Da ali i za virtual box mi treba pa sam ipak resio jedan od ova 2. E sad jedno glupo pitanje zasto je ovaj red 2 hiljade skuplji ako je Baracuda bolja?
I koga sad da slusam? Jedan kaze baracuda drugi red :) Salim se ali ako je red stvarno bolji i predvidjen da vise radi (sto meni treba jer gotovo da ne gasim racunar) onda kapiram da tih dve hiljade nije velika razlika s` obzirom da je to proizvod koji se uzima da traje eto bar po garanciji 3 godine zar ne? Samo me zanima vase licno iskustvo sa njima koji je pouzdaniji i hvala
Pa cekajte jel moze red za obicno skladistenje i virtual box ili je za video nadzor? To sto je za video nadzor da li gubi nesto u odnosu na barakudu? A za barakudu me to plasi sto sam citao negde da ima krs serija dok za red ovaj konkretno nigde nisam video da je neko reklamirao
tako je bolje uzmi onaj sa vise garancije, u kompu imam i Seagate i WD ali green seriju, WD msm da je tu 2 godine vec, a Seagate je godinu dana otprilike, ovaj WD je krenuo da se `kvari`, tj ima nekoliko 100na bad sectora pa me nervira, a Seagate i dalje radi sasvim ok i bez problema, WD Green je necujan ali izgleda ne bas kvalitetan, a Seagate se cuje kako radi, cuje se kako se vrti ploca
znaci ista oznaka i karakteristike, samo 1tb ... razlika u oznaci 1000 umesto 2000 kod ovog sto si postavio... evo bas gledam u sentinelu za godinu dana odradio 241 dan i 17 sati sto je moras priznati rad... mozda lupam ...takoreci 20 sati dnevno
bez stucanja ...tih je ne krcka ne skljocka ...ja sam zadovoljan...100/100
dok sa sam npr od svih harddiskova na kojim sam dizao sistem a bilo ih je mnogo...bilo dosta felericnih mislim na bb uglavnom su bili wd tako da nemam poverenje u njih...moje subjektivno misljenje....
.mislim da je dosta wd felera uvezeno u nasu banana drzavu u poslednjih par godina
Phenom IIx4 955 Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate 1TB NZXT Lexa S Black Shark 8GB/1866MHz LC Powe LC6650GP3 http://tinyurl.com/7rgqpg9 Potreba da se uvek bude upravu je siguran znak glupog coveka
Red NIJE za video nadzor. Nikakve veze Red serija sa AV diskovima nema. Tipičan predstavnih AV diskova, tj. onih namenjenih video nadzoru je Seagate SV35 serija. Oni imaju dosta labaviju kontrolu grešaka od standardnih diskova.
WD Red je prvenstveno namenjen NAS-ovima i radu 24x7. Tih, pouzdan, ne greje se mnogo, ne troši struju. Nema nikakvih problema ni da se koristi u PC-u, ali mu nisu performanse primarne.
Kući imam 3 komada WD RED 3TB u NAS-u i rade jako lepo, niti se čuju niti greju. Na NAS-u imam i nekoliko VM koje mi se izvršavaju sa glavnom PC-a po potrebi i sasvim lepo radi.
Seagate ST2000DM001 je brži disk od WD Red 2TB, ima odlične sekvencijalne brzine.
Samo pazi oko Seagate, ST2000DM001 ima u dve verzije, jedna je sa 2 ploče/4 glave (noviji 1TB platter-i) i druga sa 3 ploče/6 glava. Oba nose istu oznaku, izgleda da se samo po serijskom broju razlikuje verzije.
Problem je da je verzija sa 2 ploče za 25% brža od verzije sa 3 ploče.. Imam tri komada ST2000DM001 u jednoj mašini na poslu, kupljeni u istom trenutku od istog distibutera, dva su brži model, jedan je sporiji.
:: Pa cekajte jel moze red za obicno skladistenje i virtual box ili je za video nadzor? To sto je za video nadzor da li gubi nesto u odnosu na barakudu? A za barakudu me to plasi sto sam citao negde da ima krs serija dok za red ovaj konkretno nigde nisam video da je neko reklamirao
Phenom IIx4 955 Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate 1TB NZXT Lexa S Black Shark 8GB/1866MHz LC Powe LC6650GP3 http://tinyurl.com/7rgqpg9 Potreba da se uvek bude upravu je siguran znak glupog coveka
Od crklih Seagate Baracuda koje su mi prošle kroz ruke sam mogao kuću da napravim da sam ih koristio umesto cigli.
Generalizovanje da li je bolji WD ili Seagate na osnovu brand-a kad praktično ta dva brand-a prave >90% diskova u svetu je glupo.
Može da se raspravlja na nivou određene serije ili revizije iste, ali na nivou brand-a nema svrhe.
WD Green modeli, pogotovu WD10EADS model nisu se nešto baš lepo pokazali, bilo je dosta njih kojima su se u garantnom roku pojavili BB.
Red serija je daleko kvalitetniji proizvod.
