2 maxtor diska povezana na jedan ATA kablic dok je rezac povezan na sata.Prvo odbija da uopste krene u instalaciju Xp-a.Ubacim ja iso od osmice da vidim sta se desava i u prozoru za particionisanje prijavi error: Windows cannot be installed to disk.The computers hardware may not support booting to disk.Ensure that the disk controller is enabled in the computer`s BIOS menu. Proverim ja u biosu sve enable-ovano,probam jedan hard disk solo,pa drugi hard disk solo,pa izmenjam master/slave par puta,sve isti error.Probam sa flesa a iskljucim rezac,opet isto.Flesujem bios-opet isto. Disk nije crkao,proverio sam hirensom. Pomazite.
Ta greska mi se najcesce javlja kada pokrenem instalaciju sistema sa flesa na koji je iso ubacen preko YUMI-a i njemu slicnih. Kada ubacim preko `Windows 7 USB/DVD Download Tool`, sljaka ok. ...ili kada pokusam da instaliram OS na postojecu particiju. Nekad, iz meni nepoznatih razloga, win7 setup jednostavno trazi brisanje MBR-a i ponovno particionisanje celog diska.
Da li OS setup uopste vidi HDD(ove)? Mozda fali drajver za kontroler. Je l` prazan HDD ili pokusavas na vec postojecu particiju da instaliras OS? Koja ploca, koji OS pokusavas da instaliras i koji SP?
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.