Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Seagate ili WD
STRANA 1 OD 1
sevas Seagate ili WD 12.09.2007. 04:04 T5590

status: user
broj poruka: 1

Zelim hitno da pazarim hard ali sam u dilemi,tacnije trilemi
koji od ova tri da uzmem?

1.Western Digital WD2500AAKS
2.Western Digital WD2500KS
3.Seagate ST3250620A

Molim da mi pomognu ljudi koji se razumeju i obavezno navedu razloge

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.09.2007. 05:54 #27384

broj poruka: 12057

Ja mogu da ti iz ličnog iskustva kažem da je Western Digital WD2500KS odličan. Tih, brz, mala disipacija.

-ShonE- Re 12.09.2007. 08:50 #27389

broj poruka: 3529
Isto tako ti ja mogu preporuciti da uzmes Seagate Baracud-u, nema greske, super mi radi!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Seagate Barracuda!!! 12.09.2007. 09:17 #27390

broj poruka: 729
Pogledaj malo ovaj forum pod odeljkom za diskove... Naći ćeš nekoliko njih koji imaju problema sa WD diskovima...a onih sa Seagate-om... ja nisam video ni jednog da se žali na njih (bar za sada, pre kupovine Maxtor-a)

`Lakše je postavljati glupa pitanja nego ispravljati glupe greške.`
Marfijev zakon

Dyca re 12.09.2007. 09:17 #27391

broj poruka: 1574
Koliko vidim seagate model je od 320GB,ank ne gresim..tako da moj glas ide za njega..to su odlicni hardovi i bilo koj da uzmes neces pogresiti..pozz

fetus re 12.09.2007. 09:18 #27392

broj poruka: 212

wd2500aaks jer je izvorno sata-bez bridge cipa.jos bolje bi bilo wd1600aaks jer je to disk samo sa jednom plocom-manje se greje,tisi je i pouzdaniji.
pozdrav
fetus
BataCele Nema greske 12.09.2007. 10:12 #27394

broj poruka: 1532
Neces pogresiti ma koji da uzmes.

Napomena:
WD kada nije dugo defragmentisan pocinje da drnda dok radi (ne mnogo, doduse), ali sve se sredi defragmentacijom.

Sa druge strane, Seagate nakon 3-4 godine pocinje da drnda (doduse, ne bas svaki i noviji sve manje), u pocetku tiho, kasnije sve jace, a defragmentacija ne pomaze. Navedeni model nisam imao prilike da koristim 3-4 godine da bih probao, verujem da je bolji po pitanju drndanja od starijih.

I jedno i drugo drndanje smeta samo usima, ne pravi probleme u radu.

NastyB Samo da dodam predlog... 12.09.2007. 10:51 #27395

broj poruka: 729
Zašto lepo ne odeš na https://www.tomshardware.com i uporediš sva tri modela. Bar tamo ima lepa lista raznoraznih testova sa hard diskovima, pa čak i onih vezanih za grejanje. Može donekle da pomogne.

`Lakše je postavljati glupa pitanja nego ispravljati glupe greške.`
Marfijev zakon

VMARC WD bez dileme 12.09.2007. 12:51 #27397

broj poruka: 9425

Iako su Seagate diskovi na neki nacin ljubimci velikog PCB forumasa, WD se ipak pokazao kao kvalitetniji proizvodjac, bar onih diskova koji stizu kod nas... za ostatak sveta ne znam.

Dakle, svi oni koji se ozbiljnije bave racunarima, servisom ili prodajom, preporucice ti i preporucili su ti WD. Pojedinacni zadovoljni korisnici nebi trebali da ti budu reper. Neka bude ovo:

Od 2003 ugradujem u masine samo WD diskove, i SAMO 3 reklamacije, jedan ja licno pokvario (iscupao IDE kabal a nisam primetio da se komp jos nije ugasio) i dva letos u periodu nesnosnih vrucina. Svi reklamirani su bili IDE.

