Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
IDE HDD na SATA ploču
STRANA 1 OD 1
Ivan012345 IDE HDD na SATA ploču 22.12.2013. 17:38 T56048

status: user
broj poruka: 228

Imam na ploči samo SATA konektor, i jedan stari HDD koji je IDE. Da li bi mogao da se kupi adapter i da se priključi na tu ploču taj HDD i koliko bi OK radio? Ima li neko iskustva sa tim adapterima SATA na IDE, vidim imaju da se kupe za 800 din.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vodos Funkcionise to.... 22.12.2013. 18:11 #533316

broj poruka: 864
Nema da brigas.

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rynskelath radice bez problema 22.12.2013. 18:19 #533318

broj poruka: 484
Bice malo sporiji ali ce ti raditi...

You can`t hurt me, hell, i can`t even hurt me.
Electricity couldn`t kill me, Games couldn`t kill me, Internet couldn`t kill me.
Did you really think your little jokes were going to kill me?
I`m done with the winning cause i`ve already won.

Stripy Re 22.12.2013. 18:21 #533319

broj poruka: 4163
Prodaj bre to i za te pare kupi SATA disk većeg kapaciteta, jeftiniji su od IDE + nema troška i zajebancije sa kontrolerom.

Ivan012345 Prodao bi ja to 22.12.2013. 18:46 #533328

...da je moje. Nego jel moze sistem na to za par dana dok ne smislim koji SSD?
Jel mu nece praviti problem kontroler?

imarkovic Re: IDE HDD na SATA ploču 22.12.2013. 18:50 #533329

broj poruka: 19005
Radi to, samo sto trazi posebno napajanje za kontroler i posebno za disk.

::
:: Imam na ploči samo SATA konektor, i jedan stari HDD koji je IDE. Da li bi mogao da se kupi adapter i da se priključi na tu ploču taj HDD i koliko bi OK radio? Ima li neko iskustva sa tim adapterima SATA na IDE, vidim imaju da se kupe za 800 din.
peterpan Ja to imam 22.12.2013. 19:51 #533334

broj poruka: 786

I sljaka super, da ne ureknem. Imam stari WD 500GB blue PATA, i da se ne bi zezao sa prodajom (mada ne mogu neku znacajnu kintu da dobijem) ili zamenama kupio sam bas takav adapter. Dobijas to parce elektronike kome treba posebno napajanje (dobijas adapter), mada to je isti naponski kablic kao od flopija. Nisam dizao sistem na taj disk, ali kao storage radi bez problema nekih 8-9 meseci. Samo pazi kakav adapter kupujes, tj u kom smeru ide signal. Jer ima adaptera koji isto izgledaju a povezuju SATA diskove sa PATA plocama (koje nemaju SATA ulaz). Najsigurnija varijanta mi je bila kupovina ovog koji moze u oba smera, tako da nema zime.
Samo vidi koliko ti se isplati, jer za diskove manje od 80GB, msm da je suluda investicija. Da ti ne izadje skuplji adapter od same vrednosti HDD-a
Jebivetar Re: Re: IDE HDD na SATA ploču 22.12.2013. 20:11 #533337

broj poruka: 2386
napajanje koristi od flopija, imam jedan takav na prodaju sa sata kablom, mogu prodati i bez kabla. saljem
Ivan012345, javi se na pp da se dogovorimo ako si zainteresovan...mogu sutra da posaljem

sto se grbo rodi vreme neispravi

:: Radi to, samo sto trazi posebno napajanje za kontroler i posebno za disk
:: ::
:: :: Imam na ploči samo SATA konektor, i jedan stari HDD koji je IDE. Da li bi mogao da se kupi adapter i da se priključi na tu ploču taj HDD i koliko bi OK radio? Ima li neko iskustva sa tim adapterima SATA na IDE, vidim imaju da se kupe za 800 din.
imarkovic Re: Re: Re: IDE HDD na SATA ploču 23.12.2013. 10:41 #533449

broj poruka: 19005
Da, nego ja imam jos jedan koji koristi molex, kad bi stavio 2 kom., to zauzima 3xmolex i 1xfloppy, malo neprakticno ako imas malo vise diskova.. ali radi super, testirao sam ga, instalirao windows bez problema na nekim novijim plocama, nije bilo problema. Preporuka za Digitus.

:: napajanje koristi od flopija, imam jedan takav na prodaju sa sata kablom, mogu prodati i bez kabla. saljem
:: Ivan012345, javi se na pp da se dogovorimo ako si zainteresovan...mogu sutra da posalje
:: sto se grbo rodi vreme neispravi
:: :: Radi to, samo sto trazi posebno napajanje za kontroler i posebno za disk
:: :: ::
:: :: :: Imam na ploči samo SATA konektor, i jedan stari HDD koji je IDE. Da li bi mogao da se kupi adapter i da se priključi na tu ploču taj HDD i koliko bi OK radio? Ima li neko iskustva sa tim adapterima SATA na IDE, vidim imaju da se kupe za 800 din.
Ivan012345 @Jebivetar 23.12.2013. 13:00 #533465

Poslao sam ti poruku...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs