status: user broj poruka: 829 | imam wd5000aaks, sata2, i na njemu 4 particije(40, 25.7, 200 i 200gb).
pri prebacivanju fajlova, bilo velikih, bilo malih, koristio ja explorer, total commander ili speed commander, brzina pri move ili copy operaciji ne dostize ni blizu normalne brzine pisanja/citanja. citao sam da bi trebalo da bude oko 30-ak mb/s, a kod mene ide brzinom 0.6 - 2.5 mb/s. krene sa vecom brzinom, ali onda brzina pocne konstantno da opada za 0.01mb u sekundi.
pritom kada ugasim komp ili ga restartujem, nekoliko prvih minuta, nekih 2-3, on izvlaci brzine kopiranja jednog te istog fajla brzinom od 25-35mb/s...
na starim postovima nasao sam neke programe(zasad hdtach i hd tune) kojima sam proverio kako radi... i rezultat kod hd tune: transfer rate. minimum: 2.5mb/s(laze, u praksi je 600kb/s), maximum: 3.6mb/s(opet laze, video sam ga da je jednom kopirao brzinom od 8mb/s a onda je krenulo da opada) access time: 15.7ms burst rate: 3.4mb/s cpu usage: 76.1%(ili oko 50%...) u hd tachu jos veseliji rezultati, gde god ima worst 200 ili 253, on je dostigao pomenute vrednosti....
a kad ga ugasim pa upalim, ili restarujem, hd tach pokazuje brzine do 90mb/s(ponovo prvih par minuta)!
temperatura u oba programa je 30-31*c...
jel on to crkava, ili je samo poludeo, s obzirom da je star mesec dana?...
Nikolas |