jednog profesora i ne mogu da polože ni nakon više pokušaja.

`Stari` studenti nakon septembra mogu da nastave školovanje po Bolonji, ali to znači da praktično ponovo upisuju fakultet.

U paksi, međutim, može da im se dozvoli da polažu razliku u odnosu na bolonjske programe, uz plaćanje svakog ispita, što znači da više ne mogu da se školuju o trošku države.

Fakulteti pojedinačnim merama mogu da pomognu studentima kojima su ostali ispit ili dva do završetka studija.`

Izvor: Tanjug

`There`s someone in my head, but it`s not me?`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CuMsHoT ako 05.01.2014. 13:13 #535453

broj poruka: 259
i treba.Mnogi upisu fakultet stanu na pola a vec rade u firmama kao fakultetlije,od njih na red ne mogu da dodju ljudi koji su diplomirali po bolonji i kojima se i pride trazi lopovski master!

do not fear CuMsHoT is here :D

Gare87 videcemo 05.01.2014. 13:36 #535456

broj poruka: 4710
Ja sam 2006 upisao, eto jos dva ispita od januara prosle godine ne mogu da polozim :/

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD10EARS 1TB
ST31000340AS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

strela75 Curi nama svima vreme... 05.01.2014. 13:41 #535457

broj poruka: 1590
.. jer na sve sto si radio, hoce da se pokenjaju. Valjda po istemu, ako si ti usran, ja sam bolji od tebe.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

liman Nasu... 05.01.2014. 15:10 #535461

broj poruka: 812
...zemlju nece dokrajciti `veciti studenti`, nego studenti koji u roku zavrsavaju privatne `fakultete`!

Turbofolk will die very soon...!

ilicstefan @liman 05.01.2014. 17:18 #535467

broj poruka: 1577
Ja se više plašim onih stručnih što završe studije u roku i što imaju dobre ocene ali kada se sve to sabere nisu u stanju jednu običnu sijalicu da zamene već zovu električara.

Imao sam prilike da vidim ljude koji prolaze glat na ispitima ali zato kada ih pitaš za e-mail oni te pitaju `a koji je meni e-mail`.

Da ne spominjem da neki ne znaju ni ulicu da pređu, nisam znao da li da plačem ili da se smejem kada sam prisustvovao tom događaju.

Mene ne brinu ti sa privatnih fakulteta jer koliko sam video većina njih nikada i ne dođe do nekog odgovornog posla. Čim im neko od tih studenata pošalje CV odmah ga zaobilaze.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

liman ... 05.01.2014. 17:35 #535468

broj poruka: 812
https://www.google.rs/search?q=vanja+hadzovic&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=YonJUrakNMfftAb3m4GYDQ&ved=0CCkQsAQ&biw=1344&bih=721

Turbofolk will die very soon...!

Rynskelath jel ova 05.01.2014. 18:05 #535472

broj poruka: 484
zavrsila taj privatan fakultet? :D

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs