Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Nestanak slobodnog prostora na SSD
STRANA 1 OD 1
starwriter Nestanak slobodnog prostora na SSD 15.10.2013. 19:10 T55087

status: user
broj poruka: 73
Pozdrav
Totalno sam zbunjen.
Na novom racunaru imam SSD disc od 120GB.
Instalirao sam samo WIN 7 ulitmate i par sitnh programa (pretrazivaci, winamp, Gom player itd).
Ali, kada tovorim my compiuter, pokazuje mi da je na disku ostalo samo jos 50GB slobodnog prostora?!!!
Selektovao sam sve fajlove na disku (ukljucio i opciju show hidden files) i tada mi u propertisu stoji da je zauzeto oko 20 GB?
Sta je zauzelo jos 30GB? I gde se to nalazi?
Ima li neko ideju?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
executor hibernate 15.10.2013. 19:29 #520576

broj poruka: 203
Jel iskljucen hibernate i paging file?

Po tvojoj racunici tebi fali 50gb a ne 30..??

`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`

starwriter da, fali malo vise:) 15.10.2013. 20:00 #520580

Tako nekako , vise od 30gb....pisalo je da mi je 60GB slobodno.., nisam pri tom racunaru, jutros ga dobih...tako do po secanju napisah.:) Kasnije cu tacno pogledati, ali secam se da je pisalo da je samo 60GB slobodno. Ocito nisam dobro racunao.:)
Nisam iskljucio hibernate i paging file. Da uradim to? Moze se pronaci uputstvo na netu? Uzgred.. koristicu Adobe Premiere i Photoshop....kada ih instaliram...da li ce smetati ukoliko iskljucim paging file? Uzgred, imam 16GB RAM-a i jos jedan klasican hard disk od 250GB.

mighty re 15.10.2013. 20:29 #520587

broj poruka: 1670
Pošto imaš 16GB ram to je taman prostor koji ti fali.

Win po defaultu ako je ostavljen sytem managed size pravi pagefile ~ veličine memorije.
Hibernate takođe zauzima tačno prostor veličine RAM-a.

Hibernate obavezno isključi na SSD-u, to radiš tako što otvoriš command prompt kao administator (desni klik na Command prompt, run as administrator) i u njemu ukucaš: powercfg -h off

Pagefile sa 16GB možeš da isključiš ili da mu smanjiš veličinu na nekih 1-4GB. To podešavaš iz Computer properties, advanced system settings, advanced tab, performance settings, opet advanced i u polju virtual memory ideš na change.
lordaca94 Re: da, fali malo vise:) 15.10.2013. 20:31 #520588

broj poruka: 274
Posto imas 16GB RAM-a po default-u paging file zauzima 32GB na tom SSD-u.

:: Tako nekako , vise od 30gb....pisalo je da mi je 60GB slobodno.., nisam pri tom racunaru, jutros ga dobih...tako do po secanju napisah.:) Kasnije cu tacno pogledati, ali secam se da je pisalo da je samo 60GB slobodno. Ocito nisam dobro racunao.:
:: Nisam iskljucio hibernate i paging file. Da uradim to? Moze se pronaci uputstvo na netu? Uzgred.. koristicu Adobe Premiere i Photoshop....kada ih instaliram...da li ce smetati ukoliko iskljucim paging file? Uzgred, imam 16GB RAM-a i jos jedan klasican hard disk od 250GB
::
::
Daum ... 15.10.2013. 21:24 #520592

broj poruka: 12796
Smanji pagefile na par giga, ja ga ne bih gasio jer se desi da win pobrljavi.

Ugasi hybernaciju za početak: otvoriš CMD prompt kao admin, i kucaš:

powercfg -h off

Otvori my computer u pozadini i gledaj prostor kad stisneš enter :D

sSHarK @starwriter 15.10.2013. 21:59 #520603

broj poruka: 990

http://goo.gl/en4UTz

i7-4770K | H80i | HERO | TridentX | 840 Pro | TITAN | AX750 | Stryker | U2413 | G15+G9 | C920 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
starwriter Hvala:) 15.10.2013. 22:12 #520605

Hvala svima! Odradicu sve sto napisali. Hvala jos jednom.
Milan

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs