Samo Toshiba ili Hitachi sve ostalo je srednjeg kvaliteta...
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Pa da si iole informisan ne bi ovo nikad predlozio...
Ta dva koje si predlozio su odavno kupljena od strane Seagate i WD...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: Samo Toshiba ili Hitachi sve ostalo je srednjeg kvaliteta.. :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: ::
Ja iskreno nisam znao, hvala na info-u brale. :) Dejzan je znao, samo to jos ne zna.. :D
:: Pa da si iole informisan ne bi ovo nikad predlozio.. :: :: Ta dva koje si predlozio su odavno kupljena od strane Seagate i WD.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: :: :: Samo Toshiba ili Hitachi sve ostalo je srednjeg kvaliteta.. :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: ::
Da, ali to ne znaci(jos uvek, kako mi se cini) da je Hitachi u stvari Seagate, stvarno ne mogu da pohvatam ko je koga kupio, znam da je prvi put Seagate kupio Samsunga, a Hitachi-a WD, pogon nije isti bar za sada, jos uvek se prodaje Hitachi kao isti, Toshiba je Hitachi, elektronika, dizajn, chipovi(LSI), ponasanje diska, FW, sve je ostalo isto. Samsung s druge strane postoji pod oznakom ST i to su losiji diskovi, sto stvara takodje konfuziju, ali iako pise ST, izgleda kao nekadasnji Samsung, tj. dizajn je nepromenjen, ali na zalost nesto mi se cini da ce uskoro to sve da postane Seagate i WD u svakom smislu.. nisam siguran u ovo, to je zapazanje s moje strane jer sam kupovao dosta diskova u poslednje vreme, poslednji disk koji sam kupio je 2TB Toshiba 5400rpm koji je slika i prilika Hitachi-a od 2TB kog sam uzeo pre 2god, kada je bio pod vlasnistvom HGS.. ali do vremena kada ce diskovi od hiperprodukcije stvarno da postanu skart i neupotrebljivi, sa garancijom od godinu dana, tada cu prestati verovatno da kupujem hard diskove, vec ce biti vreme za SSD kao storage.
Po svemu sudeci, licno sada bih najpre kupovao Hitachi, pod uslovom da su ostali kvalitetni, jer ih imam more i ubedljivo me najbolje sluze.
@liman, ako nadjes uzmi G3 station, to je Samsung, takodje pouzdani su fabricki eksterni Seagate diskovi.
:: Pa da si iole informisan ne bi ovo nikad predlozio.. :: :: Ta dva koje si predlozio su odavno kupljena od strane Seagate i WD.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: :: :: Samo Toshiba ili Hitachi sve ostalo je srednjeg kvaliteta.. :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: ::
@ZooLoo Ni najmanje nisam zlurad... iskreno zabole me... samo ne mirisem robovanje navikama i urbanim legendama...
@liman To ne ocekuj od danasnjih diskova... ako gledas garanciju ne zanosi se sa time... GARANCIJA JE ISKLJUCIVO NA FIZICKU ISPRAVNOST DISKOVA !!! Buduci da je sve to postala konfekcija moras da budes svestan cinjenice da ce ti svaka firma zameniti geknuli HDD samo sto ti nece vratiti podatke tako da ako radis nesto ozbiljno obavezno pravi rezervnu kopiju svega sto ti treba...
@imarkovic Imao WD diskove radili su dok su radili, pre toga imao Maxtor i on je radio dok je radio... Onda sam se neko vreme zanosio Samsung diskovima imam ih cetiri komada kupljeni su pre famozne akvizicije od MorskeKapije... i jedan je problematican ali posto sam isao u pecalbu mrzelo me da se time bakcem a eno ga radi i dan danas... naravno svako malo me OS obavestava da treba cekirati HDD... ne pada mi na pamet da se jebavam sa HDD-om od 1.5TB... Imam i jedam DeskStar ili kako se vec zove od 1.5TB losije resen externi HDD od njega nisam skoro video...
Elem sto se tice Hitachi diskova njih takodje imam cetiri ali samo one od 2.5`, rade lepo neki se cuju a neki su necujni... onaj od 1TB sto sam zabo u PS3 radi bez problema vec godinu dana... jedan je u HDD Caddy-ju buduci da sam sistemski zamenio SSD dsikom...
Generalno radice oni dok budu radili...
Elem ja ne volim logiku da ono sto je nekad bilo dobro mora uvek da bude dobro... pogotovu diskovi buduci da nema firme koja sa bar nekom serijom diskova nije imala probleme...
@liman Po meni je najbitnije da ih kupis u paru (naravno ako budzet dozovljava tako nesto), a to kazem iz cisto prakticnih razloga kad crkne elektronika lako je zamenis (sem u slucaju WD-a gde to ne ide tako lako) pocupas podatke ako su ti bitni i vratis elektroniku na njen disk...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Prioriteti su pouzdanost, dugotrajnost i necujnost! :: Bez OS, samo za skladistenje :: :: :: Turbofolk will die very soon...! :: :: ::
WD RED preporuke , 3TB kod mene sjajno sljakaju, tihi, i odlicno se pokazuju sto se tice upisa na njih, malo brzi od green,koji se nije bas sjajno pokazao kod mene..
evo ti iskustva iz prve ruke za ova 2 modela moja iz potpisa, WD Green radio 630 dana i imao je prvo 200-300 losih sektora a posle i preko 1000, Seagate Barracuda od 1TB 7200.11 uzet posle 6 meseci otprilike i evo geknuo je kao sto sam napisao u onoj temi.....to su moja iskustva
Ja ta 2 modela vise nikad ne uzimam u obzir, jer ovo danas je tesko sranje sve!!!
