Hard iz naslova je radio 2 godine. Od jutros ga ne vidi BIOS ni na jednom od 10 identičnih računara. Čuje se samo cak-cak-cak sa pauzama od nekoliko sekundi između cakova. Elektronika nije spaljena. Stavljano je nekoliko elektronika od identičnog harda i ništa opet isto cak-cak-cak...
Bekap naravno NEMA. Jel ima spasa? Bitni su podaci. Disk ide u reciklažu.
Ako su ti podaci vrlo važni odnesi ga u helpdisk u Lominoj. Ako daš nekom pajseru da ti otvara disk sjebaće ti ga totalno pa ti ni oni neće pomoći. Obzirom da proizvode i izvoze opremu za popravku diskova bolju preporuku nećeš dobiti.
Jel saljes o svom trosku? :-)) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: imam dve elektronike :: wd 80gb at :: maxtor 40gb at :: kome trebaju neka se javi, saljem postexpressom :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: ::
Nije lose da Jebivetar otvori jednu temu samo za HDD, poklanjanje, posudjivanje elektronike, chipova... Imam dosta matorih HDD-a, elektronike...posdujem celu seriju elektronike za WD500AAks...1TB...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
imas mozda za seagate zadnja serija .. momentus 7200.12 (dvanaest) ..
sta je problem sa maxtorom ?
:: Nije lose da Jebivetar otvori jednu temu samo za HDD, poklanjanje, posudjivanje elektronike, chipova... Imam dosta matorih HDD-a, elektronike...posdujem celu seriju elektronike za WD500AAks...1TB.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
:: :: imas mozda za seagate zadnja serija .. momentus 7200.12 (dvanaest) . :: :: sta je problem sa maxtorom ? :: :: :: Nije lose da Jebivetar otvori jednu temu samo za HDD, poklanjanje, posudjivanje elektronike, chipova... Imam dosta matorih HDD-a, elektronike...posdujem celu seriju elektronike za WD500AAks...1TB.. :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
super .. koja je oznaka na disku ? .. rodji montenigersu pukao kungfu psu i stradao nov disk .. problem su slike dece za koje nama bekap a i neseca se kako ih je napravio .. mislim na decu
klasika pukao je smoot chip .. ali od zadnje serije koriste neki koji ima samo na .12 seriji .. nemogu da koristim smoot sa .10 i .11 kojih imama ..
:: imam ja za neki momentus od 500G (zilion BS-ova :: :: :: :: :: :: imas mozda za seagate zadnja serija .. momentus 7200.12 (dvanaest) . :: :: :: :: sta je problem sa maxtorom ? :: :: :: :: :: Nije lose da Jebivetar otvori jednu temu samo za HDD, poklanjanje, posudjivanje elektronike, chipova... Imam dosta matorih HDD-a, elektronike...posdujem celu seriju elektronike za WD500AAks...1TB.. :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: ::
ajde napisacu kada dodjem kuci, mada slaba sansa da je bas ta, ima ih zilion
:: :: super .. koja je oznaka na disku ? .. rodji montenigersu pukao kungfu psu i stradao nov disk .. problem su slike dece za koje nama bekap a i neseca se kako ih je napravio .. mislim na dec :: :: klasika pukao je smoot chip .. ali od zadnje serije koriste neki koji ima samo na .12 seriji .. nemogu da koristim smoot sa .10 i .11 kojih imama . :: :: :: :: :: :: imam ja za neki momentus od 500G (zilion BS-ova :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: imas mozda za seagate zadnja serija .. momentus 7200.12 (dvanaest) . :: :: :: :: :: :: sta je problem sa maxtorom ? :: :: :: :: :: :: :: Nije lose da Jebivetar otvori jednu temu samo za HDD, poklanjanje, posudjivanje elektronike, chipova... Imam dosta matorih HDD-a, elektronike...posdujem celu seriju elektronike za WD500AAks...1TB.. :: :: :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: :: :: ::
Jbg, nemam za Segate bas ni jednu el. Imao sam neke prastare od 30, 40GB diskove svojevremeno.
:: sta je problem sa maxtorom ? Posto je pukla plastika na Molex-u, moguce je vrlo lako okrenuti konektor, sto je i ucinjeno. Moja greska :( Skopcavao sam ga onak na ruke i samo sam video da se jedna od komponentici zazarila i pregorela. Najverovatnije jedna od SMD diodica ili zavojnica, ali jos ne uspeh da je lociram i zamenim. Disk vrti normalno, ali nije prijavljen.
@Jebivetar, sad tek vidim da imas za WD800. Za koji je model? Meni treba za (crni HDD Cavair ATA) 08JHC0, postoji jos jedan model isto crni, ali druga oznaka i taj mi ne pase - probao nedavno. Ova moja je jednostavno crkla u jednom racunaru i ne reaguje - disk skroz mrtav. Nisam pokusavao da trazim kvar.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: :: imas mozda za seagate zadnja serija .. momentus 7200.12 (dvanaest) . :: :: sta je problem sa maxtorom ? :: :: :: Nije lose da Jebivetar otvori jednu temu samo za HDD, poklanjanje, posudjivanje elektronike, chipova... Imam dosta matorih HDD-a, elektronike...posdujem celu seriju elektronike za WD500AAks...1TB.. :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.