Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
brzina pisanja kod hdd-a...
STRANA 1 OD 1
Ruff brzina pisanja kod hdd-a... 10.09.2007. 17:39 T5559

status: user
broj poruka: 829
imam wd5000aaks, sata2, i na njemu 4 particije(40, 25.7, 200 i 200gb).

pri prebacivanju fajlova, bilo velikih, bilo malih, koristio ja explorer, total commander ili speed commander, brzina pri move ili copy operaciji ne dostize ni blizu normalne brzine pisanja/citanja. citao sam da bi trebalo da bude oko 30-ak mb/s, a kod mene ide brzinom 0.6 - 2.5 mb/s. krene sa vecom brzinom, ali onda brzina pocne konstantno da opada za 0.01mb u sekundi.

pritom kada ugasim komp ili ga restartujem, nekoliko prvih minuta, nekih 2-3, on izvlaci brzine kopiranja jednog te istog fajla brzinom od 25-35mb/s...

na starim postovima nasao sam neke programe(zasad hdtach i hd tune) kojima sam proverio kako radi... i rezultat kod hd tune:
transfer rate. minimum: 2.5mb/s(laze, u praksi je 600kb/s), maximum: 3.6mb/s(opet laze, video sam ga da je jednom kopirao brzinom od 8mb/s a onda je krenulo da opada)
access time: 15.7ms
burst rate: 3.4mb/s
cpu usage: 76.1%(ili oko 50%...)
u hd tachu jos veseliji rezultati, gde god ima worst 200 ili 253, on je dostigao pomenute vrednosti....

a kad ga ugasim pa upalim, ili restarujem, hd tach pokazuje brzine do 90mb/s(ponovo prvih par minuta)!

temperatura u oba programa je 30-31*c...

jel on to crkava, ili je samo poludeo, s obzirom da je star mesec dana?...

Nikolas
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Isti problem 10.09.2007. 18:15 #27201

broj poruka: 12057

...sam imao sa WD2500KS u SATA2 rack-u. Smarao je i sa čitanjem i pisanjem sve dok nisam ručno unistalirao SATA granu na kojoj je fioka iz device manager-a. Kada sam resetovao komp i kada je Win ponovo instalirao granu sa fiokom sve je proradilo kako treba (do 60 MB/s)

Ruff nije pomoglo... 11.09.2007. 00:20 #27253

broj poruka: 829
...isto kao i ranije...
hd tach opet ispisuje brzinu 4mb/s

da li bi mozda pomogla reinstalacija windowsa?....

ali nije mi jasno zasto u pocetku pise 20mb/s, a posle to ne moze da dostigne...

Nikolas

p.s. hvala za ovo u svakom slucaju, sad ipak radi bolje nego ranije:-))
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs