Malopre sam reinstalirao kućno sokoćalo. Do pre par sati bio je XP na disku od 1Tb, dve particije, sistemska od 300Gb i sekundarna 700Gb (okvirno). Bekapovao sam nešto sitno sa C particije na D koja mi je skladište i uredno instalirao win 7 na C particiju. Na moje iznenađenje po završetku instalacije, vidi se samo C particija, D nema nigde (nju nisam ni pipnuo niti formatirao). Nagradno pitanje, kojim programom da ispravim grešku? Čisto informativno sam ubacio neki partition master koji mi uredno registruje i particiju D i sve podatke na njoj ali ne mogu nikako da namestim da particija postane `vidljiva`. Greška je neka sigurno, za obe particije (c i d) prijavljuje Type primary, a status za c je boot, dok je za d system, što nema nikakvog smisla.
Osnovne stvari Stipy. Idi na administrative tools pa na computer management pa storage itd.. Izbacice ti hdd i samo dodaj slovo za tu particiju koja ti fali!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Osnovno sam probao. I to sam probao. Ne bih bezveze Qkao
:: Osnovne stvari Stipy :: Idi na administrative tools pa na computer management pa storage itd. :: Izbacice ti hdd i samo dodaj slovo za tu particiju koja ti fali :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Ima smisla: mozda si i ovu drugu angazovao za ``system``...
18.12.2013. 23:21
status: user broj poruka: 10999
to jest, vozis na njoj deo instalacije (kao kada ponestane prostora na sistemskom disku, pa se ``program files`` i drugo, ekstenduju na drugu particiju/disk). Probaj da sistemu pristupis preko neceg butabilnog (Hiren`s ili drugo sa USB-a ili CD-a). Drugo: ParagonPartitionManager je baba-roga...
Tebi mora da pokaze hdd u njegovom izvornom izdanju kako je ranije podeljen.. Nije moguce da ti samo pokazuje C !
@tortojed Ima smisla to sto govoris ali nema razloga da mu zbog toga nestane citava particija.. Obicno kad se dele podaci vidljive su obe ali se kotiraju kao sistemske tj deo fajlove ode i na drugu particiju.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ja sam dosta puta imao problema sa eksternim diskovima kada se ne odjave/ugase kako treba pukne particija.. Uvek sam najefikasnije to resavao sa EASEUS partition manager-om/ partition recovery, proces traje vrlo brzo u zavisnosti od velicine particije/diska.
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.