Seagate... Prodao sam 5, jedan SATA od 200GB vrlo brzo poceo da puca. I to kako... Sto se vise udaljavao od osovine, gubio je pozicioniranje glave. Pa sam dosao do situacije da instaliram normalno Win, ali cim instaliram Tomb rider legend (4GB), komp pocinje da puca i da blokira. Neu ti reci da sam u par navrata hteo da zapalim komp, jer sam tek kao poslednju soluciju odradio promenu diska. Uz sve to, svi su poprilicno bucniji od WDa.

Nadam se da sam ti pomogao.

Poz.

nvidia8800 Re: WD bez dileme 12.09.2007. 14:58 #27400

broj poruka: 168
Samo jednu opasku na tvoje tvrdnje:

Mozda je WD dobar, ali samo do 250GB. Imam veoma losa iskustva sa WD diskovima od 500GB sa 16MB kesa. Svaki koji sam kupio, jos kao nov je bio pun bed sektora. Kopiranje krene sa 70MB/s i padne na 38KB/s vec nakon par sekundi. Cak tri puta sam menjao taj hard disk za isti, nov potpuno. Svaki je bio pun bed sektora. Kasnije sam dosao do saznanja da se u tim diskovima koriste isti motori kao i u diskovima od 250GB sto stvara problem.

Nakon njega sam uzeo Hitachi od 500GB sa 16MB kesa i radi beskprekorno.

Mozda sve ovo deluje pomalo smesno ali je ipak istinito. Firma u kojoj sam kupovao gore navedene diskove je `Phoenix IT d.o.o.`. Tamo cete dobiti odgovore da je WD vrh proizvodjec i da `moja ploca ne podrzava SATA2 standard i da bios nije novijeg datuma` kao i slicne gluposti koje svako od prodavaca navodi kao opravdanja da vam pokusa dokazati da niste vi u pravu i da je problem prakticno SAMO DO VAS. Inace, konfiguracija na kojoj sam pokusao da koristim diskove je Asus P5K Premium, 4GB Geil DDR2 1066MHz, 8800GTX, 2xHitachi 500GB, 2 x Nec AD-7170 SATA DVD-RAM, PSU Chieftec 750W RPP. Zaista smesne tvrdnje doticne gospode da je problem do ploce i slicno.

Ovo je samo jedno lose iskustvo sa WD-om gde opet ne tvrdim da je WD los, taman posla, imam jedan od 250GB SATA2, 16MB kesa u drugoj masini i radi odlicno.

Ipak, sam odluci, bar ces znati da je svaka odluka donesena svojom glavom najispravnija ili najlosija, ali je bar tvoja.

::
:: Iako su Seagate diskovi na neki nacin ljubimci velikog PCB forumasa, WD se ipak pokazao kao kvalitetniji proizvodjac, bar onih diskova koji stizu kod nas... za ostatak sveta ne znam
:: Dakle, svi oni koji se ozbiljnije bave racunarima, servisom ili prodajom, preporucice ti i preporucili su ti WD. Pojedinacni zadovoljni korisnici nebi trebali da ti budu reper. Neka bude ovo
:: Od 2003 ugradujem u masine samo WD diskove, i SAMO 3 reklamacije, jedan ja licno pokvario (iscupao IDE kabal a nisam primetio da se komp jos nije ugasio) i dva letos u periodu nesnosnih vrucina. Svi reklamirani su bili IDE
:: Seagate... Prodao sam 5, jedan SATA od 200GB vrlo brzo poceo da puca. I to kako... Sto se vise udaljavao od osovine, gubio je pozicioniranje glave. Pa sam dosao do situacije da instaliram normalno Win, ali cim instaliram Tomb rider legend (4GB), komp pocinje da puca i da blokira. Neu ti reci da sam u par navrata hteo da zapalim komp, jer sam tek kao poslednju soluciju odradio promenu diska. Uz sve to, svi su poprilicno bucniji od WDa
:: Nadam se da sam ti pomogao
:: Poz
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs