:: Treba mi HDD za storage, ali bih izbegao one 5000 obrtaja varijante :: :: Trenutno razmatram ovaj jer je jedan od najjeftinijih za 2TB :: :: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=22-148-83 :: :: Meni se cini da je OK pa cak i za primarni za OS.
Ja sam takodje razmisljao da uzmem taj disk ali kad sam video ocene upravo na jajetu one sa jednim jajetom :) 24% a i da vecina onih sa dva i tri jajeta tvrde da im je riknuo hdd znaci taj disk rikava u skoro 40-50% slucajeva..
I da bi drzao samo filmove, mp3 i igrice na tom disku ipak je to previse podataka za rizik..
U svakom slucaju tesko je preporuciti bilo koji hdd jer nikad se ne zna dal ces biti jedan od 50% srecnika kojima radi ok ili ipak mozda jedan od recimo 10% nesrecnika nekog drugog modela koji je skuplji i `bolji` .. :)
Jedino raid ili neki exterac za backup bitnog sadrzaja..
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Koja ti je temp harda u tome? Ja sam uzeo taj chief u esata varijanti. Izmenio 3 harda (stari seagate od 250, wd green i sada blue od 1tb) i svi su mi u zutoj temp. zoni po hd sentinelu. Jos je onaj prvi znao da bude i u crvenoj leti
:: imam dati setup => u ličnoj kolekciji, inače ga ne bih predložio...
ja sam uzeo LCpower (USB3.0) uz 2TB, kuciste je kompletno od aluminijuma i slepljeno je sa HDD-om, i manjih je gabarita, Chieftec je sirok i deluje mi losije od LC-a, i vise se greje hdd, burazeru je crkavala dioda recimo (radije bih preporucio Transcend jer on je najbolji ali nema ga trenutno). Takodje imam i Revoltec sa eSATA, kuciste je cvrsto, debeo komad aluminijuma, a unutra je hdd zasrafljen za celicnu fioku, sto se hladjenja tice to je maximalno dobro odradjeno, unutra je JMicron kontroler, isto i na LC-u.
:: Koja ti je temp harda u tome? Ja sam uzeo taj chief u esata varijanti. Izmenio 3 harda (stari seagate od 250, wd green i sada blue od 1tb) i svi su mi u zutoj temp. zoni po hd sentinelu. Jos je onaj prvi znao da bude i u crvenoj leti :: :: :: imam dati setup => u ličnoj kolekciji, inače ga ne bih predložio...
Meni je crko posle 11 meseci. Sa jedne particije sam i mogao nesto da prebacim, ali druga se nije ni videla. Isprobao SeaTools i HDD regenerator. Nista nije pomoglo... Ovih dana bi trebalo kurir da dodje da ga preuzme. U svakom slucaju, imas garanciju 2 godine, pa, ako izdrzi toliko, verujem da ce raditi bez problema i posle isteka garancije. Ipak, ja ponovo ne bih uzimao isti HDD
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.