Na drugarovom kompu ne može da se otvori ništa sa harda, vidi ga u device manageru i my computeru ali nemoguć je pristup (access denied). Hard se vrti, greje se, živ je. Šta može da mu bude? Njemu je rečeno da je elektronika riknula ali to bi onda značilo da ne može da se vrti i greje. HDD je: WD 320GB SATA
uz`i procitaj temu po naslovom `I sta sad`.Mene muci slican problem.Ljudi su se potrudili da mi pomognu maksimalno(fala).Mozda tu lezi kljuc tvog problema.Ja nisam resio problem jos.Dal radim nesto pogresno ili mi je particija otisla pojma nemam.Da nisi ko ja kopirao podatke sa harda na hard pa sad nece da ih otvori a prepoznaje ih? a sta ti ja znam...
skini sa wd sajta njihov alat za proveru diska-iso sliku narezi je butuj sa diska i vidi sta je sa hardom.kada vidis sta je znaces dalje. pozdrav fetus
pokusaj preko Western Digital fabrickog alata, imas ih i na Hiren`s BootCDu pa izaberi, proveri SMART, mehaniku, magnetiku, cache buffer, SATA magistralu...ako ovo prodje ond aj eu pitnaju Win soft problem...
:: Na drugarovom kompu ne može da se otvori ništa sa harda, vidi ga u device manageru i my computeru ali nemoguć je pristup (access denied). Hard se vrti, greje se, živ je. Šta može da mu bude? Njemu je rečeno da je elektronika riknula ali to bi onda značilo da ne može da se vrti i greje :: HDD je: WD 320GB SAT
Eh, sad kad bi rekao da je WD krš, mnogi bi me ispljuvali, ali to sam već doživeo bez obzira što i na forumu ima more ljudi sa problematičnim WD-ima i Maxtor-ima, a ostalih skoro nigde, no dobro. Ono što je problem kod tebe (nisam 100% siguran, ali sam imao veoma sličan slučaj) jeste da se particija diska `pokvarila`. Ukoliko ti ne pomogne ovo što je Machine predložio, moraćeš da odneseš HD na drugi komp i uz pomoć nekog file recovery programa spaseš podatke. Ukoliko nema ništa bitno na disku, skoro sam siguran da će jedno puno formatiranje, sa sve brisanjem particija, `oživeti` disk. Da je elektronika riknula, disk se ne bi video ni u biosu, a kamoli u windowsu, ako se vrti i greje, znači i da su mu motori u redu i da je kvar softverske prirode.
To hoce da se desi kad koristis programe tipa partition magic ili neki slcan za rukovanje sa particijama. Jedno od resenja je neki od recovery programa pa onda formatiranje. Ima jos jedna vrlo dobra stvarcica. Acronis disk director suite program ima u sebi opciju recovery partition. Meni je to pomoglo kad sam jednom za..bo stvar sa partition magicom.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.