Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa HDDom
STRANA 1 OD 1
dbqp Problem sa HDDom 06.09.2007. 16:58 T5516

status: user
broj poruka: 1368
Na drugarovom kompu ne može da se otvori ništa sa harda, vidi ga u device manageru i my computeru ali nemoguć je pristup (access denied). Hard se vrti, greje se, živ je. Šta može da mu bude? Njemu je rečeno da je elektronika riknula ali to bi onda značilo da ne može da se vrti i greje.
HDD je: WD 320GB SATA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Brate po muci 06.09.2007. 17:08 #26934

broj poruka: 3742
uz`i procitaj temu po naslovom `I sta sad`.Mene muci slican problem.Ljudi su se potrudili da mi pomognu maksimalno(fala).Mozda tu lezi kljuc tvog problema.Ja nisam resio problem jos.Dal radim nesto pogresno ili mi je particija otisla pojma nemam.Da nisi ko ja kopirao podatke sa harda na hard pa sad nece da ih otvori a prepoznaje ih?
a sta ti ja znam...

fetus re 06.09.2007. 17:25 #26936

broj poruka: 212

skini sa wd sajta njihov alat za proveru diska-iso sliku narezi je butuj sa diska i vidi sta je sa hardom.kada vidis sta je znaces dalje.
pozdrav
fetus
MACHINE sto rece fetus 06.09.2007. 17:40 #26937

broj poruka: 5710
pokusaj preko Western Digital fabrickog alata, imas ih i na Hiren`s BootCDu pa izaberi, proveri SMART, mehaniku, magnetiku, cache buffer, SATA magistralu...ako ovo prodje ond aj eu pitnaju Win soft problem...

- R a v e n L o r d -

NastyB Re: Problem sa HDDom 06.09.2007. 18:36 #26941

broj poruka: 729
:: Na drugarovom kompu ne može da se otvori ništa sa harda, vidi ga u device manageru i my computeru ali nemoguć je pristup (access denied). Hard se vrti, greje se, živ je. Šta može da mu bude? Njemu je rečeno da je elektronika riknula ali to bi onda značilo da ne može da se vrti i greje
:: HDD je: WD 320GB SAT

Eh, sad kad bi rekao da je WD krš, mnogi bi me ispljuvali, ali to sam već doživeo bez obzira što i na forumu ima more ljudi sa problematičnim WD-ima i Maxtor-ima, a ostalih skoro nigde, no dobro.
Ono što je problem kod tebe (nisam 100% siguran, ali sam imao veoma sličan slučaj) jeste da se particija diska `pokvarila`. Ukoliko ti ne pomogne ovo što je Machine predložio, moraćeš da odneseš HD na drugi komp i uz pomoć nekog file recovery programa spaseš podatke. Ukoliko nema ništa bitno na disku, skoro sam siguran da će jedno puno formatiranje, sa sve brisanjem particija, `oživeti` disk.
Da je elektronika riknula, disk se ne bi video ni u biosu, a kamoli u windowsu, ako se vrti i greje, znači i da su mu motori u redu i da je kvar softverske prirode.
banep Re>Problem sa HDDom 07.09.2007. 04:17 #26974

broj poruka: 537
To hoce da se desi kad koristis programe tipa partition magic ili neki slcan za rukovanje sa particijama. Jedno od resenja je neki od recovery programa pa onda formatiranje. Ima jos jedna vrlo dobra stvarcica. Acronis disk director suite program ima u sebi opciju recovery partition. Meni je to pomoglo kad sam jednom za..bo stvar sa partition magicom.

markoaj Javi se .... 07.09.2007. 13:56 #26996

broj poruka: 7

Majstore javi se Nenadu na 0638166483, on jedini ima legalan pc3000 koliko ja znam pa neka ti uradi analizu diska
Cao
helpdisk Re: Javi se .... 10.09.2007. 08:23 #27176

broj poruka: 142
nije tacno, mi jedini imamo
pc3000 PCI UDMA sa DataExtractorom.
POzdrav

::
:: Majstore javi se Nenadu na 0638166483, on jedini ima legalan pc3000 koliko ja znam pa neka ti uradi analizu disk
:: Cao
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markoaj Dobro de... 10.09.2007. 09:08 #27178

broj poruka: 7

Dobro bre legendo, neka ga onda odnese tebi pa mu ti pomozi ako hoces.
Pozdrav svima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs