Sporost, tromost, stane u radu pa nastavi, jaka buka bilo konstantna bilo povremena, u smislu ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ili tok tok tok kvrc. A i jedan od simptoma je dati pogresnoj osobi hdd u ruke. Ta ga promucka do bola.
Ima ih nekoliko. Bad sektor moze da izazove gubljenje particije diska u windowsu, da zamrzne windows, BSOD i sl. Crkavanje glave cujes kada disk pocne da cakce. Ili crkavanje elektronike, prijava SMART-a u biosu itd. Mozes i povremeno da proveravas programima kao sto su HDtune, Sentinel, preporucujem i MHDD iz dosa, ako sumnjas na disk.
:: dragi moji jedno pitanjce :: Koju su prvi simtomi da će hard da rikne ::
Dešava se recimo u najobičnijem radu na pr. radim neku tablicu u Exel-u i on kao da sam pokrenuo ne znem koju finkciju. Prvo malo blokira a zatim kao da nabija obrtaje na milion. Čuje se iz njega neka cak-cak. Inače hard je star oko 8 godiina. Marke je Maxtor 160 GB.
:: Ovaj hard mi je kao sistemski a imam drugi za skladištenje. Sada sam mislio da taj hard zamenim sa SSD. Da li je to ok :: :: Što da ne ako imaš bar SATA2 na ploči, ako ti je 120 - 128GB dovoljno zbog cene, inače 240 GB i bog da te vidi.
Imam i SATA3. Ploca je Asus M5A97 R2.2 CPU AMD FX 6300 Mislio sam da kupim od 120 GB. Da bude iskljucivo sistemski. Imam drugi noviji hard od 500 GB za skladiste.
:: :: Imam i SATA3. Ploca je Asus M5A97 R2. :: CPU AMD FX 6300 :: Mislio sam da kupim od 120 GB. Da bude iskljucivo sistemski. Imam drugi noviji hard od 500 GB za skladiste. :: Pa onda si na konju, tresni jednogg Samsunaga EVO i ima sve da leti.
:: Al smo bakuzi, odjednom tona problema sa hdd-ovima.. :: Ama, došlo im vreme, stara tehnologija, mehanika sve sitnija i osetljivija, veće brzina i mnogo više piskaranja po njima. Podatci na platerima sve zgusnutiji, milion razloga. Svi kupuju naj jeftinije modele a koliko repariranih uvoze kod nas, to niko nezna. Ko hoće da plati duplo za prave, sertivikovane, serverske diskove, imaće sigurno i manje problema.
evo pogledaj na berzi ponudu HDD-a WD GREEN WD GREEN WD GREEN WD GREEN WD RED pa opet WD GREEN WD GREEN WD GREEN Seagate poneki hitachi i toshiba i to je to, ostalo je preko 10k dinara, jesu oni normalni sa tim cenama a kvalitet!?!?
@Vezano za temu, riknuce ti motor HDD-a verovatno ili nesto slicno vezano za mehaniku, prekopiraj sve sto ti treba i uzimaj drugi HDD
:: :: :: :: Al smo bakuzi, odjednom tona problema sa hdd-ovima.. :: :: :: Ama, došlo im vreme, stara tehnologija, mehanika sve sitnija i osetljivija, veće brzina i mnogo više piskaranja po njima. Podatci na platerima sve zgusnutiji, milion razloga. Svi kupuju naj jeftinije modele a koliko repariranih uvoze kod nas, to niko nezna. Ko hoće da plati duplo za prave, sertivikovane, serverske diskove, imaće sigurno i manje problema.
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.