Moj problem je sledeci.Posle pet godina sam formatirao hard prvi put(maxtor 40GB).Naravno sve sam pre toga sa njega back up-ovao na drugi hard sa kompa(WD 160gb).I kada sam pokusao da otvorim neki od back up-ovanih fajlova nista se ne desava.Recimo za slike(vazne uspomene) vidi da su slike vidi i format ali nece da ih prikaze.Sa muzikom ista situacija vidi da je mp3 ikonica stoji sve lepo obelezeno ali nece da ih pusti.Ucita ih u winamp ali im ne pise vreme i nista se ne cuje.Ako neko moze da mi pomogne nekim linkom sa programima za popravku ili bilo cim drugim bio bih mu zahvalan do neba(a i dalje).Sto je najgore mahom su fajlovi moje sestre pa mi preti linc od njene strane:( a sta ti ja znam...
Verovatno je u pitanju samo vlasnistvo fajlova koje se poremetilo... Desilo se i meni nesto slicno. Da se ne bi smarao da svakom pojedinacnom fajlu promenis vlasnistvo, stavi sve `pokvarene` fajlove u jedan folder, idi na properties foldera, idi na security,advanced,permissions,edit,selektuj svoj user nalog i stikliraj `Replace all existing...`. Dodatno, kad odes na security, idi opet na advanced, pa na owner, edit, selektuj opet svoj user nalog, stikliraj `Replace owner on subcontainers and objects`, ok... Za svaku operaciju sacekaj malo jer win mora da zapise za svaki fajl novo vlasnistvo... Nadam se da ce ti ovo resiti problem...
Je li možda ime file-ova piše zelenom bojom?Ne ne pise zelenom bojom pise najnormalnije crnom. Daum-e probah tvoju opciju ali kad kliknem na properties on mi samo izbaci opcije `general` `sharing` i `customize`.Ni traga od security-a.Jel trebam da se drugacije ulogujem kao admin.Ako treba reci mi kako posto imam samo jedan log na kompu napravljen i koiko se secam napravio sam ga da bude admin.Znam da sam ranije vidjao opciju security u properties ali sad je nema. a sta ti ja znam...
...na nekom drugom mestu,(možda na taze formatiranom disku) pa vidi šta se dešava. Ja sam imao gotovo isti problem sa dva WD-a (jedan od 40, drugi od 80). Kad sam sa manjeg prebacio programe i igre na veći, pozdravio sam se sa tim. Posle tri dana uzaludnog akanja da povratim fajlove, kad sam video da nema pomoći, formatirao sam oba (želeći da stavim novi sistem i krenem iz početka) i istog trenutka su oba crkla (tri dana su radila uporedo, nisam dirao kablove, niti bilo šta). Od tog trenutka sam rekao da Maxtor i WD neće prići mom kompu (doduše, WD nisu bili Caviar serija, ali..). Onda sam oba otvorio i par sati pažljivo promatrao delove `iznutra` pokušavajući da provalim kako sve radi, a onda ih sa strašću izlupao, ostavljajući samo metalne okvire kao piksle. Sad ked mi društvo dođe, izvade cigare i kažu `umri muški` (umri muški = Die Hard = Daj Hard = Dajder piksle od hardova :). Probaj da disk na kom si bekapovao slike odneseš kod nekoga u drugi računar i vidiš `rade` li tamo.
`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` Marfijev zakon
probao sam i ovu varijantu ali i dalje nece.E sad kad probam da ga pustim u Win plejeru izbaci mi odgovor kako mozda nemam prava pristupa ovim fajlovima(sto ste mi i vi rekli da probam da promenim) ili mi podesavanja proxy servera nisu dobra.E sad ja sam cuo za taj proxy server ali cini mi se da to ima veze sa internetom a ne kompjuterom samim.Mozda gresim ali trudim se da pomognem sa informacijama sto vise, idemo dalje. I poslednje sto mi je izbacilo kad sam probao da uradim vasu metodu izbacivalo mije acces denied??? iako sam namesti full control u security-ju a sta ti ja znam...
bas sad skenirah komp NOD-om i izbacio mi je isti podatak kao Win media player odnosno `acces denied` dake negde u sistemu je nesto stiklirano iz nekog razloga da nemam pristup tim fajlovima.Zna li neko resenje mozda? a sta ti ja znam...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.