Prosli WD od 320GB msm da je vise od 5 godina radio bez problema, vrlo malo losih sektora
:: evo ti iskustva iz prve ruke za ova 2 modela moja iz potpisa, WD Green radio 630 dana i imao je prvo 200-300 losih sektora a posle i preko 1000, Seagate Barracuda od 1TB 7200.11 uzet posle 6 meseci otprilike i evo geknuo je kao sto sam napisao u onoj temi.....to su moja iskustv :: :: Ja ta 2 modela vise nikad ne uzimam u obzir, jer ovo danas je tesko sranje sve!! :: :: Prosli WD od 320GB msm da je vise od 5 godina radio bez problema, vrlo malo losih sektor :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: WD10EARS 1T :: ST31000340AS 1T :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
uvek merodavno. Tokom 2 poslednje godine su mi crkao jedan Hitchi od 500 GB i isto toliki WD Black a sad već godinu dana furam WD750 GB `Green` koji iako je radio 2 godine u sigurnosnom sistemu sa kamerama 24/7, još uvek ima 100% health i performance, radi isto 24/7 na mom kompjuteru a to su kao najgori diskovi što se trajanja tiče. Eto stvarno ispada `kako se kome zabode`. Statistika je lepa ali uvek ima izuzetaka.
Imao sam temu o wd greeen 2tb,crkao je za tri dana,odem, zamenili mi ga crkao drugi odmah istog dana na kraju sam uzeo red i radi fino.Ali isti tako imam green od 2tb godinu dana radi fino u drogom pc.Jedini pametan savet koji mogu da ti dam je da uzmes dva diska ako ti finansije dozvoljavaju jedino tako mozes da sacuvas podatke.
WD RED 2 TB, za sada 1 kom. [finansije :-( ] `Stari` Samsung 1.5 TB HD154UI cu ostaviti u kucistu i otkaciti kablove. Verno me je sluzio pa cu ga rasporediti na skraceno radno vreme. :-) Povremeno cu ga dopunjavati novim podacima. Hvala svima na savetima, mnogo su mi koristili da donesem odluku! :-)
Vise se razumem od tebe u hard diskove samo tako.... WD i Segate uzimaju ljudi kojima se preporuci hard disk radi reda... Hitachi nikad nije zakazao a ako jeste jedan u 1000 ... Toshiba jos uvek proizvodi hard Diskove i ako je u vlasnistvu Hitachi kompanije... Kako god jedan i drugi su 10 X bolji od WD i Segate djubreta..... Raspitaj se koji su hard Diskovi u Apple racunarima,HP,Dell, i mnogim drugima... Sto se tice garancije lepo si reko em nepokrivaju sta treba da pokriju(niko ne igra ragbi sa hard drive ) zato su i prsli a gresaka koliko volis pa meni je crko 1TB black posle 7 meseci....zamenio za Toshiba od 500 GB i dobio novac nazad (citavih 30 eura ) i evo radi ko sat vec 3 meseca... Od 10 hard diskova koji se prodaju 5 hitachi 3 toshiba i 1 WD 1 Segate (gde ja imam uvid)... I VW drzi Audi pa nemaju dodirnu tacku....Polo na 150 000 se otvara motor dok kod Audi isti motor A1 nista ispod 250 000 zasto ? Kako zapitaj se... i nepametuj lebati,,,,
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Pa isto si govorio da je u apple-u AMD graficka kao i u konzolama pa si uzeo nvidiju i to asus bas taj isti koji si pljuvao a mogao si safir da uzmes isto kao i u apple-u, kakve veze onda ima sta je u apple-u?
nadam se da ce te posluziti taj WD RED, kao sto si vido a i ostali da znaju, treba zabilaziti ova 2 HDD sto imam..... ali kao sto pisase i ostali crkavaju ti GREEN kao nista, a to sto je radio godinu ili dve nista ne znaci, jer je potrebno da budu pouzdani dugo vremena, sta mi znaci da skladistim muziku, slike i ostalo sto mi treba godinu ili dve i onda da crknu!? aj razumem da kosaju ko dvd rezaci pa da kupujemo po nekoliko komada.....
Apple bira kvalitetne komponete.. Kao sto vidis napustili su AMD u Imac seriji a Mac Pro ima AMD kartu stim sto ces ubrzo imati mogucnost i Nvidia Qudro cim izadje.... Sto se tice konzola dosta problema ljudi imaju i vracaju ... proguglaj... ko hoce konzolu bolje da ceka godinu ili barem 6 meseci da se rasproda lager...
:: Pa isto si govorio da je u apple-u AMD graficka kao i u konzolam :: pa si uzeo nvidiju i to asus bas taj isti koji si pljuvao a mogao si safir da uzmes isto kao i u apple-u, kakve veze onda ima sta je u apple-u :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Bolje ti uci kad se sta kupuje ,eto nauci sad koji se hard drive uzima...
:: Posto si okoreli poznavalac hardvera i znas kako stoji situacija u svetu.Ovo sigurno nisi znao pa malo vezbaj :: http://intel.ly/IEkER :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.