1270$ kosta 960GB. Znaci za 6 meseci ce 460GB kostati oko 500$. To je bolje nego glupiranje sa SSD u RAID Mode po 240+240GB a brzine ne moze da se poredi.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Boze gospode, sta vam je sve ovo ? Kakve su ovo performanse, zgranuo sam se sada... Gde kopate ovaj hardver sa druge planete, pitam li se imali vidljive razlike u realnom radu, vindovsu, programima...
nista novo .. pci-e ssd .. hw za radnestanice i servere
na kucnom kompu primenjivo ko kurva na gey partiju
:: Boze gospode, sta vam je sve ovo ? Kakve su ovo performanse, zgranuo sam se sada.. :: Gde kopate ovaj hardver sa druge planete, pitam li se imali vidljive razlike u realnom radu, vindovsu, programima.. :: :: ::
Pa nema sada pare necu da dajem 1200$. Ali ajde da racunamo 480GB je vec izivljavanje od prostora. Toliki mi je storage, treba mi sada jos jedan od 1T ali otom potom nije hitno. Ali ajde da racunamo model od 240 ili 480GB. 480GB ce za 3 meseca da bude 500$, 240GB recimo 350$. Pasce cene i taman kada se pojavi Haswell Extreme uzmes to za sistem. Ja iama 120GB i dovoljno mi je za sistem i igrice. Znaci opcija od 240 ili 480GB je ludnica i bice uskoro kao 2 najbolja SSDa od 180GB. A brzine da se raspametis. To kopira film kao notepad fajl. :). Podsetili me ljudi sa onim ASUS ROG sranjcetom pa reko evo prava stvar. A nece oni jedini to imati narednih 6 meseci. Pocece rat, CORSAIR ce krenuti, OCZ ima Revo Drive ali je ovo bolje. Zasto je primenljivo ko kurva na gej partiju. Pa ti mozda hoces da guzis RAID i 2 ista diska meni je ovo lakse. RAID moze da postigne brzinu od 700-800 a vidi ovo.
I sta ima veze mnogi ljudi imaju kuci Supermicro ploce i EVGA Dual CPU ploce pa koriste to svaki dan u realnom radu, za folding, igrice, itd. I da je za server, a koristice se i za desktop. Mnogi ljudi ce ga uzeti. Model od 240/480GB. Oni su pravljeni za dekstop garant ne za server.
NE NEMA RAZLIKE, pa SSD pitanje kolike su im brzine stvarno kada su dosle do kraja mogucnosti SATA III. Uglavnom sigurno ga necemo kupiti ove godine nego sledece. Cim jos neko napravi eto cene 100-200$ dole. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Quad SandForce SF-2281, SSD processors with un-throttled IOPS.
Ala ce ovo da udari na prodaju SSDa SATA III kao sto su Neutron GTX 480GB, I sl koji kostaju po 499$. A koje su neki kupovali i za RAID 2 kom, ili 2x240GB. Pa svuda pisu o njemu nije jos ni pocela zvanicna prodaja svuda. Bice BOOM pravi za high end masine. Nikada nisam voleo RAID, ta spajanja, te drivere, sto mogucih problema...Ako sam za nesto citao probleme ljudi kako da nateraju da rade to je SLI, CF I RAID.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Broj postavljenih tema: 60370. Broj poslatih odgovora: 647136. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.