Pozdrav, situacija je cudna, ne znam kako cu ni da opisem.
Externi HDD Silicon Power 500GB USB 3.0 je radio na svakom racunaru svaki ulaz. Medjutim kabal je pukao i morao se kupiti novi, uzeo se Hama USB 3.0.
Sada je situacija da radi na njegovom AMD kompijuteru ali nece da radi na racunarima koji imaju Intelove procesore. Probano je na mojem racunaru Intelu i radi samo na USB 3.0 ulaze koji idu preko asrock cipa, znaci nisu native intel.
Posle sam ubacio najnovije drivere za USB 3.0 drivere sa intelovog sajta i kod mene je proradio taj HDD na svim USB 3.0 ulazima. Ali zato se na USB 2.0 jos uvek ne radi.
Pitanje glasi, da li ima neki nacin da se poprave USB 2.0 ulazi koji su na intelovim plocama?
Prikaci hdd Upali komp Kada se podigne win, detektovace se i hdd. Posle toga bi trebao da radi svaki put normalno. Problem je u prvoj inicijalizaciji, koja mora biti kao native drive.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
,.... procackaj u samom bios-u ploce ima li petljancija oko USB HUB-ova, desavalo se ranije da win7 `zabrlja` sa drajverima za USB bas iz razloga ako su USB HUB funkcije ukljucene - iskljucene.... eksperimentisi ako zatreba...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Konfuzan si, ali mislim da sam te ipak razumeo. Dakle,
30.12.2013. 02:07
status: user broj poruka: 10999
suma-sumarum, situacija je takva da disk radi na USB3 portovima, i na AMD-u i na Intel-u, ali, na Intel-u nece preko USB dvojke, je li tako? Bilo kako mu drago, disk koji podleze USB3 specifikacijama, mozda nema dovoljno struje na USB dvojci... Mozda je stari kabl imao dodatak za drugi port (samo zbog napajanja, dok data flow ide preko onog glavnog voda)...
Pregledao sam na svakom racunaru i svuda samo enabled od svih opcija koje ima osim sto sam mu na AMDovom racunaru nasao da ima i `suspend USB if not used` to je ukljuceno.
@tortojed
Na trenutak sam pomislio da si u pravu da je samo do kabla iako je ranije sa starim kablom mogao svuda da radi. Samo HDD u startu nije radio na USB3.0 ulazima koji su intelovi a radio je na asrockov chip. Posle update drivera sa intelovog sajta za USB 3.0 onda su proradili, zato mislim da trebaju noviji driveri za USB 2.0 da i oni prorade ali nigde ne pronalazim jer se svi oslanjaju na MS defaut.
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.