:: uglavnom su bili wd tako da nemam poverenje u njih...moje subjektivno misljenje... :: :: .mislim da je dosta wd felera uvezeno u nasu banana drzavu u poslednjih par godin :: :: :: Phenom IIx4 95 :: Asus M5A97 PR :: Sapphire HD 687 :: Seagate 1T :: NZXT Lexa :: Black Shark 8GB/1866MH :: LC Powe LC6650GP :: http://tinyurl.com/7rgqpg :: Potreba da se uvek bude upravu je siguran znak glupog coveka :: ::
ne kazem ja da je RED namenjen konkretno za video nadzor, vec da je namenjen zahtevnijim sistemima tj. za stalni rad pod opterecenjem citanjem-pisanjem 24/7. WD Blue imam i ja 2 komada oba imaju nedostatke, jedan ima oko 400 losih sektora, a drugi krci ko lud.
ASUS M5A99X EVO Phenom II X4 960T CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM GX550
cinjenica je da se kod nas uvozi sve i svasta nevezano samo sa hdd ne kazem da nisam naleteo na lose seagate hard diskove...naleteo sam na par komada 2-3...ali uglavnom tj. u vecini slucajeva hdd sa bb ili skroz crknuti bili su upravo wd blue and green serije ...najveci broj je bio u onom periodu vestacke krize kada su cene poludele...tada sam moj seagate platio skorio 12000 ... sa ovom serijom wd se nisam susretao do sad tako da ne mogu da tvrdim bilo sta....ali znam samo jedno da kad kupujem nesto uvek gledam da za novac koji imam kupim najbolje preformanse i ne patim od brand imena...
Slično i kod mene, kući su mi trenutno u računaru WD Green 1TB EARS, WD 1TB RE4 (enterprise serija), Samsung 1TB F3 i Samsung 2TB Ecogreen F4, svi su stari 2-3 godine i ni sa jednim nemam probleme. Svi su storage diskovi, OS je na SSD-u.
Skoro sam nabavio 4bay NAS i namenski sam uzeo za njega 3*3TB WD RED, uskoro ću još jedan takav da popunim NAS i odlični su za tu svrhu - nema zujanja, caktanja, škljocanja i sl.
Kod NAS-a ti nije bitno toliko koliko sekvencijalno koji disk može da ide - read na ST2000DM001 kod bržeg modela ide i preko 180MB/s, ali čemu to, kad kroz GB LAN i NAS teško mogu za izvučem 100MB/s? Tu je bitnija tišina, temperatura, na kraju i pouzdanost i garancija.
Kad sve završim i prebacim na NAS iz računara leti sve sem SSD-a i ove RE4-ke.
slozio bih se sa mighty-em sa svim sto je napisao.. imao sam i ja velikih problema sa Seagate-om.. ali recimo ostali su mi njihovih nekoliko diskova koji ne izdaju vec dosta godina, tako da tako je to kod njih. WD je po meni za nijansu losiji proizvodjac, usudjujem se da tako kazem na globalnom nivou, po mojim losim iskustvima najvise sa WD Blue serijom, WD Black je izvanredan disk i sa najboljom garancijom.
Diskove koje bih pohvalio su Hitachi/Toshiba koji su se strasno dobro pokazali (ne racunajuci Samsung F1/2/3 koji je po meni jedan od najkvalitetnijih diskova, koji je sada Seagate, cak i ovi noviji pod imenom Samsung imaju oznaku ST-Seagate), medjutim posto nije bilo pitanja za njih, predlozio sam Seagate, ali opet (uslovno receno) niko ne moze da tvrdi da li je konkretno bolji jedan ili drugi, u ovom slucaju RED ili ovaj Seagate, ne bih mogao da kazem da je kvalitetniji ni Seagate ni WD jer bi bilo subjektivno misljenje.. mogu se voditi logikom da ovi diskovi od strane Seagate-a i nisu nesto kvalietni, jer je proizvodni proces strasno `stedljiv` na materijalu, zbog toga je i garancija samo 2godine, nekad su davali 5god, to je bio relativno kratak period.. nazalost.
Iskreno ne znam šta da ti kažem, Seagate je maksimalno zakomplikovao što jednosavno nije napravio da modela.
Ova tri koje imam u firmi rade lepo, i ovi sa dve i ovi sa tri ploče, ali je onaj sa tri ploče topliji koji stepen od onih sa dve + po testovima je sporiji.
Juče sam uzep jedan ST2000DM001 u Emmiju, ali nisam gledao koja je verzija. Ostao je na poslu, nije za mene lično nego trebam da ga ugradim u jedan komp.
Ako hoćeš cimni me na mail u ponedeljak da proverim koja je verzija i kako se ponaša i koji mu je SN.
:: Pa ovde potpuno podeljena misljenja ali ajde : :: :: mighty citao sam tu temu ranije i nije me mrzelo da se iscimam za serijske brojeve i po tom tvom forumu ispada ovak :: :: W = manufacturing locatio :: 1 = platter type/density (1 = 1TB/platter, 2 = 500GB/platter :: E = 4 heads (F = 6 heads, D = 2 heads :: :: znaci W1E ima 4 glave a i slike pokuzuju da taj ima bolje performanse i to je taj sto nas zanima jel tako? Ja sam saznao za ove serijske :: :: w1e4ej* :: :: w1e4el* :: :: w1e4f** :: :: z340*** :: :: ovaj poslednji da li je neka nova serija ne znam. Da li uzimati sad barakudu sa ovim serijskim?
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.